1. Update: Meer animo voor Switch-ports dan Atlus had verwacht

Update: Meer animo voor Switch-ports dan Atlus had verwacht

Enquête is groot succes

Update: Vorige week hadden we een bericht over een enquête waarin Atlus vroeg of fans interesse hadden in ports van hun games naar de Nintendo Switch. De enquête blijkt een groot succes te zijn, want Atlus heeft nog nooit zoveel reacties op een enquête gekregen.

Dit maakte de ontwikkelaar bekend via hun Japanse Twitter-account. Een Reddit-gebruiker onder de naam KoholintDX heeft deze tweet vertaald. In de tweet wordt gezegd dat een enquête nog nooit zoveel reacties heeft gehad. Er staat ook in dat ze hier eigenlijk niet verbaasd over zijn, omdat de enquête werd gedeeld op verschillende nieuwsplatformen. Of Atlus iets de met de grote interesse in de Nintendo Switch-ports gaat doen, wordt niet in de tweet bevestigd.

Persona 5

Origineel bericht: Atlus overweegt mogelijk om meerdere games naar de Nintendo Switch te gaan porten. Dat bleek uit een Japanse consumentenenquête van de ontwikkelaar.

Persona 5 Scramble komt deze maand al uit op het hybride console van Nintendo. Dit is alleen een cross-over game tussen Koei Tecmo’s Dynasty’s Warriors en de Persona-franchise. Fans van Atlus hopen echter dat andere games ook naar de Nintendo Switch komen.

Nu lijkt het erop dat de ontwikkelaar van de franchise Atlus verschillende ports overweegt voor de hybride console. In een consumentenenquête vraagt de ontwikkelaar namelijk of mensen geïnteresseerd zijn om een aantal games van Atlus zonder aanpassingen te spelen op de Nintendo Switch.

Persona 5

Als voorbeelden noemden ze onder andere; Persona 2 tot en met 5, Shin Megami 3 en 4 en Catherine Full Body. Respondenten van de enquête kunnen aanklikken van welke games ze een port willen zien of kunnen aangeven geen interesse te hebben in een Nintendo Switch-release. Of Atlus ook echt wat met de resultaten gaat doen, is nog niet met zekerheid te zeggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Persona 5 Scramble is echt een genot op de Switch. Laat maar komen Atlus !
  • Atlus zal wel moeten. Hun verkopen zijn voornamelijk sterk in Japan. Hun games zijn ook typisch games voor Japanners.

    Met het falen van zowel de Vita als Xbox(lol) in Japan en een Switch die regelmatig wekelijks het 10-voudige van de ps4 verkoopt lijkt mij dit een verstandige move.

    Echter ports zijn 1 ding en leuk voor de fans maar nieuwe software zou beter zijn.
  • Yes, please!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren