1. Atlus gaat homofobe scènes uit Persona 5 Royal aanpassen

Atlus gaat homofobe scènes uit Persona 5 Royal aanpassen

Ontwikkelaar ziet dit als kans om fout te herstellen

Atlus gaat een paar homofobe scènes uit Persona 5 Royal vervangen. Dat maakte de ontwikkelaar onlangs bekend tegenover IGN.

Het gaat om twee scènes met de personages Scruffy Romatic en Beefy Trendsetter. Deze twee personages zijn twee mannen die zich opdringen aan Ruiji, een middelbare scholier. Dit doen ze één keer in de stad en één keer op het strand.

Toen de game uitkwam werden de scènes en personages niet goed ontvangen. Fans vonden het niet kunnen dat deze personages stereotyperend gedrag vertoonden en ze zich seksueel opdrongen aan een middelbare scholier. De game komt over een maand uit in het Westen op de PlayStation 4 en Atlus besloot voor de release de scènes aan te passen, omdat ze vonden dat deze personages niet geschikt waren voor het Westerse publiek. Je kan één van de scènes hieronder bekijken.

Wat er precies veranderd gaat worden is nog niet bekend. Het enige wat Atlus wil loslaten is dat ze dit zien als een kans om hun fouten recht te zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Deze scenes werden alleen niet goed ontvangen door Resetera en een paar huilies op Twitter. Ze zijn na het aanpassen van deze scenes nog steeds niet tevreden. Jammer, dat Atlus toegeeft aan een stel gekken die pedofilie goed praten.
  • @ShadowhunterrX

    Je maakt het veel ingewikkelder dan het allemaal is. Wie hier kritiek op heeft gehad is totaal niet relevant.

    De vraag is enkel of er misschien een probleem was met de scènes in kwestie (wat hooguit 90 seconden uit een game van 130 uur is).

    En gezien de context en de stereotypering snap ik niet wat voor jou nu precies het probleem is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren