1. Nintendo-attractiepark wordt in lente 2020 geopend

Nintendo-attractiepark wordt in lente 2020 geopend

Ieder park heeft zijn eigen attracties en lay-out

Aankomende lente wordt in de Japanse stad Osaka het eerste Super Nintendo World in attractiepark Universal Studios geopend. Dit maakt de CEO van Universal Parks and Resorts, Tom Williams, bekend tijdens de Comcast 2019 Media, Communications and Entertainment-conferentie.

De bouw van het attractiepark werd voor het eerst onthuld in 2014 door Universal Studios in combinatie met meerdere parken verspreid over verschillende locaties. Zo worden naast Osaka ook de steden Orlando en Singapore genoemd. Voor de parken in Orlando en Singapore zijn momenteel nog geen data bekend wanneer de Nintendo-secties openen.

Met de onthulling geeft Williams aan dat het park in Osaka attracties bevat die gebaseerd zijn op Mario Kart en Yoshi. Deze attracties vallen onder de eerste fase van het park wanneer het zijn deuren opent in 2020. Zelf gaf de CEO geen details over de attracties, maar wordt momenteel verondersteld dat de Yoshi-attractie een zogenoemde omnimover-attractie moet worden waarin bezoekers in Yoshi-gevormde zitplaatsen worden vervoerd door een bepaald gedeelte van het park. De attractie biedt vermoedelijk bezienswaardigheden van het park van zowel de binnen- als buitenkant en bevat meer dan veertig animatronics.

Verder geeft Williams aan dat bezoekers in Super Nintendo World een magnetische polsband krijgen waarmee punten verdiend kunnen worden wanneer ze bijvoorbeeld attracties bezoeken of bepaalde spellen spelen in het park. Deze behaalde punten worden gelinkt met een Nintendo-console waardoor je het aantal kunt opbouwen en kan terugkomen naar Super Nintendo World.

Super Nintendo World

Eerder lekten er al afbeeldingen van modellen van Super Nintendo World in Orlando waarin gedeeltes van het park met variërende thema's te zien waren, zoals Donkey Kong Country. Echter wordt verondersteld dat elk park zijn eigen attracties en lay-out krijgt.

Super Nintendo World in Osaka opent in de lente van 2020. Voor de parken in Orlando en Singapore is momenteel geen openingsdatum bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Zijn dit nou op zichzelf staande parken, of is het een nieuw onderdeel van bestaande parken?
  • @Monojaxx Dit zijn nieuwe onderdelen in de bestaande parken van Universal Studios :)
  • @RickBloemzaad

    Dank meneer Bloemzaad😄
  • De footprint van de basis die overal komt (het deel wat je ziet op de foto) is overal hetzelfde. Voor Japan wordt specifiek over fase 1 gesproken in Japan. Hollywood krijgt fase 1 maar er is geen ruimte voor fase 2. China (nu in aanbouw) krijgt geen Nintendo want Japanse producten zouden het niet goed doen in China.
    Orlando krijgt fase 1 en 2 bij opening van Epic Worlds (open 2023 waarschijnlijk). En ze hebben nog een groot gebied dat Nintendo zou kunnen uitbreiden. Maar er gaan ook geruchten om andere Nintendo landen in hun 2 bestaande parken te bouwen. Iets wat ze met Harry Potter ook hebben gedaan om de fanbase te spreiden over meerdere parken.
    De armband is een bijzondere toevoeging. Alles moet game worden (iedere attractie maar ook het land zelf). De koppeling met de console gaat vermoedelijk via de RFID chip. Nintendo is volledig geïntegreerd als partner dus wat we krijgen is precies wat Nintendo wil.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren