1. Australië neemt verbod op We Happy Few terug

Australië neemt verbod op We Happy Few terug

Gearbox' pleidooi heeft gewerkt

In een open brief laat de Australian Classification Review Board weten dat het de initiële beslissing om We Happy Few te verbieden heeft teruggenomen.

We Happy Few speelt zich af in een dystopische wereld waarin de bewoners van het stadje Wellington Wells verplicht zijn om de drug 'Joy' in te nemen. Deze drug maakt ze opgewekt, waardoor ze minder geneigd zijn op te merken wat er allemaal mis is met de maatschappij. Spelers kunnen zich verzetten tegen deze drug of deze juist innemen om minder op te vallen.

Omdat de game het drugsgebruik aanprijst besloot de Australian Classification Review Board We Happy Few te verbieden in Australië. Na een pleidooi van Gearbox besloot het classificatiebord echter opnieuw te kijken naar de game, waardoor deze nu is geclassificeerd voor een publiek van 18 jaar en ouder.

In een statement bedankt Compulsion Games iedereen die betrokken was bij het besluit, en iedereen die berichten stuurde om steun te leveren. "Your involvement made a huge difference."

we happy few

We Happy Few is vanaf 10 augustus te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. In onze preview vertelt Lars meer over de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Mooi zo!
  Ik vind het erg belachelijk om snel iets te verbieden als er iets niet beval met games,
  Er zijn erger games die zware zijn dan dit game

  Als ze het niks vinden kunnen ze toch gewoon lekker op 18+ zetten
  Gewoon lekker makkelijk ook al zal het niet veel uitmaken als het Verboden is of 18+
  Want als je eenmaal de game wil kan je altijd op andere manier krijgen
 • Voor een 'westers' land heeft Australie toch wel behoorlijke achterhaalde ideeen als het op games/films aankomt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren