1. 'Avowed is openwereld-rpg en voller dan Skyrim'

'Avowed is openwereld-rpg en voller dan Skyrim'

Game zou in 2022 of '23 uit moeten komen

Volgens een insider is Obsidian's aankomende Xbox Series X-game Avowed een openwereld-rpg die veel voller is dan The Elder Scrolls 5: Skyrim.

Een leaker die zichzelf 'Sponger' noemt claimt dat in een lijst met informatie over de game. Hoewel de leaker voor het eerst opduikt, heeft de bekende Xbox-insider Klobrille laten weten dat voor zover hij weet de leaker een betrouwbare bron is.

Het zou om een openwereld-rpg in first-person gaan die groter is dan de spelwereld van Skyrim. Al wordt bij groter benadrukt dat het vooral gaat om de hoeveelheid content en variatie in landschappen. Ook zou de game next-gen AI en physics bevatten, alsmede een dynamisch weersysteem en een diep systeem om personages mee vorm te geven.

Volgens de leaker is het spel al meer dan twee jaar in ontwikkeling en moet het ergens in 2022 of 2023 uitkomen. Avowed zou twee grote steden krijgen en diverse kleinere dorpjes.

Avowed werd vorige week tijdens de Xbox Games Showcase onthuld en moet naar Xbox Series X en pc komen. Hieronder is de aankondigingstrailer te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben erg benieuwd hiernaar! Todd Howard mag wel even die concurrentie voelen. Skyrim miljoenen keren uitbrengen en games in beta versie uitbrengen.
 • Geloof nooit dat deze al 2 jaar in ontwikkeling is. Dan hadden ze er wel iets meer van getoond.
 • @smaakmaker
  Voor een grote RPG is twee jaar toch niets? World of Warcraft werd ook na twee jaar ontwikkeling pas aangekondigd, en drie jaar daarna begon pas beta testing.

  Of Skyrim is misschien een beter voorbeeld. Daar begon de ontwikkeling ongeveer in november 2008 en werd de game in december 2010 aangekondigd (ook alleen een CGI trailer).
 • @smaakmaker
  Waarom niet? Obsidian is redelijk groot en werkt al langere tijd met meerdere teams. Avowed is van het Pillars of Eternity team, waarvan deel 2 in 2018 verscheen. Daarna zouden ze hieraan zijn gestart, twee jaar lijkt best wel te kloppen.

  Als het doel eind 2022/begin 2023 is, dan zullen ze de informatie en beelden langzaam uitspreiden over de periode tot release. Dan is een cgi reveal trailer niet onlogisch.
 • @That Mr Awesome

  Dat is misschien ook zo maar ze hebben nu wel extreem weinig getoond.
 • @smaakmaker

  Waarom zouden ze meer tonen?
  Dit spel is geen launch titel en komt pas over jaren uit. Enig idee hoelang het duurt zo’n rpg/grote game te maken? Hier heb je een ideetje van grote games:

  Skyrim:5+ jaar
  BotW: 5+ jaar

  Als ze de game ongeveer 6 tot 12 maanden voor release echt uit de doeken doen is dat ruim op tijd. Ik haat wachten dus ik heb liever dat ze het stil houden tot zo’n 3 maanden voor de release.

  Obsidian is een goede studio. Eigenlijk in 1 klap Microsofts beste studio. Heb er veel vertrouwen in en dit zou nog wel eens een spel kunnen zijn die mij weet over te halen een Xbox te halen zodra we meer weten.

  Maar dingen als het het zal een meer gevarieerde wereld zijn dan Skyrim…tja dat wil ook wel heel snel. Skyrim is heel erg eentonig qua wereld. Meer gevuld is natuurlijk altijd goed zolang het geen eentonige fillers zijn. Maar zeker een game om met een schuin oog in de gaten te houden.
 • @Ramirez

  Ja dat is ook weer zo.
 • @smaakmaker Misschien als het een Ubisoft game was:p
 • @mightybundy

  Haha 😜
 • Dit is er 1 om in de gaten te houden, ik ben wel weer toe aan een goede adventure RPG zoals Skyrim.
 • Dit kan nog wel eens een knaller worden. Erg benieuwd hier naar!
 • Dit is wel een van de interessantere microsoft games. Duurt nog wel even voor hij er is, maar kan ik mooi wachten en over een paar jaar een series x op de kop tikken. Tot die tijd komt er niet zoveel bijzonders en draait alles toch nog op de one.
 • Of dit lek nou waar is of niet, vind het leuk om te lezen. Een beetje invullen wat je hoopt en denkt wat deze titel kan gaan worden. Deze ideeën klinken goed! En met Obsidian een studio die t de laatste tijd beter doet dan de inspiratiebron (Bethesda). Kan een grote klapper worden voor Xbox, maar t wachten is nog lang.
 • "die veel voller is dan The Elder Scrolls 5: Skyrim"
  Ja, maar zegt dat veel? Ik bedoel: skyrim is een game van 12 jaar oud.
  Ik mag hopen dat ze 2 generaties na skyrim een game uitbrengen die voller is toch?
 • @Jowy

  Het hoeft niet eens voller. Skyrim zit al vol zat eigenlijk. We zouden nu wel op een punt moeten zijn dat niet iedere grot of ruïne het er hetzelfde uitziet en dat geen enkele missie hetzelfde is. Dat zijn toch wel de voornamelijke klachten van de open world games als Skyrim en AC.

  Met meer variatie in level design voelt het al snel “voller” denk ik. Het zijn steeds dingen als ga naar punt A en haal item X op en loop weer terug…dat kan echt veel beter. We zijn geen Pieter post.
 • Deze wil ik wel op de PC als het de verwachtingen inlost. Skyrim vond ik geweldig en dit beloofd een leuke game te worden. Het ziet er alleszins veelbelovend uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren