1. Epic Store-versie Axiom Verge crasht omdat Steam-bestand mist

Epic Store-versie Axiom Verge crasht omdat Steam-bestand mist

Daar gingen de stoompijpen

De Metroidvania Axiom Verge is momenteel gratis verkrijgbaar op de Epic Games Store. Over het algemeen is dit een goede zaak, ware het niet dat er een 'steam'-bestand miste en de hele game crashte.

Doordat het bestand Steam.xnb ontbrak, crashte de game compleet wanneer het derde gedeelte van de wereld werd ingeladen. Het probleem werd op Twitter aangekaart door gameontwikkelaar Scott LaGrasta en werd door meerdere gebruikers, bij gebrek aan een Epic Games Store-forum, op de Steam-pagina bevestigd.

Ontwikkelaar Tom Happ wist het probleem enkele uren later al op te lossen via een update. Hij gaf op Twitter toe dat hij het bestand had verwijderd omdat hij alle bestanden met het woord Steam had verwijderd. Hij had er geen rekening mee gehouden dat er bestanden nodig waren voor de 'steam pipes' in dat specifieke gedeelte van de map.

Axiom Verge

In Axiom Verge besturen spelers Trace, die verschillende wapens en moves heeft om een gigantische spelwereld gevuld met eeuwenoude en futuristische technologie te verkennen. De game kwam oorspronkelijk in 2015 uit op PlayStation 4, maar is inmiddels ook verkrijgbaar op onder andere pc, Switch en Xbox One.

Tot 21 februari kunnen geïnteresseerden Axiom Verge gratis downloaden via de Epic Games Store.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren