1. CD Projekt Red zegt sorry voor 'niet zo erg'-opmerking over crunch

CD Projekt Red zegt sorry voor 'niet zo erg'-opmerking over crunch

Nederige excuses

Adam Kiciński, de mede-CEO van CD Projekt Red, heeft zijn excuses aangeboden aan het personeel om een onhandige opmerking over de werkcultuur. Dat blijkt uit een e-mail in bezit van Bloomberg-journalist Jason Schreier.

Tijdens een call met investeerderszei Kiciński dat de crunch voor het project 'niet zo erg' was. "Dat is het nooit geweest. Natuurlijk is het verhaal opgepikt door de media en sommige mensen hebben zwaar gecruncht, maar een groot deel van het team heeft helemaal geen crunch gehad omdat hun werk af is. Het duurt nu natuurlijk langer, maar we hebben feedback van het team; ze zijn blij met de drie extra weken, dus we zien geen gevaren rond crunch."

In een e-mail aan het personeel heeft Kiciński daar nu zijn excuses voor aangeboden. "Ik wilde eigenlijk niks zeggen over crunch, maar ik heb het toch gedaan, op een vernederende en kwalijke manier", zegt hij in de mail. "Ik kan mijn woorden niet verdedigen. Wat ik zei was niet eens ongelukkig, het was helemaal slecht. Daarvoor bied ik mijn nederige excuses aan. Ik was altijd en ben nog steeds trots op de hart en ziel die jullie stoppen in wat jullie elke dag doen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Het zal inderdaad niet zo erg zijn als wat de media er van maakt, maar de uitspraak is onhandig.
 • @CerandoX.nl

  Ik gok zelfs dat het erger is.
 • @brushaway
  Je koopt je kleren dus ook bij een duurzaam bedrijf?
 • @CerandoX.nl
  Ik wist niet dat de media bestond. Zie alleen maar copy/paste sites.

  Ik denk dat project red hierna wel even een schoonmaak hou onder werknemers. Om de leaker buiten te zwiepen. Hoe erg crunch ook is, je hebt maar 1 zure medewerker nodig om de boel op te blazen.
 • Even off topic:

  Als ik een nieuwe TV wil kopen die aan de volgende eisen moet voldoen, waar moet ik dan op letten/wat raden jullie mij aan. Ik denk aan een 55 inch. Budget liefst niet te duur maar als het ECHT de moeite waard is, ben ik bereid er +/- 1500 aan te spenderen.

  - UHD 4K
  - geschikt voor PS5
  - ik wil geen witte vlekken op donkere beelden (dat heb ik nu wel en dat is super irritant)
  - geen waas/korreligheid/vertraging bij het gamen
  - fatsoenlijke software-updates
  - geen Samsung want die is me al twee keer zwaar tegengevallen
  - misschien overbodig maar het moet wel een smart tv zijn

  Ik heb er zelf niet veel verstand van. Lees vanwege de PS5 veel dingen over HDMI 2.1 etc. weet niet in hoeverre dat echt belangrijk is. Ik wil er ook jaar of vijf/zes mee doen op zijn minst.
 • @Luigi1985
  LG CX, zit iets boven de 1300 euro voor 55 inch. Voor een mooie deal zou ik dit topic even in de gaten houden. Komende weken zijn qua deals wel de beste weken om een televisie aan te schaffen. Voor de zekerheid zou ik wel naar aanvullende garantie kijken in de deal. Vraag ook altijd of er een Belenux model wordt aangeboden, en geen import vanuit bijvoorbeeld Oost Europa.

  https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1832627/last

  Enige nadelen die ik vooralsnog zie:
  -Reponsetijden zijn zo laag dat je bij lage fps games "stutter" gaat zien, maar grote kans dat LFC dat verhelpt. Is alleen nog niet getest met de PS5/Series X.
  -Geen DTS ondersteuning via de optische/HDMI output. Mocht je dus video met DTS audio willen bekijken en het geluid via een AVR laat lopen zal dat niet met DTS functioneren.
  -En inderdaad een hoop discussie over HDMI 2.1, welke nog in de kinderschoenen staat. Vooralsnog heeft LG dat echter 't beste voor elkaar en komen er veel software updates uit met fixes laatste tijd.
  -Houd er rekening mee dat de peak brightness niet heel hoog is. In de meeste woonkamers geen probleem, maar als er veel zon in je woonkamer komt kan dit een nadeel zijn.
 • @Gaaiz

  Ik heb een Samsung 4k Qled 55 70 (2019). Is dit al een goede tv voor next gen ?
 • @LosPilotas
  Prima televisie. Het enige dat je mist is HDMI 2.1 voor 4K 120fps gaming. Verder ondersteunt de televisie basis Freesync en VRR. Het kan natuurlijk altijd beter, maar dan blijf je elk jaar upgraden. Ik denk dat een upgrade momenteel de moeite zeker niet waard is in jouw geval.
 • @Gaaiz

  Dus momenteel nog geen nieuwe televisie kopen? Thx
 • @Gaaiz

  Thanks voor de uitgebreide info. Snap niet alles, maar denk dat ik er wel wat mee kan.
 • @Gaaiz

  Stutter komt niet door lage fps of response time
  Het komt door inconsistente fps en vooral frametimes voor de rest nergens door

  Eea word opgelost met vrr/freesync
  Speel Wolfenstein maar eens op de Xbox x
  Met dit enabled .. een wereld van verschil
 • @Ichabod
  Nee, je hebt 't mis. In je voorbeeld bevestig je 't zelf, dat is namelijk een game die mikt op 60fps waar Freesync/VRR wel van toepassing is.
  En response tijden en stutter hebben zeer veel met elkaar te maken. Zoek maar eens de testresultaten van de CX op. Ik denk dat je in de war bent met judder.
 • @Luigi1985

  Met dat lijstje kom je al snel uit bij een LG OLED. De C9 (uit 2019) en CX (2020) staan bekend als dé keuze voor gaming schermen. Zit je wel aan de bovenkant van je budget, maar als bezitter van de C9 kan ik het je zeker aanraden. Verder heb ik goede dingen gelezen over de Sony XH90, maar zelf geen ervaring mee.

  Maar ook in een lager budget zijn er goede schermen. 4K Smart TV geschikt voor PS5 is tegenwoordig zo'n beetje elke tv. HDMI 2.1 kan zeker een plus zijn, daarmee kan je 4K op 120 frames eruit halen. Zonder die functie krijg je of lagere resolutie of lagere frames. Maar 4k60 is natuurlijk weinig mis mee.
 • @COSMIC_TSAR

  Thanks voor de tips. LG lees ik idd goede dingen over.
 • CD is lekker bezig. Volgens mij worden sommige werknemers daar echt afgebeuld. Zo jammer dit, geef ze maar wat extra vrij en salaris als goedmaker. Hebben ze meer aan dan zo'n kut excuus.
 • Ja leuk zo een excuus natuurlijk, maar daar hebben die medewerkers verder helemaal niks aan.
 • Ze hoeven voor mij geen personeel af te beulen voor een videogame. Ik vel geen oordeel over deze situatie want het fijne weet je niet als buitenstaander, maar ik vrees dat dit jammer genoeg bij veel bedrijven het geval is, niet enkel in de game industrie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren