1. Baas Xbox is blij met uitstel Halo en Forza Motorsport

Baas Xbox is blij met uitstel Halo en Forza Motorsport

Het geeft de studio's volgens hem meer ruimte om iets geweldigs neer te zetten

Xbox-baas Phil Spencer heeft uitgelegd waarom Microsoft meer focust op games die in de nabije toekomst uitkomen, ten opzichte van games die ver in de toekomst uit moeten komen.

Spencer was trots dat twaalf van de veertien titels die tijdens E3 getoond werden, het jaar erop verscheept kunnen worden. “We konden echt de focus leggen op alles dat nu komt. Wat echt geweldig is”, aldus Spencer. “We hebben studio’s zoals 343 Industries meer tijd gegeven om met toffe games te komen die spelers echt enthousiasmeren. We hebben zo’n vier Halo’s binnen vier jaar uitgebracht, dus we hebben ze de kans gegeven om echt te denken en een creatieve impact te hebben als de games lanceren.”

xbox

“Je moet naar je studio’s kunnen luisteren als ze aangeven dat ze meer tijd nodig hebben en zich meer willen focussen op bepaalde aspecten. En als je meer content biedt, dan kan dat”, zegt Spencer over Forza Motorsport van studio Turn 10.

Volgens Spencer is de kwaliteit van games erg belangrijk. Nu Microsoft vijftien studio’s heeft kan het bedrijf zich pas echt focussen op kwaliteit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Make Halo great again!
  • Crackdown 3 kreeg ook extra tijd kijk wat daar van is geworden.
    Denk dat phil spencer hier het probleem is.
    Vooral omdat ze nu ninja theory een multiplayer crapshute laten maken die ze al jaren in een prullenbak hadden liggen.
  • @benjamindutch Als Phil Spencer er niet was dan hadden we nu nog een console met een kinect en lag de focus niet zoveel op gaming zoals nu.
  • @Robskeee
    Och, ga er nou niet op in. ;) Dit is zeiken om 't zeiken. Ik ben iig blij dat er geen afgeraffelde Halo komt. Teveel topgames afgelopen tijd zijn door deadlines verprutst.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren