1. Back-up saves en NES-games bij betaald Switch-abonnement

Back-up saves en NES-games bij betaald Switch-abonnement

Dienst lanceert in september

Als je vanaf september lid wordt van de betaalde online dienst voor Switch, kun je je saves als back-up op de cloud zetten.

Nintendo heeft meer details bekendgemaakt over de betaalde online dienst voor de Switch, die ergens in september lanceert. Geïnteresseerden kunnen een lidmaatschap aanschaffen van een maand, drie maanden of twaalf maanden. Deze kosten respectievelijk 3,99, 7,99 en 19,99 euro. Hier kan maar één speler gebruik van maken.

Men kan ook een familieplan afsluiten voor 34,99 dollar per jaar (een prijs in euro's is niet bekend, maar komt waarschijnlijk neer op 34,99 euro per jaar), waaraan maximaal acht personen gekoppeld kunnen worden. Deze acht personen hoeven niet op dezelfde Switch-console te spelen; gamers kunnen dus ook met elkaar afspreken om een abonnement af te sluiten en de kosten te delen.

Naast de cloudsaves krijgen spelers ook toegang tot gratis NES-games. Wanneer de online dienst in september lanceert, zullen er twintig NES-games beschikbaar zijn. Nintendo heeft tien van die games al onthuld, namelijk Mario Bros., Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Ice Climbers, Soccer, Tennis, Balloon Fight en Dr. Mario.

De betaalde online dienst is vanaf september een vereiste om online tegen elkaar te kunnen gamen op Switch. Online multiplayer-opties, zoals de mogelijkheid om elkaar uit te nodigen voor een multiplayerpotje en communiceren met elkaar, kan alleen via de smartphone-app die Nintendo vorig jaar lanceerde.

"De meningen over de betaalde online dienst voor de Switch zijn erg verdeeld. Dat cloudsaves komen is een goed iets, maar veel gamers vragen zich af of de prijs voor de online dienst op de Switch het waard is. Veel van de opties om online te kunnen gamen zijn immers alleen via de smartphone-app beschikbaar. Je zou toch verwachten dat je voor een betaalde online dienst een service krijgt die vergelijkbaar is met de concurrentie. Aan de andere kant kan een abonnement behoorlijk goedkoop zijn door het bijvoorbeeld met vrienden te delen." - Michel Musters

Splatoon Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Leuk begin. Nu nog verder uitbreiden (en de prijs niet verhogen). :)
 • @ crew

  Is mijn reactie onder piet wel zichtbaar?
  Vakje blijft leeg.
 • @Ramirez
  Er is niks te zien. Wat had je gezegd dan?
 • @ShadowhunterrX

  Hij zei dat Piet zelf eerst maar eens moest uitbreiden voordat ie dat van Nintendo eist.
 • @Luigi1985
  ?

  Daarnaast eis ik helemaal niets. ;)
 • @Ramirez
  Helaas zie ik niets staan.
 • @Piet S.

  Als je de tekst zo leest zie je staan dat niet alle Switch games een online subscriptie nodig hebben. Naast dat Nintendo alleen spreekt over first party games. Staan er duidelijk de woordjes compatible en many.

  Ik gok dat de third party en indie games vrijgesteld zijn van subscriptie.

  Over de phone app…onhandig ding.
  Er staat niet in de tekst dat de app nodig is voor online play en/of communicatie. Er staat dat je er gebruik van KAN maken. Er was veel kritiek over de app, de vorige keren zei Nintendo dat de app een verplichting was en nu is die toon veranderd. (Wellicht komt er verandering?)

  Verder lijkt alles mij wel oké. Cloudsaving is goed en handig.
  De gratis games zijn mooi meegenomen maar hopelijk komen er later ook andere systemen bij.

  Verder de prijs. Deel je de kosten dan kost het maar € 4,50 per jaar. Dat is erg netjes.

  Maar het is wel duidelijk dat dit nog niet alle features zijn. Het is wachten op E3.
 • @Ramirez
  Klopt wat je zegt. Op E3 verwacht ik er inderdaad ook nog wel wat over te horen. :)
 • Zelfs voor 20 euro is dit te duur kwa features.

  - NES games die sommige al 2-3 keer gekocht hebben.
  - Geen chat systeem.
  - Geen fatsoenlijke online community
  - Waardeloze app die niemand wil
  - Kaal friendsysteem
  - Samenspelen onhandig
  - Geef een optie voor lokaal save files opslaan op PC of externe hdd. Op een dag gaat de service eruit en ben je alsnog alles kwijt.
 • @ShadowhunterrX,
  Je vergeet nog een leuk achievement/trophy systeem.
  Maar inderdaad, wat blijft Nintendo weer achter. Na een geweldige start van de switch gaan we weer terug naar af. Er zal in de loop der tijd weinig interessante 3rd party games komen en hierdoor zal de switch net als alle andere Nintendo systemen stof lopen happen tussen de Nintendo exclusives door. En dat zijn er naast de Wii u ports vrij weinig tot op heden.
 • @Grombeer
  Nintendo loopt qua online functionaliteiten achter, dat valt niet te ontkennen.
  Echter qua games is er helemaal niets mis met de Switch, aangezien het apparaat pas net iets meer dan één jaar uit is.

  'Vrij weinig Nintendo exclusives' (ports niet meegeteld) is dan ook onzin, vooral omdat het apparaat pas relatief kort uit is:
  - TLoZ: Breath of the Wild
  - Super Mario Odyssey
  - ARMS
  - Splatoon 2
  - Kirby
  - 1-2-Switch
  - Fire Emblem Warriors
  - Mario + Rabbids
  - Snipperclips
  - Xenoblade C2
  - Labo

  Daarnaast komen dit jaar SMASH, Mario Tennis, Octopath, Yoshi & Fire Emblem nog zeker uit en daarna kunnen we Metroid, Pokemon & Bayo3 nog verwachten.

  En qua 3rd-party games gaat het best prima. Je aanname hierover is nergens op gebaseerd. Dat zullen we gewoon af moeten wachten, maar i.v.m. vorige systemen loopt dit ook lekker.

  Je moet je gevoel over het onlinesysteem dan ook niet reflecteren op andere zaken m.b.t. de Switch. :)
 • @Piet S.

  Volgens mij heeft de Switch in zn eerste jaar al meer exclusives games dan de xbox one in zn hele bestaan.

  Niks mis met de games als je het vergelijkt met andere consoles. Er was even een lichte droogte maar dat is normaal gesproken zo bij iedere console in Q1 van het jaar. Grote titels rond deze tijd releasen is businesswise ook gewoon dom. Het zijn immers voor de meeste mensen zware maanden.
 • @Ramirez
  Dat wilde ik inderdaad zeggen! :)
 • @Piet S.
  Na games zijn voor mij niet echt het probleem. Heb een hele lijst klaar liggen !

  Nintendo heeft nu de kans om een grote community te bouwen rondom de Switch. Het systeem is populair en verkoopt beter als de jaarlijkse Forza machine. Ok Miiverse was niet perfect, maar was wel een geweldige plek om je ervaringen met elkaar te delen en zal nog jaren blijven hangen ook al is het er niet meer.

  Ik vind dat je veel meer uit de online modus van Mario kart, Splatoon of Smash kan halen dan nu het geval is. Met de mogelijkheid om berichten te sturen of te praten zal een flinke boost geven of het makkelijker maken om met vrienden te spelen. Op dit moment is je friendslist… vulling en nutteloos.

  Ik zeg dit niet uit haat. Maar wil gewoon niet dat zon geweldig apparaat verzuipt onder zijn opgelegde beperkingen.
 • @ShadowhunterrX
  Ik ben het met je eens hoor! Er zit teveel potentie in om dat soort zaken links te laten liggen, inderdaad. :)
 • @Grombeer
  Heb ik express buiten beschouwing gelaten. Ben na jaren eindelijk trophyhunter af 😅.
 • Het schijnt dat SOMMIGE games een online backup function krijgen, dus niet allemaal. Dat maakt het wel een beetje een loterij en persoonlijk vind ik dat, mocht dit waar zijn, deze willekeur totaal niet meer kan anno 2018.
 • @Sylmaron
  Het lijkt me dat alle grote Nintendo games deze functie deze functie ondersteunen.
  Als dat niet zo is, dan slaat dat natuurlijk helemaal nergens op.
 • @Piet S. Daar zou dus meer duidelijkheid over moeten komen hoe dat precies zit.
 • @Sylmaron
  Eens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren