1. Baldur's Gate 3 wordt op 6 juni weer getoond

Baldur's Gate 3 wordt op 6 juni weer getoond

Larian Studios plaatst alvast een klein voorproefje online

Larian Studios toont op 6 juni tijdens de Guerrilla Collective Showcase meer van het langverwachte Baldur's Gate 3.

Dat meldt de studio op social media. Larian plaatst daarbij een kort filmpje met alvast wat beelden van de game. Na de Guerrilla Collective Showcase - waarin een grote hoeveelheid kleinere en middelgrote ontwikkelaars hun aankomende games tonen - is Larian van plan om op meerdere momenten tot release meer informatie over het spel nara buiten te brengen.

Baldur's Gate 3 moet ergens dit jaar als Early Access-titel beschikbaar komen op pc. Ook de Google Stadia-versie staat nog altijd gepland. De game draait op de nieuwe Divinity 4.0 engine en kan zowel in single- als multiplayer worden gespeeld. Volgens de makers bevat de game honderden locaties om te bezoeken, wat meer dan honderd uur aan gameplay oplevert. Daarbij bevat de game een turn-based modus. Gevechten in het spel zijn sowieso turn-based, maar door deze modus aan te zetten kunnen spelers voor alle situaties in de game, waaronder puzzels en het indelen van de party, hun tijd nemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ben benieuwd is tot nu toe wel een game die ik nog graag wil gaan spelen in de toekomst.
  • Ga ik zeker eens checken op stadia.
  • Vanaf het moment dat ik hoorde dat Larian Studio's de developer van deze game was was ik direct al gehypt. Ik ben groot fan van de Divinity games dus was overtuigd dat Baldur's Gate 100% een top game zou worden. Ik zou deze game zeker kopen op release date!

    En toen kwamen de eerste gameplay beelden. Het viel me meteen op dat dit wel heel erg veel leek op Divinity Original Sin II. Er is echt extreem veel gekopieerd uit dat spel (Character Creation, HUD, Graphics, Fight-system en zelfs de afbeeldingen van items). Maar zoals gezegd ik ben groot fan van die serie dus vond dit nog niet metteen een deal-breaker.

    ..Tot ik het dialogue system zag. Toch een zeer groot aspect in RPG games, en ik kan helaas niet zeggen dat het er (op dit moment) goed uit ziet. De past-tense narration, de vele taalfouten en het dice-roll persuation system zijn voor mij echt mogelijke deal-breakers. Ik weet inmiddels één ding zeker, op release datum ga ik deze game niet kopen. Ik wacht wel tot de reviews uitkomen en wellicht eerst een paar streams bekijken voordat ik dit spel mogelijk ga halen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren