1. 'Batman-ontwikkelaar Rocksteady deed niks tegen seksuele intimidatie'

'Batman-ontwikkelaar Rocksteady deed niks tegen seksuele intimidatie'

Ontwikkelaar reageert

Ontwikkelaar Rocksteady heeft lange tijd niets gedaan aan klachten over seksuele intimidatie en een giftige werksfeer binnen de studio. Dat meldt The Guardian op basis van een brief van werknemers en een anonieme gesprek met een van hen.

Volgens deze bronnen verstuurden werknemers in november 2018 een brief naar de bazen van het bedrijf. In die brief werd grensoverschrijdend gedrag aan het licht gebracht. Het werd ondertekend door tien vrouwelijke werknemers, waar Rocksteady toen zestien vrouwelijke werknemers telde.

De brief haalt meerdere voorbeelden van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag aan. Er wordt onder andere gesproken over "ongewenste avances, het staren naar vrouwelijke lichaamsdelen en ongepaste opmerkingen op de werkvloer", "oneerbiedig of seksueel bespreken van vrouwen met collega's" en het gebruik van "scheldwoorden over transgenders".

De vrouw zegt tegen The Guardian dat ze nu naar buiten treedt, omdat er lange tijd niks is gebeurd. "Het hele bedrijf kreeg een seminar van een uur. Iedereen moest een statement ondertekenen waarin stond dat ze de training hadden gehad. Het voelde als een manier om zich in te dekken."

Rocksteady erkent het bestaan van de brief en belooft om meer te doen tegen dit soort praktijken. "Vanaf het begin wilden we een plek maken waar we zorgen voor mensen, een plek gebouwd op respect en inclusiviteit", zegt een woordvoerder tegen The Guardian.

"In 2018 kregen we een brief van een aantal vrouwelijke medewerkers met zorgen die ze in die tijd hadden. We hebben direct strenge maatregelen getroffen om de aangehaalde problemen aan te pakken. De afgelopen twee jaar hebben we zorgvuldig geluisterd en geleerd van onze werknemers, om ervoor te zorgen dat iedereen in het team zich gesteund voelt. In 2020 zetten we nog meer in om een inclusieve cultuur te ontwikkelen en we zijn vastberaden om op te komen voor ons personeel."

Rocksteady staat op het punt om zijn nieuwe game te onthullen. Op 22 augustus zou er meer bekend worden gemaakt over hun nieuwe Suicide Squad-game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Tegenwoordig is als je iemand "Moppie" noemt al seksuele intimidatie, kreeg een collega van mij behoorlijk last mee…
  • @mole28

    Denk dat het goed is dat we anno 2020 nadenken over wat we tegen elkaar zeggen en hoe dit opgevat kan worden door de ander. Dit is een zoektocht: waar de een het niet erg vindt om 'schatje', of 'moppie' genoemd te worden (een oud werkgever van mij sprak bepaalde dames steevast aan met de woorden "Hey geil stuk vlees"), kan dit voor de ander wel degelijk een probleem zijn. Dit benoemen en hiervan leren lijkt mij geen kwalijke ontwikkeling (we geven de secretaresse inmiddels ook geen tik op de billen meer, terwijl dit voorheen nog wel eens gebeurde).

    Dus ontvang je als bedrijf dergelijke berichten vanuit de werkvloer, dan is het verstandig hier serieus mee om te gaan door te kijken wat er precies gebeurt is en hoe je voor beide partijen een werkbare sfeer kunt creëren. Dat je als bedrijf niet adequaat op dergelijke berichten reageert (los van de vraag of je je herkent in de aantijgingen), bewijst voor mij dat de werkcultuur daar nog 10 jaar achterloopt.
  • @Gewoonfox
    Ik zeg ook niet dat het goed of normaal is om zoiets te doen, maar soms kan er ook van een mug een olifant gemaakt worden.
  • @mole28 allemaal afhankelijk van perspectief idd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren