1. 'Batterijduur DualSense drie à vier uur langer dan DualShock 4'

'Batterijduur DualSense drie à vier uur langer dan DualShock 4'

Schouderknoppen zouden meer weerstand bieden

Een Reddit-gebruiker zou informatie hebben gedeeld over de DualSense, de controller voor de aankomende PlayStation 5. De batterij zou bijvoorbeeld drie à vier uur langer meegaan dan de PS4-controller.

Een Reddit-gebruiker die zichzelf viper_on_fire noemt plaatste de informatie, en haalde de post daarna weer weg. Een andere gebruiker heeft de informatie echter samengevat en opnieuw geplaatst. Hoewel iedereen op Reddit kan claimen informatie te hebben over de DualSense-controller, plaatste viper_on_fire een mogelijk zelfgemaakte video van de DualSense.

Volgens de post gaat de batterij ongeveer drie à vier uur langer mee dan de DualShock 4. Mogelijk komt dit door verbeterde batterijen en het verwijderen van de lichtbalk aan de bovenkant van de controller. De 'lichtstreep' op voorkant van de DualSense zou veel minder licht afgeven. Door het gebrek aan de lichtbalk zou de controller echter niet werken met PlayStation VR-games die gebruikmaken van de lichtbar.

De actieknoppen zouden nagenoeg gelijk aanvoelen als die op de DualShock 4, maar de touchpad in het midden zou een stuk beter reageren en meer klikken. De L1- en R1-knoppen zouden meer als triggers aanvoelen, en de L2- en R2-knoppen zouden nog meer weerstand dan gebruikelijk bieden. Tot slot zou viper_on_fire hebben gemeld dat de DualSense comfortabeler aanvoelt dan de DualShock 4.

De PlayStation 5 moet ergens eind dit jaar uitkomen. Een precieze releasedatum en prijs zijn nog niet onthuld.

PS5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is dan ook verwaarloosbaar.
 • @Soon.

  Mwa het is een stap in de goede richting maar het blijft karig. Het is nog steeds te weinig in vergelijking met andere controllers.
 • Na 4 uurtjes verbetering dan word het uiteindelijk toch nog 12 uurtjes. Persoonlijk vind ik dat nog wel een beetje weinig, maar misschien te veel verwend door de Pro controller met 40 uur.

  Als Sony nou gewoon wat opties zou geven om wat functies uit te zetten van de controller zou het misschien een beetje langer kunnen zijn. Onzin zoals Gyro, speaker, Mic en nutteloze lichtjes.
 • @ShadowhunterrX

  Kan dat dan niet? Op de DS4 weet ik wel dat je de lamp veel minder fel kan zetten.
  Daarom ervaar ik persoonlijk ook echt wel meer uren dan de meeste zeggen.
  Al is het nog steeds weinig natuurlijk in vergelijking met de concurrentie.
  Persoonlijk ervaar ik meer batterij moeite met Joycons.
 • @Ardyn

  Idd die joycons zijn echt snel op. Die pro controller is beste qua batterij duur. Mn DS4 is max 7 uur daarna is het weer met de kabbel ( via telefoon oplader)
 • @Ardyn
  Laden jullie de joycons wel goed op ? Horen 20 uur mee te gaan en heb zelf ook wel is gehad dat ze al leeg zijn na een uur. Had ze er blijkbaar niet goed ingestoken.

  Maargoed, ik vind de joycons vreselijk.
 • @ShadowhunterrX

  Er wordt aangegeven dat ze volledig zijn opgeladen.
  Maar dan is eentje na zo'n 6 uur bijna leeg en de ander is dan op de helft.
  Heel vaag, maar goed, ik ga er niet te veel van klagen.
 • Hmm had echt nog wel meer verwacht.
 • Ik snap al die klachten niet dat ding gaat 8 uur mee ofzo gamen jullie meer dan 8 uur per dag?? xD en ik gebruik een snel lader van mijn telefoon me controller is binnen een half uurtje vol. Het zal wel langer mogen begrijp me niet verkeerd maar heb me er nog nooit aan gestoord
 • @rpenning

  Als ik er goed in zit. Zoals bijvoorbeeld met FF7 tik ik wel eens meer dan 8 uur aan als ik een vrije dag heb. Plus soms vergeet ik dat ding aan de lader te hangen.

  Het zou minstens 20 uur moeten zijn. Goed genoeg voor 2 tot 4 grote sessies.
 • @rpenning

  Mensen die 'me controller' schrijven neem ik niet serieus.
 • @Rahl als ik over me controller praat, maak ik zelf wel uit hoe ik me zin neer schrijf. En als meneer een probleem heeft met me spelling dan mag dat XD
 • Nou ik het het idee dat die controller van mij iedere twee uur leeg gaat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren