1. Dice maakt easter egg van Battlefield 1-fan werkelijkheid

Dice maakt easter egg van Battlefield 1-fan werkelijkheid

Pop goes the weasel!

Een Battlefield 1-easter egg speelt in op een grap gemaakt door een fan op Twitter.

In januari maakte Flakfire een grap op Twitter waarmee hij verwees naar de lange reload-animatie van het MG 08/18-machinegeweer. Hij moest bij het draaien van de hendel denken aan een 'Jack in the box' en plaatste een korte clip waarin hij doet alsof zijn wapen het 'Pop goes the weasel'-deuntje maakt.

Ontwikkelaar Dice nam dit nog een stapje verder en voegde een easter egg toe aan het spel. Als er nog dertien kogels in het magazijn van de MG zitten als een speler zijn wapen opnieuw gaat laden, wordt het deuntje afgespeeld.

Nadat DannyOnPC dit ontdekte en op Reddit plaatste, bevestigde Ryan Duffin, een werknemer bij EA Dice Los Angeles, op Twitter dat het echt is. Overigens is DannyOnPC een bekende YouTuber die ook tussen onze trouwe lezers gevonden kan worden onder de naam The_Dan. Hoi Dan!

De MG 08/18 is een wapen in Battlefield 1 dat afgelopen februari werd geïntroduceerd in de Apocalypse-uitbreiding in februari. Spelers kunnen het vrijspelen door vijftig kills te maken met de support-klasse. Als er nog kogels in het magazijn zitten duurt herladen erg lang, dus het wordt aangemoedigd om elke kogel af te schieten voordat het geweer wordt herladen. Echter krijgen spelers dan geen muziekje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Hey, hem ken ik! :p
  • @the_dan Haha jij weer. ;-)
  • @the_dan Heyo! Ik heb het artikel aangepast om je wat eer aan te doen ;)
  • Haha, hoi @ArranWinmai!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren