1. Moderators van Battlefield-subreddit bannen posts over historische accuraatheid

Moderators van Battlefield-subreddit bannen posts over historische accuraatheid

Mods kunnen het niet meer bijhouden

Wegens grote chaos in de Battlefield-subreddit bannen moderators alle posts rondom historische accuraatheid.

EA en Dice zijn vastberaden om vrouwen een rol te geven in de nieuwe Battlefield-game, maar dit levert veel discussie op. Moderators van de Battlefield-subreddit zijn de discussie rondom het fenomeen beu en willen geen platform meer bieden aan de vele dialogen over dit onderwerp.

"We're done, it's over," zegt een post van moderator u/sloth_on_meth "New rule: No more bitching about historical accuracy, it's a game, not a history book. [Violations] will have consequences."

Volgens de admins levert deze discussie enorm veel werk op en kunnen ze maar met een beperkt aantal threads omgaan. Dit komt voornamelijk doordat veel Reddit-gebruikers, die normaal gesproken niet op de subreddit actief zijn, massaal naar dit specifieke sub-forum zijn getrokken om te discussiëren.

Zo verklaar Reddit:"Reddit admins have confirmed brigading and the modteams of the subs in question are fully cooperating to make sure it doesn't happen again. Hate us all you want but we're done with this bullshit. This issue has been discussed in a million threads but we've never been brigaded more than we have in the past months. Admins can only keep up with so much. We're done wasting our time on this, every point has been made, no you're not sexists or whatever, but this is just repetitive now."

Daarnaast maakt een moderater duidelijk dat ze niet worden betaald of gecontroleerd worden door Dice of EA: "We get that y'all have valid criticism about Battlefield V and the customisation options within the game. Sadly, this subreddit has proven to be unable to have a civil discussion about these things without devolving into name calling and slapfights."

Voor fans die toch nog het punt willen bespreken, is er een laatste 'historical accuracy megathread' aangemaakt.

Battlefield V

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Ik vind het ook erg jammer dat de game niet authentiek is. BF is nooit realistisch geweest, maar wel relatief authentiek en dat wordt nu uit het raam gegooid. Ben dat feminisme trouwens wel echt spuugzat. Waarom moet men altijd iedereen pleasen? En als je dit dan toch doet, doe het dan goed. Stop er gay, transgender, dik, zwarte, rode en gele soldaten in.
 • Als historicus in spe vind ik het maar gek dat historische accuratesse nu opeens zo'n groot probleem is. Hoeveel boeken, films en games zijn er al niet gemaakt die niet historisch accuraat zijn en hoe vaak is dat gewoon gelaten ontvangen? Hartstikke mooi dat het publiek daar nu wel aandacht aan besteed, maar de manier waarop dit gebeurt, vind ik wel weer typerend voor de tijd waar we in leven. Lekker hijgerig en hysterisch. Ik snap Reddit (en EA en Dice) wel. Ik ben ook wel een beetje klaar met dat gezeik en gezeur zoals dat nu gebeurt, dat niet meer is dan elkaar nablaten als een stel schapen. Mijn gok is namelijk dat er heel veel trollen tussen zitten die het geen ruk uitmaakt of er een vrouw in het spel zit of niet (en of dat historisch accuraat is). Waar is de maat gebleven?
 • @Rutgie
  Ik denk dat het probleem hem zit in het feit dat EA/Dice vol overtuiging heeft lopen roepen dat de game historisch accuraat zou zijn, en zelfs kreten heeft gebruikt zoals "forget what you've read in the history books". Dan staat de maniere waarop zij de game hebben weggezet natuurlijk relatief haaks op de historie. Daarnaast zullen er ook een tal van droeftoeters zijn die op die subreddits lopen te zeiken puur omdat het EA is.
 • @AWESOMEDUDE3 Die had ik even gemist, bedankt voor de aanvulling! Maar dat is natuurlijk wel vaker geroepen, dus blijf ik het gek vinden dat het nu opeens een ding is. Of dat nu om het feit is dat het EA is of omdat het een vrouw is.
 • Ik ben EA nu ook wel aardig zat met hun praatjes op de E3 waarin ze constant herhalen te luisteren naar de community, en vervolgens constant hun middelvinger opsteken. De weg die ze inslaan om enerzijds een season pass te schrappen, maar daarvoor in de plaats een gemaskerd bal van BF te maken valt bij mij ook niet goed, zeker omdat als motief weer het bekende verdienmodel gebruikt wordt. Erg jammer dit. Misschien stop ik nu echt met EA. Activision mag ook de pot op.
 • Al verteld dat ik moderator op Reddit ben geworden?
 • Hahaha nice mythicz
 • Als je zegt dat een game historisch accuraat is en dit vervolgens niet zo is, moet je niet gaan klagen wanneer mensen kritiek gaan geven. Zeker over zo een gevoelig thema als WW2. Vind het vrij schandalig tegenover al die slachtoffers wat er toen zijn gevallen. En de houding van Dice tegenover dit maakt mensen alleen nog bozer. Wel we gaan zien hoe goed de sales zijn. Verbaasd me echt dat EA niet ingrijpt willen ze weer zo een fiasco als Bf2.
 • Men begint natuurlijk ook wel steeds meer te bitchen op games die uitkomen of uit gaan komen.
  Community vind dit community vind dat.
  Als ontwikkelaar zou ik er ook klaar mee zijn. Wacht gewoon het eindproduct af en inderdaad het zijn spelletjes.
 • @pe-ah

  *Wacht gewoon het eindproduct af en inderdaad het zijn spelletjes*

  Wachten tot het te laat is. Geweldig idee !

  Jij snapt het niet helemaal denk ik. Als de Ontwikkelaar zegt: we brengen een historisch accuraat WW2 ervaring naar jullie. Opeens zie je clowns en skinheads rennen. Dat spreekt elkaar enorm tegen.

  Daarbij komt nog het Battlefront 2 gebeuren van de afgelopen maanden erbij. Waar de star cards geen P2W waren volgens DICE. Wat keihard wel zo was. Het komt gewoon over als een excuss om iets in het spel te stoppen om meer geld te verdienen. Dat gevoel krijg je bij BFV ook.

  Ik heb totaal niks tegen vrouwen in het spel. Het zou me een worst wezen. Denk dat het voor veel mensen geld. Maar door DICE/waardeloze US media/SJW losers word alleen naar dit punt gewezen. Die leven toch in hun eigen echo kamertje.

  Ik heb voor het eerst 0,0 interesse in deze BF game. Terwijl ik alle voorgaande BF day 1 en zelfs de season pass kocht.
 • @ShadowhunterrX

  *Wachten tot het te laat is. Geweldig idee !* Bedankt dat je mijn idee geweldig vind

  Sinds ik bf hardline vond tegenvalle ben ik afgehaakt van bf. Wat ik erg jammer vind, vond het een fantastische serie(hou niet van ww1 en ww2 shooters) in hedendaagse tijd.

  Het enig wat ik eigenlijk wil zeggen is, dat men niet zo moet zeuren. Stoor je je er aan….. koop de game dan niet.
 • @pe-ah

  Dat zal heus wel gebeuren dat minder mensen hem halen. Maar mensen willen gewoon zien dat het goed gaat met de serie en dat laten ze weten.

  Maar zeuren om het zeuren dat mensen niet mogen zeuren. Is eigenlijk niet veel anders.
 • Ik ben ook klaar met die zeurkousen over die vrouwen, huidskleuren en neparmen.

  Mijn oma heeft als verzetsstrijder geschoten op Duitsers en dat geldt ook voor de Franse en andere verzetstrijders in de WW2. Ik vind het juist goed dat DICE ook aandacht geeft aan de vrouwen.
  Niet alleen maar aan mannen denken.

  Daarnaast die strepen in het gezicht waren ook in de WW2, denk aan parachutisten.
  DICE doet het dus wel historisch accuraat.
  Wij gamers denken dat ww2 alleen maar blanken mannen zijn.

  Ik kijk erg uit naar die customization van de soldaten en de wapens. Dan neem een tatoe en schmink me gezicht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren