1. Concept art van Battlefield V toont Noorwegen en Noord-Afrika

Concept art van Battlefield V toont Noorwegen en Noord-Afrika

Vrouwelijke personages blijven volgens Dice-baas

Vorige week onthulde EA Battlefield V met de aankondiging dat de shooter teruggaat naar de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er wat meer details bekendgemaakt.

Nu zijn er een aantal tweets die meer laten weten over de game. Zo licht het officiële Twitter-kanaal concept art uit. Ook laat de baas van Dice op Twitter weten wat hij vindt van de kritiek op vrouwelijke personages. Daarnaast is bekend dat Battlefield V geen lootboxes krijgt.

In de tweet zegt Dice: "Je denkt dat je alles hebt gezien van de Tweede Wereldoorlog, maar er zijn veel meer slachtvelden dan je denkt. Noorwegen? Noord-Afrika? Dit is de Tweede Wereldoorlog zoals je die nooit hebt gezien in games." Op het drietal plaatjes staan de woorden 'concept art exploration' afgebeeld om aan te duiden dat deze afbeeldingen een indicatie geven van de maps.

De Zweedse ontwikkelaar heeft al bevestigd dat onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en Rotterdam Battlefield V aanwezig zijn.

'Vrouwelijke PERSONAGES in Battlefield V blijven'

De baas van Dice, Oskar Gabrielson, heeft tevens in een aantal tweets laat weten wat hij vindt van de kritiek op vrouwelijke personages in Battlefield V. Fans maken zich namelijk zorgen over de 'onjuistheden' die het spel bevat. Reddit-gebruikers merken op dat het historisch inaccuraat is dat vrouwen zich aan het front bevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gabrielson laat duidelijk weten in zijn serie tweets dat de vrouwelijke personages speelbaar blijven in de nieuwe Battlefield-game.

Gabrielson zegt: "Our commitment as a studio is to do everything we can to create games that are inclusive and diverse. We always set out to push boundaries and deliver unexpected experiences. But above all, our games must be fun!”

Volgens Gabrielson betekent dit dat sommige fantasierijke ervaringen worden aangeboden die niet realistisch of historisch accuraat zijn. Daarbij verwijst hij naar een video van Battlefield 1, waar drie spelers te zien zijn die op een paard rijden en tegelijkertijd vlammenwerpers gebruiken.

Gabrielson sluit zijn serie tweets af met "This is #everyonesbattlefield." Waarschijnlijk een tegenstelling van gamers die kritiek hadden geuit op de game met de hashtag #NotMyBattlefield.

Executive producer Aleksander Grøndal laat ook zijn mening horen op Twitter en zegt dat ze plezier belangrijker vinden dan authenticiteit. Daarbij linkt hij naar hetzelfde filmpje waarbij drie spelers op een paard rijden.

Geen lootboxes

Het laatste nieuws rondom Battlefield V, is dat de game geen lootboxes krijgt. Dit heeft een woordvoerder van EA laten weten. De game krijgt wel in-game currency om cosmetische items mee te kopen.

Daarnaast laat Dice ook weten dat ze alle maps in een keer aanbieden in plaats van via een Season Pass-systeem, waar spelers extra maps moeten kopen.

Leden van Origin Access en EA Access kunnen Battlefield V vanaf 11 oktober spelen. Vervolgens verschijnt op 16 oktober de Deluxe Edition en is op 19 oktober de standaard versie van de game beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Enerzijds begrijpelijk dat men kritiek heeft op bepaalde zaken uit de trailers anderzijds lijkt het erop dat het merendeel wederom loopt te klagen om te klagen.
  Historische accuraat wordt het toch nooit. Een mooi voorbeeld las ik eerder op het internet:" als het historisch accuraat had geweest mocht je een hele match ergens in een greppel liggen wachten, of niets doen om vervolgens dood te gaan door een artillerie aanval".
  Ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de game, zeker na alle genoemde veranderingen.
 • @AWESOMEDUDE3 Het is niet zeiken om het zeiken. Natuurlijk is Battlefield geen simulator, maar er is wel een breekpunt waarop inaccuratie van de game de geloofwaardigheid zodanig kapot maakt dat de game niet leuk meer is om te spelen.

  Dit breekpunt is opzicht lastig te bereiken in een game, aangezien je weet dat ze niet alles historisch accuraat kunnen maken en je daardoor bepaalde dingen in het belang van de gameplay maar voor lief neemt en tijdens het spelen hier maar niet op focust.

  Dit is echter iets totaal anders dan dat. De setting krijgt zodanig een inaccurate twist, dat dit voor heel veel mensen zo ongeloofwaardig wordt, waardoor de game niet meer leuk is om te spelen of zelfs lachwekkend wordt. (Supension of disbelief) We zagen dit bij Call of Duty WWII ook.

  Als ze nu perse een inclusieve Battlefield wilden maken, dan hadden ze gewoon niet voor deze setting moeten kiezen, aangezien dat totaal niet bij WWII past. Een moderne Battlefield had hier gewchikt voor geweest en dan had je niemand hierover gehoord.

  Als je echt denkt dat dit zeiken om het zeiken is, dan begrijp je het punt niet helemaal. Leuk als het jou niet veel uitmaakt, maar voor andere is de hele game gewoon verpest. Een game waar ze blijkbaar genoeg om geven om hun mening te laten horen.

  Dit gaat waarschijnlijk veel sales kosten. Ik snap de koppigheid van DICE ook niet zo. Geef mensen gewoon een optie om cosmetics en vrouwelijke personages uit te zetten… De enige reden om deze optie niet te geven is waarschijnlijk geld uit de cosmetics. We moeten natuurlijk zien hoe cool iedereen eruit ziet.

  Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om iemand in de single player dezelfde keuze te geven…

  Mocht er iemand zijn dje problemen heeft met de setting dan is misschien Rising Storm 2 een goed alternatief, op de PC althans. Alleen geen WWII, maar Vietnam.
 • @CerandoX.nl
  Zou wat zijn he als iemand in zijn bericht aangeeft dat hij het enerzijds wel kan begrijpen. Dan hoeven andere members geen hele betogen te schrijven over waarom het "niet meer leuk is om te spelen"…

  En om even je eigen woorden te gebruiken:
  "Leuk voor je dat de game voor jou verpest is, maar voor anderen klinkt dit als een best toffe game. Kunnen zij ook gewoon hun mening laten horen?"
 • @blue_blade_3 Ja dat mag zeker. Ik laat iedereen vrij om dat te doen. :-) Net als ik vrij ben om daar een uitgebreide reactie op te geven, met onderbouwing. Want ja, als ik gewoon wat roep zonder het te beargumenteren is het ook weer wat toch? Jij hebt blijkbaar wel een probleem met mijn mening. Dus in dat geval is het een beetje een kwestie van de pot verwijt de ketel hé. ;-) Haha
 • @CerandoX.nl
  Nee hoor, geen probleem met je mening hoor. Ik vond alleen dat je awesomedudes reactie iets te zwart-wit op je nam.

  Maargoed, het is gewoon afwachten met deze game hoe en wat het word. Mij zal het in ieder geval een worst wezen, ik bak er toch nooit iets van bij battlefield games;) en ik denk niet dat customization daar verschil in gaat maken hehe
 • @CerandoX.nl
  Ik snap dat er niet slim aangedaan is om eerst lekker te promoten met kreten zoals "forget about what you learned from the history books" om vervolgens dit soort customize optie te implementeren. Andere kant geven ze al wel een beetje weg met diezelfde kreet "vergeet maar wat je hebt geleerd wat onze versie is toch inaccuraat".

  Grapjes daar gelaten, ik kan mij wel iets voorstellen dat mensen graag een degelijke "kloppende" variatie willen maar sommige mensen gaan zo ver dat het meer de intentie van zeiken om te zeiken heeft. En om te zeggen dat de game dan per direct "verpest" is vind ik ook tikkeltje dramatisch. Een beetje geïnteresseerde gamer lijkt mij toch beter te weten dan een beetje naïef zomaar EA te geloven zeker met de manier die ze erop na houden. Dat is overigens ook de reden dat ik BF II links heb laten liggen.

  Anyway die inaccuraties doet niet zoveel, ik had het graag ook "realistischer" gezien maar ik ben momenteel meer geïntereseerd in hoe DICE/EA de game nu vorm geeft zonder premium/betaalde DLC's.

  Jaja ik weet hoe ironisch deze comment nu is, excuses @God_veeltelangenaam.
 • @AWESOMEDUDE3 Ik snap dat je het dramatisch vindt overkomen, maar voor sommige mensen is dit gewoon inderdaad een history twist die de game verpest. Als het je niet zoveel uitmaakt, dan klinkt dat misschien overtrokken of dramatisch. Dat snap ik.

  Daar ben ik ook zeer benieuwd naar. Directe cosmetische microtransacties zeggen ze nu, dus geen loot boxes of premium passes. Ik hoop dat dit stand kan houden.

  https://www.youtube.com/watch?v=_i9L0rYKKgA&t=6s
 • @CerandoX.nl

  De scraps bij Battlefield 1 is al een soort van currency, natuurlijk is die "currency" niet te koop met echt geld nu maar de essentie lijkt hetzelfde. Maar inderdaad hopelijk blijft het tot cosmetische items, dan zie ik de microtransacties door de vingers.
 • Ik moet wel eerlijk zeggen dat DICE slim woorden aan het verdraaien is en precies het vrouwen aspect eruit pakt in tijden van politiek correcte onzin.

  Voor mij persoonlijk is gewoon de sfeer in de trailer gewoon off. Een happy place met een verkleed partijtje tijdens de WW2. Het helpt ook niet dat Youtuber Jackfrags verteld dat de trailer weinig met de echte gameplay te maken heeft.

  Ik krijg echt zon Battlefront 2 gevoel bij deze game. Alsof de focus zo erg op maar 1 of 2 elementen ligt en de rest gewoon matig zal zijn en het spel gewoon saai maakt.
 • Tja EA. Wat jullie nu, lootboxes niet inbegrepen, flikken met Star Wars Battlefront 2 is ronduit ranzig en vuil bedrog.

  Al die valse beloftes omtrent die gratis DLC is één dikke leugen. Trap er niet in mensen. Als EA ziet dat hun product niet voldoende tot slecht verkoopt, kan je die lang verwachte nieuwe personages en maps vergeten.
 • @Don Carpaccio

  Nu je het zegt… das waar ook ! Enige content van Battlefront 2 wat we gehad hebben waren Battlefront 1 maps.
 • Concept art is prachtig, jammer van de trailer die me dan weer totaal niet aansprak. Teveel actie en dat rare geforceerde diversiteitsgebeuren. Maargoed battlefield speel je toch voornamelijk voor de multiplayer, hopelijk is dat wat beter.

  En dat gedoe over die vrouwen vind ik wel een beetje stom. Een game blijft een fantasiewereld, en vind het ook goed dat ze het plezier voorop stellen. Als je echt een historisch accurate game wilt dan kan je beter wat anders kopen, battlefield is dat nooit geweest.

  Maar waarom moet een fantasiewereld perse inclusief en divers zijn? Het staat natuurlijk vrij om wat voor wereld dan ook te scheppen als ontwikkelaar, en ik kan de mensen ook wel wel begrijpen die een keer iets anders willen zien dan de standaard macho blanke actie held. Maar bij een game als Battlefield vind ik het er niet echt zo bij passen. Er zijn zat games waarbij het wel passend is om een keer een ''wat andere'' hoofdrolspeler te hebben . Als het spel een interessant verhaal heeft of goede gameplay interesseert niemand dat, en kan het juist wat toevoegen dat de hoofdrolspeler iets anders is. Dat je een keer een ander verhaal wilt vertellen dan de standaard WO2 dingen kan ik ook begrijpen, maar waarom dan weer perse gebaseerd op kleur of geslacht. Er zijn zat mooie/spannende/zielige verhalen over de 2e wereldoorlog te vinden, laat die verhalen dan centraal staan.

  Ben benieuwd of ze op basis van de diversiteit en inclusiviteit het aandurven om ook eens een verhaal vanuit duits perspectief te doen. Dit ligt vaak gevoelig maar zou ik een stuk beter vinden. Ondanks de gruweldaden waren dit over het algemeen ook veelal normale mensen die probeerde te overleven en ook bang waren en pijn hadden. Zo wordt alles niet zo zwart wit en dat vind ik een stuk interessanter dan dat er nu gekozen wordt voor een vrouw vanwege politieke correctheid die aan de lopende band nazi's afmaakt.
  Online maakt het wat minder uit, maar bij battlefield 1 stoorde ik mij wel aan dat er zoveel zwarte soldaten waren aan Duitse zijde. Het leek af en toe wel iets van 20-25% van het totaal. Er is zoveel tijd ingestoken om zo'n indrukwekkende eerste wereldoorlog wereld te creëren en dan heb je iets wat onrealistisch oogt. En dat haalt je dan wel een beetje uit die wereld, wat het plezier niet ten goede komt. En dat vind ik jammer.

  Je kan inderdaad de keuze nu aan iedereen laten, dat iedereen zijn soldaat kan customizen tot aan het geslacht en huidskleur toe. Bij sommige spellen kan het prima maar bij een toch wel realistisch ogend spel als battlefield vind ik het dan wel jammer. Straks is de halve duitse wehrmacht zwart met blauwe facepaint. Opzich wel grappig maar na een tijdje gaat het storen denk ik. Ben bang dat er in plaats van lootboxes heel veel opties zijn om alles qua uiterlijk aan te passen(waar ik normaal heel erg voorstander van ben). Maar als het er niet bij past zou ik het jammer vinden. Ik hoef geen gouden geweer of oranje tank en dab emotes in battlefield te zien in ieder geval. Heb liever dat ze de historische kaders een beetje proberen te behouden in de multiplayer.
 • @God_Schiep_de_dag_en_wij_slepen_ons_erdoorheen

  Anders schrijf je de volgende keer jouw preview ff bij het preview colum!
 • Ik ben eerlijk gezegd meer benieuwd naar de verkoopcijfers aangezien deze game zowat tegelijkertijd met rdr uitkomt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren