1. EA stelt Battlefield V uit naar november

EA stelt Battlefield V uit naar november

Een maandje later

De opkomende shooter Battlefield V wordt een maand later uitgebracht. Dit maakt uitgever EA bekend op het Twitter-kanaal van de game.

EA maakt in een update bekend dat de game op 20 november verschijnt in plaats van 19 oktober. De uitgever legt uit dat het in aanloop naar het uitbrengen van de game zich nog wil richten op het verbeteren van een paar belangrijke elementen in de game. "We gaan de tijd nemen om door te gaan met het maken van de laatste aanpassingen in de core-gameplay en zodat we het volledige potentieel leveren voor Tides of War."

De keuze voor het aanpassen van de game kwam naar voren door de feedback die de game ontving in de laatste periode. In de gesloten alpha-testen en op E3 en Gamescom was er kritiek op de gameplay. Dit gaat vooral om problemen als het tempo van de gameplay, het verbeteren van de zichtbaarheid van de spelers en het verminderen van de wrijving tussen spelers.

Battlefield V verschijnt op 20 november 2018 op pc, Xbox One en PS4

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • De schade is nu toch al gedaan. Ook nu hij niet meer tussen CoD en RDR 2 uitkomt verkopen gaat hij niet goed. Hebben ze natuurlijk wel over zichzelf heen gebracht. Maar ondanks dat zeiken de historical accurate mensen imho wel iets te veel door.
 • @Meta_coola
  Er zijn maar zat mensen die meerdere games per maand of achter elkaar kopen, plus zijn er altijd wel liefhebbers die hem halen dus of deze uitstel zoveel schade teweeg brengt zal nog moeten blijken.
  Ik ga hem sowieso niet (op de release) kopen. Ik denk dat ik lang genoeg zoet ben met Red Dead.
 • @AWESOMEDUDE3
  I see what you did there
 • @AWESOMEDUDE3

  Ik bedoel meer dat de schade al veroorzaakt is door de sjw mentaliteit van EA (dat bf 5 oorspronkelijk tussen CoD en RDR 2 uit zou komen zou niet veel uitgemaakt hebben)

  Ik zelf ben ook iemand die soms meerdere games per maand koop in oktober koop ik ook 2 games gelukkig voor mij zitten er wel 21 dagen tussen die 2 game releases
 • De redenen zijn gewoon duidelijk. Ze willen BFV gewoon niet in oktober uitbrengen omdat de pre-orders tegen vallen en ze dan een maandje extra hebben om dat recht te trekken. Daarnaast denken ze dat de tegenvallende pre-orders komen door RDR2 en CoD. In de maand november hebben veel mensen weer een nieuw salaris gehad, dus mogelijk betere sales nu de release dan ook in die nieuwe maand valt.

  Wat ze alleen niet begrijpen is dat de tegenvallende pre-orders niet alleen door de release van RDR2 en CoD komen, maar door hun eigen optreden. Misschien dat ze die redenen nu ook eindelijk aanpakken.
 • @CerandoX.nl waar haal jij de info over het achter blijven van de pre orders?
 • @gamer bob-p

  Hier bijvoorbeeld:
  venturebeat.com/2018/08/21/battlefield-v-preorders-are-below-expectations-but-it-isnt-about-to-bomb/

  Maar veel fora staat er vol mee.
  Ondanks dat zal het wel meevallen zeker omdat ie nu later komt.
 • @adutchman thx voor de info, dit soort info vind ik heel nuttig, niet dat ik mij er door laat remmen, want bf5 staat al maanden in de pre. De echte bf fan koopt de game toch wel. De nieuwe cod is weer niks, de nieuwe red dead heb ik ook in de pre staan. Heb nu 1mnd om red dead te spelen totdat bf komt. Het verbaast me wel dat de pre achter loopt, de gameplay beelden zijn te bruut!
 • @gamer bob-p
  Aangezien dit overduidelijk een verwijtende reactie is stel ik dezelfde vraag; waar haal jij de info vandaan over het niet achterblijven van de pre-orders?

  Om antwoord te geven op je vraag; zo een beetje elke gamesite op internet. Hier wordt het helaas inderdaad niet geplaatst.
 • @CerandoX.nl niks verwijtend, meer nieuwsgierig en een beetje onbegrip, dacht dat bf5 wel hot zou zijn. Ik kijk er iedergeval reikhalzend naar uit!
 • Ik wacht een beetje af hoe de game de maanden daarna zich ontwikkeld. Blijft nog wel even bij BF1.
 • Had de gameplay van de map Rotterdam gezien via Jackfrags, en moet zeggen ik wordt er niet echt enthousiast van, dus pre-order ik deze BF niet, wat ik voorheen wel altijd deed. zal het daadwerkelijk zelf moeten spelen om het te ervaren
 • @BiohazardJP Niet enthousiast?? vertel mij wat je dan had verwacht… Ik vind de trailer echt te bizar bruut! Super mooi en wreed!
 • wat een geneuzel over pre orders, de echte BF fan heeft de pre staan!
 • @gamer bob-p
  Mee eens, en 1 map zegt niet veel. Er zijn of meer maps in de game. Daarnaast customization wapens eindelijk terug.
  Een nieuwe war story, altijd leuk. En gratis dlc

  Ik heb er zin, mooie locaties, nieuwe ww2 wapens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren