1. BCC heeft 240 PlayStation 5-consoles beschikbaar bij

BCC heeft 240 PlayStation 5-consoles beschikbaar bij

'80 stuks beschikbaar voor collega's'

BCC heeft bij lancering van de PlayStation 5 in totaal 240 exemplaren beschikbaar. Dat melden anonieme bronnen aan Gamer.nl.

Dat aantal is de som van de standaard PlayStation 5 en de All-Digital-versie zonder diskdrive. Volgens de winkel komt dat aantal 'lang niet in de buurt' van de daadwerkelijke vraag.

Van de 240 PlayStation 5-consoles worden 80 stuks 'gereserveerd voor collega's'. BCC-medewerkers kunnen met voorrang een PlayStation 5 bestellen. Daarbij gaat het om de standaardversie van de console.

Tot slot zou er op de lange termijn geen nieuwe lading consoles beschikbaar zijn.

Op 18 november doet BCC de PlayStation 5 in de verkoop, een dag voor de lancering. Op de website schrijft de winkel al dat het product 'schaars' is.

Ook werd vandaag bekend dat de voorraad van Coolblue slechts 200 stuks betreft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Tot slot zou er op de lange termijn geen nieuwe lading consoles beschikbaar zijn."

  Ik vraag me steeds maar af waarom ze de launch niet hebben uitgesteld. Geldt voor beide Sony en microsoft.
 • @Newgamessuck meeliften op het corona succes.
 • @Richh

  Kan moeilijk meeliften als je niet kunt leveren.
 • '' Van de 240 PlayStation 5-consoles worden 80 stuks 'gereserveerd voor collega's'. BCC-medewerkers kunnen met voorrang een PlayStation 5 bestellen. Daarbij gaat het om de standaardversie van de console. ''

  Begrijpelijk haha.
 • @Robskeee
  Tja ik vind t al met al bizar. Dat medewerkers ook willen bestellen kan ik wel snappen zou je zelf ook willen maar zou dat niet naar buiten gooien.
  Maar ik wete nog dat free record shop destijds voor alleen Nederland bijna 2000 ps3 exemplaren kreeg bij launch als nummer 3/4 qua marktaandeel. Dan lees je nu dat een partij als coolblue 200 stuks krijgt, verbaas ik me nog extra dat bcc meer krijgt. Ik denk dat zowel de ps5 als de series x vooral een aanbodprobleem hebben. Dat riep ik al toen die ps5 al na minuten was uitverkocht vrijwel zonder echte aankondiging qua tijd etc.
 • @xevulutionx

  Ik vind die prijzen van €1000 op marktplaats bizar.
 • @xevulutionx PS3 kwam 4 maanden en 1 week later uit in Europa. Dat was voldoende tijd om Japan en Amerika aan te vullen met PS3's dus vandaar dat toen landen in Europa meer voorraad hebben gehad dan nu met PS5 waar een wereldwijde release maar 1 week van elkaar scheelt. Je merkt dat Sony wilt domineren in USA kosten wat kost dus de meeste producten gaan daarheen omdat je markt het grootst is in Amerika.
 • @insanespartan23
  Daar heb je volledig gelijk in. Ik noemde even een release die ik met werk meegemaakt heb en had beter een andere kunnen kiezen. Ik had ook xbox 360 kunnen noemen en die was beter gekozen gezien we nu en toen daarmee wel wereldwijde release hadden. Daar ging t bij eerste lading ook om 1000plus voor de normale 360 en paar honderd voor die variant zonder schijf. Mijn gevoel nu is gewoon vooral dat wat jij zegt in combi met dat er naar mijn idee gewoon uberhaunt ongekend lage aantallen geproduceerd en in omloop zijn. Het zal me niet verbazen als t even duurt voor er aantallen genoemd gaan worden van wat er in q4 verkocht zal zijn.
 • Poeh.. Ik ga 't nog wel proberen, maar de boel zal wellicht weer crashen. Ben wel erg blij dat m'n Series X er alsnog doorheen was gekomen op pre-order dag!
 • Staan die aantal consoles los van de pre-orders? Of is dat niet bekend?
 • @Lcod

  BCC had geen pre-orders toch?
 • @Lcod Bij BCC en Coolblue kon je niet pre-orderen. Dit is de enige voorraad die beschikbaar is bij deze winkels.
 • Bizar weinig.
 • Weet iemand vanaf hoe laat je kan pre-orderen? Heb net ook maar ff mijn schoen gezet bij cool blue.
 • @Luigi1985

  Your guess is as good as mine. De site van BCC lag vannacht om 00:00 helemaal plat in ieder geval. Tot nu toe nog niet online verschenen.
 • @gertjun

  Ja ik zie het. Haha ik had m beter gelijk kunnen pre-orderen, want als het puntje bij het paaltje komt wil ik m toch gewoon hebben. Het kapitalisme heeft me in haar greep als het op spelcomputers, tv's etc. aankomt.

  Nouja ik hoop dat ik geluk heb bij Cool Blue. Misschien probeer ik tussendoor af en toe op BCC te kijken voor een Lucky shot, maar ga niet de hele dag vernieuwen.
 • @Luigi1985

  Als je de klantenservice mag geloven van BCC is de PS5 alweer uitverkocht. Opzich erg vreemd omdat vrijwel iedereen kampt met een HTTP-500 of 503 error, dus servers liggen plat.

  Ik heb ook een beetje spijt dat ik geen pre-order heb geplaatst. Maar ja, het is niet anders. Veel geluk toegewenst bij de Coolblue loterij.
 • @gertjun

  Thanks. Ik ga er vanuit dat t niets wordt. Ach. Genoeg te doen nog.

  Ik dacht: als ik nu toch een PS5 bemachtig, kan ik de Ps4 nog voor een fatsoenlijke prijs verkopen …
 • @Luigi1985

  Same.

  Zou mooi zijn, maar absoluut geen ramp als het niet lukt. Die woekerprijzen op marktplaats zijn trouwens ook echt van de zotte.
  "Alleen bieden voor serieuze prijzen" - kijkt naar biedingsvenster - "bieden vanaf 850 euro"… what… the…. fuck.
 • @gertjun

  Ja dat is echt bizar. Maarja als je schaarste creëert… ik zie bij meerdere advertenties echt serieuze biedingen van dezelfde mensen. Boven de 1000.

  Sommige mensen zullen daar niet wakker van liggen, maar ik vind t ook een soort principiële kwestie. Zou er nog geen tientje meer voor geven.

  Komt vanzelf wel in huis.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren