1. Bedenker van Konami-cheatcode heeft het leven gelaten

Bedenker van Konami-cheatcode heeft het leven gelaten

Hashimoto werd 61 jaar oud

De bedenker van de wereldbekende Konami-cheatcode, Kazuhisa Hashimoto, is 61-jarige leeftijd overleden. Dit maakte Konami-componist, Yuji Takenouchi, bekend op Twitter.

Hashimoto is verantwoordelijk voor een van de bekendste cheatcodes ooit gemaakt, de Konami-code. Het gaat om de code waarbij de knoppen in een bepaalde volgorde ingedrukt moeten worden; up, up, down, down, left, right, left, right, B, A en ten slotte start. De cheatcode ontstond toen Hashimoto bezig was met het testen van de NES-versie van de game Gradius in 1986. Hij kwam maar moeilijk door de game heen en besloot de cheatcode te maken. Hierdoor werd zijn werk iets makkelijker en kon hij zien of de game goed werkte. Met de cheat krijgt de speler 30 levens in plaats van het normale aantal. De ontwikkelaar vergat de cheatcode echter uit de game te halen en werd daardoor beschikbaar voor spelers.

Konami code

De cheatcode bleef onder de radar, tot de release van Contra in het Westen. In het Westen kreeg de Konami-code de naam ‘30 lives code’ en werd razend populair. Uiteindelijk werd de code in nog veel meer games gebruikt tot de derde generatie gameconsoles. Vannacht is Kazuhisa Hashimoto overleden op 61-jarige leeftijd. Hoewel Hashimoto er zelf niet meer is, zal zijn cheatcode voor altijd blijven voortbestaan in de harten van gamers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Deze man heeft toch wel iets moois achtergelaten.Met die code opgegroeid en idd in meer games tegengekomen en een beetje gamer heeft wel van de code gehoord. Had de code gek genoeg van t weekend nodig en was m effe kwijt toen ik m na zeer lange tijd weer eens gebruikte. Om contra collectie te spelen.
  • Ik weet dat dit ongeloofwaardig klinkt maar ergens in de jaren 90 voerde ik als tiener ‘per ongeluk’ deze code in bij TNMT op de game boy. Ik kwam in een geheim menu en kon dat nooit recreëren tot ik vele jaren later internet kreeg en over de code las.

    Jarenlang geprobeerd dat menu opnieuw te bereiken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren