1. Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

Bedenker Silent Hill verlaat Sony en begint nieuwe studio

Bokeh Game Studio

Keiichiro Toyama, de bedenker van onder andere Silent Hill en Siren, heeft samen met twee andere veteranen uit de industrie een nieuwe studio opgericht.

Toyama werkte bij Sony's Japan Studio en was onder andere de regisseur van de Gravity rush-serie. Hij verlaat de studio nu om Bokeh Game Studio op te richten.

Dat doet hij samen metJunya Okura, onder andere bekend als de lead designer van de Gravity Rush-serie, enKazunobu Sato, de lead designer van Puppeteer uit 2013. Volgens Toyama zijn veel mensen met wie ze in het verleden hebben samengewerkt van plan om zich aan te sluiten bij de nieuwe studio.

In een video legt het drietal uit hoe ze bij deze stap zijn gekomen. Ze praten met weemoed over de sfeer die vroeger in de industrie heerste, toen ze games nog 'in een opwelling' maakten. Door onafhankelijk te worden, willen de mannen dat gevoel weer terug krijgen. "Het is moeilijk, er zijn veel verantwoordelijkheden, maar we hebben onze vrijheid", zegt Okura. "Dat is het belangrijkste. Ik wil nu weer genieten van het creëren."
De eerste game van Bokeh moet een actie-avontuur worden van dezelfde schaal van het eerdere werk van de drie. In de video is concept art te zien, dat lijkt te wijzen op horror-elementen in de nog onaangekondigde game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Ik geef deze man geen ongelijk, hij heeft waarschijnlijk nog de tijd meegemaakt dat je met 10 nerdtjes op een zolderkamer zat een game te maken omdat je daar passie voor hebt. Tegenwoordig is het gewoon fabrieks werk. Wat is populair Avengers ok singleplayer?? Nee leverd niet genoeg geld op multiplayer dus maak er een live service van en we kunnen een half gebakken game uitbrengen. Doen we nog even een battlepass system zodat we extra geld kunnen trekken. Ok klinkt goed zet er maar 500 man op je hebt 3 jaar succes.
    Zo gaat het tegenwoordig heb ik het idee de passie is ver te zoeken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren