1. Suikoden-bedenkers starten crowdfunding voor nieuwe game

Suikoden-bedenkers starten crowdfunding voor nieuwe game

Spirituele opvolger

De bedenkers van de klassieke rpg-serie Suikoden starten een crowdfunding-actie voor een spirituele opvolger. De veteranen hebben een nieuwe studio opgericht, Rabbit & Bear.

De nieuwe game gaat Eiyuden Chronicle heten en speelt zich af in de fantasierijke wereld Allraan. Het wordt gemaakt door Yoshitaka Murayama (Suikoden 1 en 2) en Junko Kawano (Suikoden 1 en 4). Volgens de website is het de eerste keer in 25 jaar tijd dat ze weer samenwerken aan een project.

De game wordt omschreven als een "ode aan de klassieke jrpg's uit de PlayStation-tijd, met het klassieke verkennen uit jrpg's en gevechten met 2,5D graphics in hoge resolutie", met een "verhaal over oorlog en vriendschap en een uitgebreide cast met honderd unieke helden."

De Kickstarter-campagne begint aankomende maandag. Als de campagne succesvol is, zouEiyuden Chronicle in 2022 uit moeten komen op pc. Andere platformen zijn ook nog mogelijk, afhankelijk van hoeveel geld er wordt opgehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Suikoden 2 is een van de beste rpgs ooit gemaakt. Shut up and take my money!
  • Nice ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren