1. Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 10

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 10

De laatste week van het seizoen!

In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 10 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 10

Fortnite

Search Jigsaw Puzzle Pieces in Basements (0/7)

Epic heeft in verschillende kelders van huizen puzzelstukjes verstopt. Je moet er in totaal - dus niet in één enkel potje - zeven verzamelen.

Kelders zijn vaak te vinden door de ruimte onder de trap van een huis kapot te maken. Als er geen kelder zit, zie je gras, maar als er wel een kelder zit zie je een trap die naar beneden gaat.

Er zijn gelukkig meer dan zeven puzzelstukjes te vinden. Hier zijn een aantal locaties om je op weg te helpen:

 • In het noordwesten van Shifty Shafts staan twee huizen, in één van de huizen is een kelder met een greenscreen.
 • Ten zuiden van Greasy Grove is een houten gebouw met een balkon. Daar is een kelder.
 • Ten noorden van Tomato Temple is een groot huis ten oosten van de weg.
 • Het grote witte huis in het westen van Salty Springs.
 • Ten zuiden van Snobby Shore is een huis met een kelder, de ingang is via de deuren op de grond aan de buitenkant.
 • In de ondergrondse garage ten zuidwesten van Tilted Towers.
 • Nog meer ten noorden van Tomato Temple is een kelder net zoals bij het huis ten zuiden van Snobby Shore, met de ingang via de buitenkant.
 • In het oosten van Pleasant Park is een huis met een kelder.
 • Ten oosten van Risky Reels zijn twee huizen, eentje met een kelder die vanuit de buitenkant te bereiken is.
 • Het tweede huis in Snobby Shores heeft een kelder.
 • De Durr Burger-tent in Greasy Grove heeft ook een kelder.

Consume Apples or Mushrooms (0/20)

Dit is een simpele uitdaging. Je moet in totaal twintig appels en/of paddenstoelen opeten. Rode appels zijn voor levensenergie en blauwe paddenstoelen zijn voor schildenergie. Het is makkelijker om voor de paddenstoelen te gaan, omdat je voor appels al levensenergie verloren moet hebben om ze te kunnen eten.

Appels en paddenstoelen vind je overal op de map, vaak omsingeld door bomen. Het kost je waarschijnlijk maar een paar potjes om deze challenge te halen.

Eliminate Opponents (HARD) (0/10)

Ook deze challenge spreekt vrijwel voor zich: dood in totaal tien tegenstanders. De meeste spelers lukt het wel om één of een paar tegenstanders per potje te doden. Het is het gemakkelijkst om aan het begin van het potje mensen te doden, omdat nog niet iedereen meteen loot heeft gevonden en ook de minst goede spelers nog op de map rondlopen.

Search Chests in Salty Springs (0/7)

Het is weer tijd om lootchests te openen en ditmaal moeten ze in Salty Springs gezocht worden. Zoals gewoonlijk hoef je ze niet alle zeven in één potje te openen, maar mag je er zo lang over doen als je zelf wilt.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al lootchests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al. Zorg ook dat je meteen aan het begin van het potje naar deze locatie gaat. Hoe langer het potje duurt, hoe minder kans dat er nog ongevonden lootchests zijn.

Deal damage to opponents (0/5000)

Als je toch al tegenstanders aan het doden bent - en waarvoor speel je in feite anders Fortnite? - dan ben je eigenlijk automatisch deze challenge al aan het klaren. Je moet in totaal 5000 schadepunten aan tegenstanders doen. Schiet, sla of blaas ze op; de keuze is aan jou.

Search between a covered bridge, waterfall and the 9th green (HARD)

Elke week moet je een schatkaart vinden die je naar de locatie van een Battle Star leidt. Je hoeft de kaart echter niet te vinden, maar kunt meteen naar de locatie gaan die je hieronder op de map ziet. Dat is dus tussen Lazy Links en de rivier in het noorden van de map.

Fortnite

Er is een klein stukje grasloze grond te vinden op de locatie die we hierboven op de map hebben aangestipt. Deze bevindt zich vlak naast een klein huisje. Daar vind je de Battle Star. Druk op search en de klus is geklaard. Pas wel op, want andere spelers weten ook dat hier veel spelers landen om de Battle Star te pakken, en kunnen wellicht op de uitkijk staan en je proberen neer te schieten.

Fortnite

Stage 1: Eliminate an opponent in Pleasant Park

Je moet in totaal (dus niet in één potje) drie mensen op verschillende locaties op de map. De eerste locatie is Pleasant Park, en de andere locaties zullen in de daarop volgende potjes worden gemeld door de game. Dat is mooi te combineren met de challenges van deze week waarin je tegenstanders moet doden en schade bij mensen aan moet richten!

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 10. Dit is tevens de laatste week van het seizoen, dus je hebt vanaf moment van schrijven (donderdag 13 september) nog elf dagen om alle challenges van het seizoen te behalen. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren