1. Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 6

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 6

Tijd om rond te racen en materialen te verzamelen

In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 6 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 6

Fortnite

Deal headshot damage to opponents (0/500)

Een uitdaging die redelijk voor zich spreekt. Zorg dat je vijanden in het hoofd schiet, in plaats van op de rest van het lichaam. Je hoeft ze niet te doden, zolang je in totaal (dus niet in één potje) maar 500 punten aan schade hebt gedaan op de hoofden van tegenstanders. Goed mikken dus! Het spreekt voor zich dat een wapen die meer schade doet, je ook sneller meer punten oplevert.

Harvest building resources with a pickaxes (0/3000)

Vorig seizoen was er al een soortgelijke uitdaging: verzamel in totaal 3000 bronmaterialen om mee te bouwen. Dat betekent dat je met je pikhouweel alle huizen, bomen, rotsen en andere objecten aan gort slaat.

Je hebt heel het seizoen om in totaal 3000 bronmaterialen te verzamelen, wat makkelijk haalbaar moet zijn. Ergens is het wel jammer dat deze uitdaging er niet vanaf week één in zat, dan had je het nu waarschijnlijk al gehaald. Maar goed, hakken geblazen!

Search where the Stone Heads are looking (0/1)(HARD)

Er zijn verschillende stenen hoofden op de map te vinden sinds seizoen 5. Hier liggen vaak lootboxes, maar buiten dat interessante feit is het ook opvallend dat ze allemaal naar een bepaald punt op de map kijken. De verborgen ster waar je naar op zoek bent, is te vinden op het punt waar alle blikken van de stenen hoofden elkaar kruisen. Dat is op het punt dat we hieronder op de map aangeven.

Fortnite

De battle star bevindt zich, zoals je op bovenstaande map kunt zien, op een grote heuvel ten zuidwesten van het stadje Salty Springs. Ga naast de battle star staan (die je pas ziet als je er vlakbij staat) en druk op 'search'. Voila, de challenge is gehaald!

Fortnite

Search Chests in Lonely Lodge (0/7)

De uitdaging is om in totaal (dus niet in één potje) zeven lootboxen in het Lonely Lodge-gebied te vinden en te openen. Lonely Lodge is niet heel druk bezocht, maar zal nu wat drukker worden vanwege de challenge. Hoewel de gloeiende kistjes random spawnen, zijn ze vaak in de grote kijktoren te vinden.


Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al loot chests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al.

Complete timed trials (0/5)

Nee, deze challenge heeft niets te maken met de racebaan boven Paradise Palms. In plaats daarvan zijn er op verschillende plekken op de map icoontjes in de vorm van een stopwatch te vinden. Zodra je zo'n time trial activeert, moet je een klein traject afleggen waarbij je alle stopwatch-icoontjes zo snel mogelijk aanraakt. Dit moet je wel onder tijdsdruk doen. Zorg dat je voordat je aan zo'n time trial begint al wat materialen hebt verzameld, want voor sommige trials moet je trappen bouwen!

We zijn op moment van schrijven nog op zoek naar alle time trials op de map. Deze hebben we tot nu toe gevonden:

  • In het centrum van Retail Row.
  • Bij de rivier tussen Shifty Shafts en Salty Springs
  • In het noorden van Lonely Lodge
  • Ten oosten van Lazy Links is een brug. Ten zuiden van die brug, bij de rivier, is ook een time trial.
  • Onderin het woestijngedeelte, ten noorden van het tankstation vlakbij waar de rivier uitmondt.

Fortnite

Minigun or Light Machine Gun eliminations (0/2) (HARD)

Grijp een minigun of light machine gun en dood er in totaal twee tegenstanders mee. Dit hoeft niet in één potje. Als je het moeilijk vindt om deze wapens te gebruiken, kun je ook eerst iemands leven omlaag brengen met een ander wapen voordat je je minigun of light machine gun pakt.

Eliminate opponents in Tilted Towers (0/3) (HARD)

Voor de laatste challenge moet je in totaal (dus niet in één potje) drie tegenstanders doden in Tilted Towers. Dit kan nog best een flinke uitdaging zijn, want Tilted Towers is de drukst bezochte locatie op de map.

Mocht het niet lukken, probeer dan niet meteen in Tilted Towers te landen aan het begin van een potje, maar ga eerst naar een nabijgelegen locatie om daar wapens te verzamelen voordat je naar Tilted Towers vertrekt.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 6. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Weer makkelijke challenges zo te zien.
  • bedankt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren