1. Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 7

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 7

Bezoek locaties met een naam en open supply drops

In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 7 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 7

Fortnite

Visit differend Named Locations in a single match (0/4)

Een challenge die niet al te veel moeite kost zolang je lang genoeg in leven blijft: bezoek vier locaties op de map die met een naam aangegeven worden in één potje.

Wees snel, want de cirkel op het eiland blijft natuurlijk krimpen, waardoor het steeds moeilijker wordt deze challenge te klaren. Het kan ook helpen om met teamgenoten te spelen, zodat je minder kans hebt neergeschoten te worden terwijl je deze challenge aan het doen bent. Wat je ook doet, zorg sowieso dat je locaties kiest die dicht bij elkaar liggen.

Search supply drops (0/3)

Ook dit is een oude bekende challenge voor mensen die al meerdere seizoenen Fortnite spelen. In totaal (dus niet in één potje) moet je drie supply drops vinden en openen. Deze supply drops komen gedurende het spel via ballonnen naar beneden gevallen en zijn door in de lucht te kijken dus vrij gemakkelijk te spotten, maar er eerder geraken dan de tegenstanders is de echte uitdaging.

Wanneer de cirkel steeds kleiner wordt, is het nog makkelijker om ze te vinden, aangezien ze dan in een kleiner gebied vallen. Dan zijn echter wel alleen nog de beste spelers over, dus het wordt ook steeds gevaarlijker.

SMG eliminations (0/3) (HARD)

Er zitten veel verschillende SMGs in Fortnite. Deze snelle geweren zijn niet zo krachtig als assault rifles, maar het moet je vast lukken om in totaal (dus niet in één potje) drie mensen met zo'n geweer te doden.

Zoals altijd is het belangrijk om te beseffen dat je je tegenstanders best met andere wapens mag verwonden, zolang je het genadeschot maar lost met een SMG.

Deal damage to opponents’ structures with remote explosives (0/8,000)

Dit is een vrij makkelijke challenge, maar kan je wel even wat tijd kosten. Je moet met explosieven zoals granaten en op afstand te activeren bommen in totaal 8000 punten schade doen aan gemaakte gebouwen van andere spelers.

Bommen doen behoorlijk wat schade, dus uiteindelijk moet het geen probleem zijn om deze challenge te klaren voor het einde van het seizoen.

Stage 1: Search a Chest in Pleasant Park (0/1)

Normaliter is er elke week een locatie op de map waar je zeven lootchests moet openen. Vanaf nu gaat het iets anders: je moet de chests in verschillende stappen pakken, te beginnen bij Pleasant Park. Als je die eenmaal hebt geopend, wordt de volgende locatie waar je een chest moet openen aangegeven. Er zijn in totaal vijf stappen (en dus vijf locaties en chests) die je moet openen. Best makkelijk, zeker nu het niet om één locatie gaat waar iedereen alle lootchests probeert te openen.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al lootchests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al.

Follow the treasure map found in Dusty Divot (0/1) (HARD)

De map die naar een star battle star leidt is deze keer te vinden in Dusty Divot, maar die heb je helemaal niet nodig om deze challenge te behalen. Je hoeft alleen maar naar het stenen standbeeld van het hoofd te gaan ten noordwesten van de warenhuizen net boven Dusty Divot. Daarachter staan drie bomen en de battle star die je moet 'searchen' is in het midden van die drie bomen te vinden.

Mocht dat niet duidelijk genoeg zijn, bekijk hieronder dan waar op de map je het kan vinden.

Fortnite
Fortnite

Eliminate opponents in Lazy Links (0/3) (HARD)

Je moet in totaal drie tegenstanders in Lazy Links doden. Lazy Links is een nieuwe locatie die dit seizoen is toegevoegd en is in het centrale noorden te vinden. Het is het resort dat naast de golfbanen staat. Hier zijn niet echt tips voor te geven, behalve dat het kan helpen om eerst ergens anders te landen en wat goede wapens te verzamelen voordat je de locatie aandoet.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 7. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren