1. Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 9

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 - Week 9

Vijanden uitschakelen in Tomato Temple de Stone Heads een bezoekje brengen

In dit artikel lees je hoe je alle challenges uit week 9 van seizoen 5 van Fortnite tot een goed einde brengt.

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen... Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je - indien je een Battle Pass hebt aangeschaft - weer gebruikt om 'tiers' mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra's, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal 100 tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 - week 9

Fortnite

Deal damage with Explosive Weapons to opponents (0/500)

Gebruik een raketlanceerder, granaat of een ander explosief wapen om schade aan te richten aan vijanden. Je moet in totaal 500 punten aan schade aanrichten en je kunt dit over zoveel mogelijk potjes verspreiden als je wilt.

Schade aanrichten bij tegenstanders met een explosief wapen is altijd makkelijker in binnenlocaties, zodat spelers minder kans hebben om de explosie te ontvluchten.

Get Trick Points in a Shopping Cart or ATK (0/150,000)

Veel makkelijker kan het niet worden: vind een golfkarretje of winkelwagentje en rij er in en haal dan in totaal (verspreid over zoveel potjes als je wil) 150.000 punten. Deze 'trick points' ontvang je wanneer je de lucht in gaat met je wagentje, dus zoek wat schansen op en vlieg er op los!

Follow the treasure map found in Shifty Shafts (0/1) (HARD)

Elke week moet je een schatkaart vinden die je naar de locatie van een Battle Star leidt. Je hoeft de kaart - die dit keer in Shifty Shafts staat - echter niet te vinden, maar kunt meteen naar de locatie gaan die je hieronder op de map ziet. Dat is de meest zuidelijke berg op de reeks pilaarvormige bergen ten noorden van Salty Springs.

Fortnite

Ga naar dat punt op de map en landt dus op het meest zuidelijke bergje. Daar vind je, uitkijkend op Salty Springs, de Battle Star.

Fortnite

Stage 1: Search a chest in Haunted Hills (0/1)

Je moet in totaal (dus niet in één potje) zeven lootchests openen op verschillende locaties op de map. De eerste lootchest moet je in Haunted Hills openen, daarna onthult de volgende locatie zich in het volgende potje, enzovoorts.

Een handige tip: vanuit de lucht, wanneer je met je parasol naar beneden zweeft, zie je soms al lootchests glimmen. Ook als je in de buurt bent hoor je ze al.

Visit different Stone Heads (0/7)

Sinds dit seizoen staan er grote rotsen in de vorm van hoofden verspreid over de map. Je moet er zeven verschillende bezoeken om deze challenge te halen. Dat mag verspreid over meerdere potjes. Alleen de locatie van het stenen hoofd bereiken is genoeg.

Stone Heads vind je onder andere ten westen van Lonely Lodge, ten noorden van Tomato Temple, in het zuidoosten van Junk Junction, ten noordwesten van Lucky Landing, ten zuidwesten van Salty Springs, ten noordwesten van Dusty Divot en in het noordoosten van Greasy Grove.

Fortnite

Assault Rifle Eliminations (0/5) (HARD)

Deze challenge spreekt redelijk voor zich: dood vijf tegenstanders met een assault rifle. Dit zijn veruit de beste geweren om spelers mee te doden, dus het is een kwestie van sneller en beter zijn dan je tegenstanders. Je mag dit verspreid over zoveel potjes als nodig is doen.

Eliminate opponents in Tomato Temple (0/3 (HARD)

Je moet in totaal (dus niet in één potje) drie tegenstanders doden in Tomato Temple. Dit was vroeger altijd Tomato Town, maar in de loop van dit seizoen is er een tempel op deze locatie gekomen.

Let op dat het vaak een drukte van jewelste is op deze locatie wanneer er een challenge plaatsvindt, dus je moet van goeden huize komen om hier te overleven. Om het jezelf makkelijker te maken kun je ook eerst ergens anders landen, goede loot oppakken en dan pas naar Tomato Temple gaan.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 - week 9. Veel succes!

Bekijk hier de challenges van de voorgaande weken terug:
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Modbreak: Doe even normaal…
  • @Hyuga-Gray

    Normaal doen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren