1. Ontdek wat jouw PlayStation-speelgedrag van 2019 is

Ontdek wat jouw PlayStation-speelgedrag van 2019 is

Ben jij een Marksman, Action Hero of wellicht iets anders?

Spelers die wat aantal uren hebben gestopt in het spelen van PlayStation-games kunnen hun gamegedrag van 2019 terug zien, wat zowel confronterend als interessant kan zijn.

In deze verzameling van gegevens kunnen spelers onder andere het aantal uur zien dat zij achter de console hebben besteed. Zo zijn er mensen die ruim 1.000 uur gespeeld hebben. Niet alleen de gespeelde uren zijn zichtbaar, ook de voorkeur voor genre, de top drie games en het aantal trofeeën dat een speler heeft verzameld gedurende het jaar.

Aan het einde van deze opsomming krijgen spelers een titel toegewezen, dat is er een uit zeven: Marksman, Action Hero, Speed Demon, Legendary Warrior, Master Explorer, Sports Phenom en Master Strategist. Deze wordt gegeven aan de hand van de meest gespeelde games.

playstation

Bij het genre is ook te zien hoeveel games de speler in deze genre heeft gespeeld en hoeveel uur daar aan is besteed. Als iemand benieuwd is naar hoeveel dagen hij/zij heeft gespeeld en op welke dag hij/zij het vaakst speelt, dan is dat ook te af te lezen, evenals de langste speelsessie van het jaar.

Spelers schijnen ook een prijs te kunnen krijgen aan de hand van de titel die zij hebben gekregen, deze link komt nu alleen nog om een grijs scherm uit, of een melding dat de gebruiker moet inloggen met een PSN-account. Spelers kunnen ook een dynamisch thema downloaden en speciale logo's die iedere titel representeren.

Benieuwd naar jou resultaten? Klik dan hier.

playstation

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Meer dan 500 uur!! En dat met 40 jaar, een fulltime baan, gezin en andere hobby's. Ik ben trots op mijzelf. 2020 gaan we voor de 1000 uur.
 • "Het PlayStation-overzicht 2019 is alleen beschikbaar in bepaalde locaties. Bovendien moeten gebruikers minimaal 18 jaar zijn en vóór 10 december 2019 meer dan 10 uur aan gameplay hebben."

  Ah, tijdens de kerstvakanties in één klap door The Last of Us gegaan op Hard-mode, maar helaas is dat dus niet meegenomen. Weet iemand overigens of de Left Behind DLC het waard is? Ik was er aan begonnen maar kwam niet in de zelfde vibe als de main game.
 • @Gaaiz
  ik vond het zeker de moeite waard! Maar als je eraan begonnen bent en gestopt, tja, trek je conclusie.
 • @Soon.
  Ik was gelijk na de credits begonnen met de DLC, dus misschien was dat even een te grote sprong. Zal het binnenkort toch weer proberen!
 • Helaas werkt bij mij niet:

  Het PlayStation-overzicht 2019 is alleen beschikbaar in bepaalde locaties. Bovendien moeten gebruikers minimaal 18 jaar zijn en vóór 10 december 2019 meer dan 10 uur aan gameplay hebben.

  Heb toch volop FFXIV en Fifa 20 gespeeld. Ook nog een mail gehad over mijn stats in November met Ys VIII platina. Met anderen woorden, broken. Maar dat is altijd bij Playstation producten dat het voor de helft werkt. Man man, 30 min copying for een 80 mb update.
 • @ShadowhunterrX

  Dat probleem heb ik dus ook. En dat terwijl ik in december Bijna non stop heb gegamed (en die van vorig jaar werkte wel bij mij)
 • @Meta_coola
  Blijkbaar is het volgende het probleem.

  “Users need to have a registered PSN account in their region, be age 18 years or over, have played games on a PS4 console for at least 10 hours between January 1, 2019 and December 10, 2019, and have allowed us to collect “additional data.” Users can check their settings on PS4 at > > .”

  Dat heb ik dus uitstaan. Wat vreemd is vorige jaar kon het wel.
 • @ShadowhunterrX

  Vreemd, vorig jaar ging het ook bij mij. Thanks om het zeer waarschijnlijke probleem gevonden te hebben.
 • Heb alleen rdr2 gespeeld in 2019. Als GoW ook in 2019 uitkwam dan die ook. Dus eigenlijk amper gespeeld heb rdr2 ook niet uitgespeeld.
 • Destiny 2 570 uur, Monster Hunter 323 uur en Farm Together 217 uur. Huh die laatste heb ik toch niet zoveel gespeeld.
 • 664 uur. Ik wil niet weten wat het totaal is, moest ik ook weten hoeveel uur ik achter de PC en de Switch heb gezeten…

  Wat een tijdrovende hobby!
 • @Don Carpaccio Hahaha ja dat ken ik! Ik heb 619 uur op de PlayStation 4 (in 84 dagen tijd) Die heb ik pas een half jaar. Maar ik heb ook een PS3, PS2, Nintendo Switch, Wii en 3DS waar ik met regelmaat op speel… Ik denk dat ik ruim het dubbele aan games heb besteed dit jaar.
 • @dagmardg ik heb toevallig ook 619 uur gespeeld, maar dan in 65 dagen. Slechts 1 uur daarvan is online haha. Wel heb ik afgelopen jaar een gamer dipje gehad waardoor ik 2 maanden niet heb gegamed. Dus sta er nog van te kijken dat het zoveel is.

  In totaal 64 games gespeeld en is een mix van ps3 en ps4 games, want op 1 bij meest gespeeld staat red dead redemption (ps3) met 71 uur en op 2 lego star wars: the force awakens (ps4) met 37 uur en op 3 lego jurassic world (ps4) met 35 uur.
 • @obi-twan kenobi

  Aha een mede LEGO fan!

  Gegroet!
 • @Don Carpaccio yep, zijn heerlijke verstand op nul games. Tevens niet te moeilijk zodat mijn vrouw en dochtertje ook af en toe mee kunnen spelen. En als bonus een goed te halen platinum.
 • @dagmardg

  Ik hou mijn hart al vast voor het moment wanneer de PS5 hier naast mijn tv komt te staan…
 • ik kan mijn prijzen niet claimen, meer mensen last van?

  1: Destiny 2: 366 uur
  2: Death Stranding: 40 uur
  3: Borderlands 3: 39 uur

  Mario Tennis: alle andere uren :p
 • @Soon. Klopt, dat staat ook onderin dit artikel. Meerdere mensen ervaren dit probleem, het is nog niet opgelost :)
 • @dagmardg
  My bad…

  had wel één keer een "loading" scherm, dus er is hoop!
 • @Soon. Ja er is hoop, ik ga later zeker nog een keer kijken :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren