1. Bekijk om 17:00 uur de Inside Xbox-presentatie met nieuwe games voor Xbox Series X

Bekijk om 17:00 uur de Inside Xbox-presentatie met nieuwe games voor Xbox Series X

Met onder andere Assassin's Creed Valhalla

Microsoft toont donderdag verschillende Xbox Series X-games van third party-uitgevers tijdens een Inside Xbox-presentatie.

De Inside Xbox-presentatie vindt op donderdag 7 mei om 17:00 uur Nederlandse tijd plaats en toont alleen games van externe ontwikkelaars. Ubisoft heeft inmiddels bevestigd dat de eerste gameplay van Assassin's Creed Valhalla hier wordt gepresenteerd. Welke andere ontwikkelaars games laten zien is nog onduidelijk. De stream is te kijken via de verschillende sociale kanalen van Microsoft. Onder dit bericht is het Xbox Twitch-kanaal te zien.

Aaron Greenberg van Xbox bevestigde op Twitter tevens dat Microsoft deze zomer laat zien welke games er intern in ontwikkeling zijn en dat details hiervan binnenkort worden gedeeld. Mogelijk krijgen we hier nieuws te horen over onder andereSenua's Saga: Hellblade 2, Halo Infinite en het nieuwe project van Forza-ontwikkelaar Playground Games, wat mogelijk een nieuwe Fable-game is.

Wat betreft de PlayStation 5 is er niet bekend wanneer meer nieuws wordt gedeeld, hoewel geruchten erop wijzen dat er uiterlijk 2 juni nieuwe informatie omtrent PS5-games naar buiten komt. Nu heeft ook de bekende journalist Jason Schreier op Twitter gedeeld dat er vermoedelijk in de komende weken nieuws omtrent de PS5 verschijnt.

We gaan ook met redactieleden over de Inside Xbox-presentatie heen praten. Mocht je zin hebben om met ons mee te kijken, kan dat via het onderstaande Twitch-kanaal van Power Unlimited.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ben benieuwd wel even vanuit de bus deze presentatie kijken valt precies in mijn reis tijd haha. Maar ik hoop dat we mooie 3rd party games gaan zien. En dat dit de eerste echte interessante inside Xbox wordt.
 • Interessant, heb er goeie hoop op.
 • Wrm is elke game op de Xbox series x zo duister?
 • @CyberFl
  Xbox games waren toch te cartoony?
 • @That Mr Awesome

  Vroeg me dat gewoon af, veel horror etc.
 • Viel tegen
 • Vooralsnog niet echt onder de indruk. Sommige games waren grafisch indrukwekkend, maar totaal niet mijn ding. Meer content dan een normale Inside Xbox, maar zoals altijd weet een Inside Xbox niet te overtuigen.
  AC: Valhalla is voor mij de enige interessante titel. Die co-op game vs dinos even afwachten.
 • @Gaaiz
  Blijkbaar was dit het al, ben ook niet onder de indruk.
 • Kom je als Xbox groots doen over je presentatie. En dan kom je niet verder dan een stel AA games. Wat een aanfluiting zeg. Hoop toch niet dat dit een gedeelte van hun E3 was. Want dan is het maar goed dat die is afgelast.

  Denk dat de grote 3rd party hun games ergens anders willen aankondigen. Maar het was niet best dit hadden ze beter kunnen skippen.

  Nu maar hopen dat ze first party beter voor de dag komen.
 • @smaakmaker ouwe kaas is terug, altijd fijn!
 • @MythicZ

  Haha ja als Xbox zo groots komt we komen met 3rd party games. Moet je er wel voor zorgen dat je een paar grote titels hebben. En dat is ze niet gelukt. En dan irriteer ik mij.
 • @smaakmaker

  Sluit je helemaal bij je aan Kaas, ik was verheugd eindelijk een keer iets te zien van de volgende generatie; krijg je dit…
 • @gertjun

  Ja ik denk persoonlijk dat toen de E3 gecanceld werd de 3rd party uitgevers besloten hebben op een eigen moment hun titels te tonen. Want ik kan mij toch niet voorstellen dat dit een gedeelte was van een E3 presentatie.
 • @MythicZ

  "Ouwe kaas is terug", laten we daar van maken, "Oude microsoft is terug". Ze lijken een goede slag te slaan met een krachtige doos die misschien zelfs beter kan presteren dan de PS5, verneuken ze het weer met een tekort aan first party titels en K**-marketing (lelijke logo's, slechte communicatie, floppresentaties).
  Als je dan als eerste wilt laten zien wat de volgende generatie kan, kom dan in ieder geval met wat (in ieder geval 1) first party knallers. Je moet je bij deze presentatie afvragen: Waarom zou ik de Series X kopen en niet de PS5, daar hebben we 0 antwoord op gehad.
 • @gertjun

  Dank. Maar in juli ga je hopelijk alle projecten zien waar hun interne studio's mee bezig zijn. En dan heb je games die snel uitkomen. Maar ook games die pas over 3 jaar uitkomen. Maar het is nu belangrijk om te laten zien dit is de lijn van de komende 3 jaar
 • @smaakmaker
  Ik ben benieuwd waar ze mee op de proppen komen. Heb de Xbox one generatie overgeslagen, maar was verzot op Gears, Halo en Forza op de Xbox 360.
  De hoofdvraag die ik eigenlijk beantwoord wil zien (waarschijnlijk in een Digital Foundry artikel) is wat het verschil in brute kracht (betere GPU voor de Series X, betere SSD voor de PS5) nu gaat betekenen voor Third Party games. Beide platforms hebben dikke first party games, hoewel mijn voorkeur dan wel uitgaat naar PS vanwege de hoeveelheid, bij Xbox kan tot nu toe alleen bovengenoemde Gears, Halo en Forza mij bekoren.
 • Nou, Xbox is er blijkbaar niet in geslaagd andere grote uitgevers te overtuigen om hier een mooie next gen reveal te droppen.

  Geen Bethesda, Warner Bros, dat soort partijen.

  Dit was de hype absoluut niet waard. De term gameplay is ook wel erg ruim genomen. Ik ben teleurgesteld.
 • @That Mr Awesome ben het helemaal met je eens.
 • @That Mr Awesome
  Ik had Call of Duty verwacht, aangezien de deal met Sony ten einde is.
 • Beetje een aanfluiting, niet veel bijzonders gezien. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat dit in plaats van de E3 was, maar gewoon een heel slecht voorproefje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren