1. Belangrijkste aspect The Medium 'alleen mogelijk op next-gen'

Belangrijkste aspect The Medium 'alleen mogelijk op next-gen'

Horror met rekenkracht

Het belangrijkste aspect van horror-game The Medium is alleen mogelijk door de rekenkracht van de Xbox Series X. Dat zegt Wojciech Piejko van ontwikkelaar Bloober Team in gesprek met GameSpot.

"Ik kan nog niks zeggen over het belangrijkste aspect", zegt lead designer Piejko. "Dat moeten we bewaren voor later. Maar de gameplaymechanieken rond dat aspect waren niet mogelijk op de huidige generatie. Dit is wat onze game uniek maakt. Het is zelfs gepatenteerd."

Volgens Piejko speelt de studio al sinds 2012 met het idee voor The Medium, maar is de technologie er nu pas klaar voor. "De game is natuurlijk wel veranderd en onze aanpak is nu anders, maar alleen next-gen kan onze visie werkelijkheid maken. Dus ja, we hebben hier op gewacht."

The Medium werd deze week onthuld tijdens een stream van Inside Xbox en komt uit op de Xbox Series X en pc. De game draait om hoofdpersoon Marianne, die visioenen ziet van de moord op een kind. Ze reist naar een verlaten hotel om antwoorden te vinden.

In het gesprek onthult Piejko meer details over de game. The Medium maakt gebruik van het derdepersoonsperspectief en de geestenwereld speelt een belangrijke rol. De game komt eind dit jaar uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • En Ray Tracing is ook al confirmed. Erg benieuwd naar deze game.
  • Ik ook kan heel vet worden. Als hij straks gelijk op gamepass staat en ik heb de series X gelijk checken.
  • Welke gameplay….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren