1. Ben ik wel klaar voor The Last of Us 2?

Ben ik wel klaar voor The Last of Us 2?

Met ingehouden adem en een verhoogde hartslag ben ik afgelopen weken uitgegroeid tot een meester in het sluipen en het uitschakelen van geïnfecteerden en mensen die net als ik, koste wat kost, willen overleven. Ik speelde The Last of Us dit keer op niveau ‘grounded’ en heb zo weinig ammo en hulpmiddelen gebruikt om te overleven, dat ik op het eind met speels gemak alle vijanden kon verslaan. Daarna nog even ‘Left Behind’ uitgespeeld, dus ik ben helemaal klaar voor The Last of Us 2 zou je denken. Is dat wel zo?

Om de één of andere reden ben ik altijd wel een beetje gefascineerd geweest van ‘doomsdayscenario’s’. Het is een bepaalde fantasie van wat als het nou echt een keer misgaat. We hebben nu een kleine lockdown achter de rug, maar wat als ‘the shit really hits the fan’? Wat als Covid-19 een virus was dat de mensheid veranderde in moordlustige wezens, wordt het dan echt zoals films, series en games dit schetsen? Moeten we dan echt beslissingen maken die we bijvoorbeeld in The Last of Us maken?

Sommigen van jullie hebben vast wel eens onder een nieuwsbericht gelezen dat verhalen in games mij meestal niet zo veel doen en dat ik soms zelfs tussenfilmpjes oversla. The Last of Us was daarop een uitzondering, maar het was al weer een jaar of vijf geleden dat ik die game voor het laatst uitspeelde, dus ik was al weer een beetje vergeten hoe het precies zat. Bij deze speelsessie besloot ik dus alles op mijn gemak te lezen, alle conversaties netjes te volgen en dus alles over me heen te laten komen. In het begin ging dat prima. De kleine speelsessies zorgden er niet voor dat ik na afloop de controller met een bepaald gevoel neerlegde. Echter heb ik een de afgelopen dagen een aantal flinke sessies gehad en ik moet eerlijk bekennen dat deze ‘nuchtere Henkie’ wel op een bepaalde manier geraakt is.

Een soort van leeg gevoel overheerste toen ik gister de aftiteling van de game bekeek. Dat lege gevoel bekroop me jaren geleden ook toen ik The Sopranos te snel achter elkaar keek. Teveel heftige, deprimerende gebeurtenissen achter elkaar, met weinig leuke er tussen. Zo echt was de serie The Sopranos en zo echt is wat mij betreft The Last of Us ook. De hele setting is niet leuk. Het is vet om te spelen, omdat het zo verdomd spannend is en zo verdomde goed in elkaar steekt, maar leuk… leuk is het zeker niet.

Het tweede deel kan ik vrijdag ophalen. Aan de ene kant kan ik echt niet wachten, maar aan de andere kant denk ik: “Moet ik hier wel gelijk mee verder gaan?”. Ik heb stiekem al wat reviews gescand en ze hebben het allemaal over het feit dat deze game nog heftiger is dan het eerste deel. Trek ik dat wel? Aan de andere kant kan ik ook geen genoeg krijgen van het sluipen, het verassen van vijanden en het overleven. Waarschijnlijk begin ik dit weekend in kleine sessies, op mijn gemak en speel ik tussendoor een vrolijke game als Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Ons ‘serie-kijk-beleid’ is tegenwoordig ook altijd een ‘komedieserie on the side’ om de moed positief te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Luigi1985 Houdt van typische Nintendogames als Super Mario, Metroid en Zelda en speelt ook graag spannende games als Bloodborne, The Last of Us en Resident Evil.

Reacties

 • Ik kijk er ook enorm naar uit en heb gelukkig geen last van de zaken die jij noemt. Al moet ik zeggen dat al mijn game sessies relatief kort zijn. Voor een game als TLoU vind ik dat eigenlijk wel prettig want net als met series wil ik ze per aflevering genieten en niet het hele ding in een weekend er doorheen jassen om weer over te gaan naar het volgende ding.
  Dus geniet met maten en speel er een zuurstokkleurige, lichtvoetige game naast als je dat prettig vindt.
 • @tielo

  Normaal ben ik ook van de kortere sessies bij games hoor. Dan speel ik een uurtje en een paar dagen later nog een uurtje enz.. Hier even een uitzondering gemaakt, omdat ik én wat tijd over had én het graag nog wilde uitspelen voor vrijdag.

  Met series hebben we wel eens regenachtige dagen waarop we zo tien afleveringen kijken, maar meestal doen we het ook rustig an.
 • Ik begrijp helemaal wat je bedoeld man. Laatst hebben we in een vriendenpodcast het er ook over gehad en ik heb gisteren nog even een mooie recap gekeken van 20min.. en damn wat een leeg gevoel hield ik er aan over ook.
  Toch wil ik dat juist ervaren! het zet je ook echt aan het nadenken over wat echt belangrijk is en ik vind het super dat een game dat kan doen!
 • @HanTheMan

  Thanks voor de reactie. Ik heb een stuk van jullie podcast geluisterd. Leuk! Veel weetjes over The Last of Us die ik nog niet wist.

  Overigens de discussie over de DLC: je speelt het gedeelte dat Ellie Joel wil oplappen wanneer hij gewond is, met terugblikken naar Ellie's verleden.
 • @Luigi1985 Tof dat je even hebt geluisterd! thnx voor de toevoeging ik zal het met mijn mede podcasters delen :)
 • Mooi stukje! Heb expres weinig beelden gezien van de game, ik wil hem op den duur gewoon gaan ervaren als ik over een tijdje een PlayStation heb. Maar de beelden die ik wel gezien heb, waren op sommige momenten bijna onbehaaglijk. Zo rauw, hard en gewelddadig. Ik stelde mezelf dus soortgelijke vragen, dus dit maakt het herkenbaar om jouw stukje te lezen :)
 • @That Mr Awesome

  Thanks. Ik zou de games zeker proberen. Alhoewel ik nog niet aan deel twee toe ben gekomen, buiten het introfilmpje.
 • Mooi stukje Luigi! Komt er ook nog een vervolg: "Was ik klaar voor the Last of Us 2?" ?
 • @gertjun

  Thanks. Ik ben nog niet echt begonnen, maar als ik er klaar mee ben, dan wil ik best een stukkie schrijven.

  Kan nog wel even duren, want ik ben doorgaans niet iemand die binnen een paar dagen een game uitspeelt.
 • @Luigi1985

  Nee snap ik. Ben wel benieuwd wat je er van gaat vinden. Zeker omdat je (ook hier in dit artikel) wat verder wilt kijken dan gewoon een tof spelletje.

  Ik zelf heb er nu ongeveer 6 uur inzitten, en vind het echt supertof. Ik stond ook echt te kijken van de vele negatieve metacritic user scores, maar volgens mij is dat meer een anti-LHBTQ (wat voor letters hebben we tegenwoordig nog meer) boycot. Veel van die scores waren ook al binnen 1 uur na de release geplaatst, dus ik hecht er niet teveel waarde aan.
 • @gertjun

  Ik ga vandaag denk ik een stukje spelen. Ik trek me sowieso niks aan van mensen die 1-en geven aan games.
 • @gertjun Weinig aantrekken van het volk dat gelijk een 0 of een 1 geeft. Ik heb de game afgelopen nacht uitgespeeld en je kan me niet wijsmaken dat je het (serieus) een 1 waard vindt. Dan ben je daar puur om te bashen en dus niet serieus te nemen.
 • @Jorn6810

  Ik heb er nu misschien een uurtje of 1,5 in zitten en alleen daarmee komen ze al een heel eind boven de 1:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren