1. Metroid Prime Trilogy, Zelda: ALttP en Persona 5 komen mogelijk naar Switch

Metroid Prime Trilogy, Zelda: ALttP en Persona 5 komen mogelijk naar Switch

Games nog niet officieel aangekondigd

Metroid Prime Trilogy, Zelda: A Link to the Past en Persona 5 worden via het interne systeem van Best Buy genoemd voor de Switch.

Hier maakt Wario64 melding van op Twitter. Wario64 staat bekend om het vinden van allerlei geruchten en scoops. Het begon in eerste instantie met de melding van Persona 5 voor de Switch, dat daarna werd bevestigd door een andere Twitter-gebruiker middels een foto.

Dit was overigens nadat Atlus aankondigde op 25 april een nieuwe game te onthullen genaamd 'Persona 5 S'. Veel fans verwachten dan ook dat het om een Switch-versie van Persona 5 gaat.

Daarna liet Wario64 weten dat ook Metroid Prime Trilogy in het werknemerssysteem van Best Buy the vinden is. Ook deze game wordt benoemd voor de Switch. Over een Switch-versie van Prime Trilogy gaan al langer geruchten, maar het is nooit door Nintendo bevestigd. Wel wordt er gewerkt aan Metroid Prime 4.

Tot slot vindt Wario64 een melding van een Switch-versie van The Legend of Zelda: A Link to the Past. Laatstgenoemde game is de klassieke Zelda-titel die oorspronkelijk op de Super NES verscheen. Nintendo werkt in ieder geval al aan een remake van Zelda: Link's Awakening. Mogelijk is A Link to the Past een soortgelijk project, al is dit niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Link between worlds bestaat al, dus òf ze porten die òf we krijgen eindelijk snes games via die online dienst voor de Switch. Een remake of remaster van aLttP zie ik niet gebeuren eerlijk gezegd. Dit is voor mij wel de kans Metroid Prime een nieuwe kans te geven, op de Cube kon hij mij nooit bekoren. Te kil, te eenzaam en het sprak mij gewoon niet zo aan. Voor een zacht wil ik hem graag opnieuw proberen.
 • @benjaminben

  Ik zie ook eerder een (enhanced) port van ALBW verschijnen voor de Switch, maar online dienst games staan niet in systemen van winkels (dit gaat namelijk allemaal digitaal via de eShop en de bijbehorende app), dus die optie is m.b.t. het interne systeem van Best Buy uitgesloten.

  Het liefste wil ik een ALttP remake ala LA, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Een remaster van het origineel (fullscreen HD + QoL aanpassingen) vind ik ook goed hoor! Hoe meer Zelda, hoe beter!
 • @Piet S.

  Ja daar heb je wel een goed punt. Misschien hoop ik te graag dat Nintendo op den duur SNES GBC N64 en GBA games toe zal voegen.
 • @benjaminben

  Ik hoop met je mee hoor! :P
 • Door ALTTP zit ik in het het 'not believe' kamp. Het is onlogisch.

  alttp is wel nog steeds de beste zelda voor mij. Is ook ergens wel nostalgie denk ik.
 • @Newgamessuck

  Heel dubieus inderdaad. Voor mij is dat OoT en ook daar zal wel wat nostalgie bij betrokken zijn… :P
 • @Piet S.

  Mij MM, ik heb niet zoveel met de 2D Zelda's, leuke spellen maar ga er niet plat op. 3D Zelda's behoren daarentegen tot mijn persoonlijke top.

  1. MM
  2. OOT
  3. BotW
  4. TWW
  5. TP
  65. SS
 • @benjaminben

  Voor mij ook.. 3D Zelda games > 2D Zelda games:
  1. OoT & TWW
  3. BotW
  4. SS
  5. TP
  6. MM

  En dan nog scoort MM bij mij een 9-, dus dat geeft wel aan hoe vet ik al deze games vind! :D
  Verder vind ik 2D Zelda games ook echt top (kom maar op met die LA remake en Cadence of Hyrule), daar niet van! <3
 • @Piet S.

  Mooi hoe smaken kunnen verschillen he. Ss staat bij op 65 omdat dit de eerste Zelda is die voor mij vaak als een taak aanvoelde. Ik heb hem uitgespeeld omdat het een Zelda is en ik de lore wil ervaren, maar niet omdat ik hem zo leuk vond. Het zwaardvechten en andere gimmicks met motion-controls waren over het algemeen echt wel goed uitgewerkt. Maar de rest van de game voelde aan als een grote tutorial waarin veel en veel te veel geluld werd, in een oninteressante wereld (de helft is woestijn en lava), boordevol gemiste kansen (lucht overworld?) en veel te veel vastgeklamd aan de eeuwige Zelda-formule. Nee, vond het een kut-Zelda. TP kent ook wat van deze hekelpunten, maar van die game heb ik wel genoten.

  Gelukkig kwam daarna Breath of Fresh Air.
 • @benjaminben

  Haha, dat is best grappig om te lezen inderdaad. Ik vind dat SS het beste verhaal van alle Zelda games heeft (hier begon het allemaal mee). Verder vind ik de 'waterverf look' heel tof en is de gameplay (op sommige elementen na) fantastisch!

  De motion controls vind ik minder, het lange intro was tergend en de herhaling m.b.t. gebieden bezoeken vond ik niet zo tof. Voor de rest: Geweldige game.

  Daarentegen vind ik het wolf segment van TP (het beginstuk) echt ontzettend saai. Dat zorgt er alleen al voor dat ik SS een betere game vind. MM was heeel tof, maar echt veel te kort. De game voelt daardoor meer aan als klein tussendoortje.

  Maar zo die je maar: Smaken verschillen (gelukkig)! :D
 • @Piet S.

  MM was qua main-game misschien kort. Maar als je alle maskers zonder walkthrough wilde verzamelen dan was je echt wel even bezig hoor. Hebbmeer uur in MM met al zijn maskers, mini-games en sub verhaallijnen gestopt dan in OOT. Voor mij was MM dan ook alles behalve te kort. Tis metname de sprookjesachtige setting en (eindelijk eens een keer) een totaal ander verhaal dat mij zo trok in deze game. Het had altijd wat droomachtigs. Heerlijk.
 • @benjaminben

  Ik vind MM ook echt subliem he! Laat ik dat voorop stellen. Maar nadat ik MM 100% uitgespeeld had op de 3DS (en vroeger al op de N64, maar net niet 100%) merkte ik wel echt dat het net te weinig was/is voor een volledige maaltijd (om het zo maar even te zeggen). :P
  De "nachtmerrie" setting is wel echt heel tof inderdaad! <3
 • @Piet S.

  Ik denk dat ik Botw en Twilight princess het vetst vond.
 • @Piet S.

  Zal denk ik ook met generatie te maken hebben. Vind beide 3d en 2d zelda's vet.

  Maar van de 2d zelda heb ik:

  lttp > la >>>>> albw > >>>>> minish cap >>>>>>>> oracle games >>>>>>>>de rest telt niet…

  lttp en la steken er echt zwaar bovenuit.
 • @Newgamessuck

  Mooi toch! Dan heeft iedere Zelda game een grote groep echte liefhebbers! :D
 • @Piet S.

  Ik maak liever onderscheid tussen 2- en 3D. De games zijn in bepaalde lijnen te vergelijken maar qua gameplay zijn ze toch wel een beetje anders.

  2D Zelda draait meer om de puzzels, de combat is veel eenvoudiger en het voelt allemaal net iets eenvoudiger aan.

  3D Zelda is vaak een episch avontuur, de combat gaat dieper, de werelden zijn groter en er is veel verbinding in elementen. (MM bijvoorbeeld zit bijna alles aan elkaar gelinked)

  Anyway:
  2D:
  1) A link to the past. (Beste 2D game ooit)
  2) Oracle of Ages/seasons
  3) Link between world’s
  4) Links Awakening
  De overige 2D games konden mij niet zo bekoren.

  3D
  1) Breath of the wild gedeeld met OoT. (Ik kan geen keuze maken. Beiden zijn de beste games ooit gemaakt imo.)

  3) Majoras Mask (je voelt zoveel verbinding met de Termina en haar inwoners. Ook de bomber notebook maakt het geweldig. Moeten ze echt eens terug brengen)

  4) Windwaker
  5) Twilight Princess
  6) Skyward Sword. (Zelfs de slechtste Zelda is nog steeds een superieure game waar veel games niet aan kunnen tippen)
 • @Newgamessuck de rest telt niet.. hm, ik vind de eerste Zelda wel degelijk tellen. Die vind ik nog steeds fantastisch om te spelen en daar is het natuurlijk allemaal begonnen :)
 • @dewokkel

  Heeft er vast mee te maken dat lttp mijn 1ste zelda was. Als je daarna weer terug gaan naar het origineel is het allemaal niet geweldig.

  Wss was het origineel jouw eerste zelda?

  Was wel een nes bezitter, maar gek genoeg had ik geen zelda.
 • @dewokkel

  The Legend of Zelda is bijna onspeelbaar voor mij, ik ben dan ook in 2000 geboren en mijn eerste Zelda was Twilight Princess.
  Adventure of Link is nog wel te spelen, met een walkthrough omdat het anders amper te doen is.
  Is sowieso wel een generatie ding natuurlijk, ik denk ook wel dat ieder zijn eerste Zelda zijn/haar favoriet is, die van mij is dan ook Twilight Princess al snap ik de kritieken die het spel krijgt.
  A Link to the Past, is net als vele andere SNES games, dan wel behoorlijk tijdloos omdat SNES-2D niet echt lijkt te verouderen.

  Mij top 5:
  1. Twilight Princess
  2. Ocarina of Time // Breath of the Wild
  3. Link to the Past // A Link Between Worlds
  4. Wind Waker
  5. Skyward Sword
  6. Spirit Tracks
  7. Phantom Hourglass
  8. Adventure of Link
  9. The Legend of Zelda
  De rest(Link's Awakening, Oracle Games, Minish Cap en Majora's Mask) heb ik nooit gespeeld, omdat twee te achterhaald en de andere twee mijn interesse tot dus ver nog niet hebben weten te wekken. Ik houd niet zo van tijdsdruk, vandaar dat ik Majora niet heb gespeeld.
 • @Ardyn Zelda op de NES was inderdaad mijn eerste Zelda, maar zeker niet mijn favoriet. Die eer gaat naar of LttP of OOT.

  Ik vond trouwens Zelda 2 echt een draak. Ik speel hem nog wel eens, maar niet met plezier ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren