1. Bestaan Xbox Series S bevestigd via verpakking van controller

Bestaan Xbox Series S bevestigd via verpakking van controller

Controller moet zowel op Series X als Series S werken

Een gelekte verpakking van de Xbox Series X-controller bevestigt het bestaan van de Xbox Series S.

Een Twitter-gebruiker genaamd Zak S plaatste dit weekend foto's van de controller en diens verpakking, die hij via een tweedehands verkoopkanaal op de kop wist te tikken.

Op de verpakking van de controller valt te lezen dat de controller werkt met zowel de Xbox Series X als de Xbox Series S. Dit is opvallend, omdat Microsoft alleen nog maar de Xbox Series X heeft aangekondigd en onthuld. Het bestaan van de Xbox Series S is nog niet officieel bevestigd.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Microsoft naast de Series X ook aan de Series S werkt. De console zou intern bekendstaan als 'Project Lockhart', geen diskdrive bevatten en mogelijk ook minder krachtiger dan de Series X zijn. Daardoor zou de Series S wel voor een scherpere prijs aangeboden kunnen worden. Volgens geruchten wordt de Series S later deze maand onthuld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet niet waar de reactie heen is gegaan die hier net stond en weet niet meer van wie hij was, maar bedankt voor de heads up! Ik zag door de S- en X-en het bos niet meer ;)
 • @MichelMusters Ja ik zag dat je het had aangepast, dus ik had m'n reactie weggehaald ;)
 • @MythicZ aaaah vandaar! Was al bang dat het om een bug ging. Nou ja, credit where credit is due toch!
 • Zou mooi zijn als die S een beetje in de buurt komt van de PS5 performance. Dan wil ik hem voor een zacht prijsje wel erbij hebben.
 • @CerandoX.nl Dan moet je je afvragen wat voor nut de Series X dan heeft? Performance verschil is nihil namelijk, dus die logica zie ik niet.
 • @Snake_NL
  Performance verschil is nihil? Waar heb jij die info vandaan? Hidden agenda much..? De geruchten molen draait toch echt heel anders, met veel betere performance bij multiplatform games op de Series X. Ik heb het overigens niet gezien wat first party games betreft die er veel beter uitzagen bij de PS5 onthulling tov de Series X, but you can't shoot the developer as a messenger.

  Zie een Series X als een One X tegen een One vanilla. En wellicht in mindere maten het luidruchtige gedrocht dat PS4 Pro heet wat echt je geld niet waard is als je al een oude PS4 had staan.
 • @SmartTies ik neem aan dat de series x gelijk staat aan de ps5. En die series s een iets minder krachtige word als ik het goed had begrepen. En er zijn verhalen dat het misschien een stream console word maar dat betwijfel ik.

  En je salty comment over de PS4 pro het luidruchtige gedrocht doet het een stuk beter dan je perfecte one x. En ja hij is een stuk luider dan de Xbox omdat de Xbox nooit aan staat want je hebt geen games XD
 • @SmartTies Ik snap dat het buiten heet is, maar kom niet nonsense praten.

  "multiplatform games die betere performance hebben op Series X". Volgens mij hebben we geen enkele head 2 head video gezien, dus ik weet niet waar je het over hebt.

  Ik weet niet hoor, maar 17% verschil in GPU performance is niet groot. Bewijs eerst maar een video waar 2 van dezelfde games naast elkaar draaien, dan praten we weer verder.

  Zolang Microsoft nauwelijks nog een game heeft laten zien draaien op een console, moeten we maar afwachten hoe games daadwerkelijk draaien en gebruik maken van 52 CU's.
 • @SmartTies

  Ga je ergens anders onaneren met je venijnige prietpraat.

  Zolang de mensen het leukste platform kiezen, blijft dat inferieur speelgoed beter verkopen dan die zogezegd superieure kubus.

  En dat moet niet eens die stofzuiger van Sony te zijn, het kan evengoed die erbarmelijke Switch zijn.
 • @SmartTies

  Iemand heeft last van de warmte!
 • @SmartTies
  Vervelend hé dat playstation beter verkoopt
 • @Snake_NL

  Nee dat slaat echt helemaal nergens op idd.
  Alsof de XbX superieur is ten opzichten van de Ps5 🤣

  Volgens mij is zowel de Ps5 als de X Nog niet op de markt dus het is nog steeds afwachten.

  De Series S is een wanhoopspoging van MS om toch meer dan 50 miljoen exemplaren te verkopen.
  De Ps5 no disc wordt ook goedkoper maar WEL met dezelfde specs als de disc versie. Dus eigelijk koop je met de series S een flinke downgrade. Waarom dan Next gen gaan?
 • @TommieNL

  De XSX is krachtiger ja, dat kun je gewoon van de specs aflezen.

  De Series S is geen wanhoopsdaad om meer dan 50 mil te halen. Het maakt hun niet uit of iemand de laatste of beste Xbox heeft, zolang ze maar een Xbox hebben of op de PC spelen. Het maakt niet uit welk platform. Ze willen GamePass en Games verkopen, om die getallen gaat het hun.
 • @CerandoX.nl cijfers lezen is idd niet lastig. Maar specs op papier is nog altijd theorie. Dus het is nog maar de vraag in hoeverre devs meer uit 52CU’s halen, sinds dat niet altijd even makkelijk hoeft te zijn.
 • @Snake_NL
  Ach ja, we gaan het allemaal wel zien. De multiplatform games zullen wel mooier zijn, zoals nu ook het geval is, maar ja daarmee breng je Sony's first party studios niet mee naar de Xbox.
 • @CerandoX.nl
  Juist. Ten minste 1 die ook verder wilt kijken dan wat Sony hem voorschotelt.
  De exclusieve software is bedroevend en de vannila One was ook nog eens een pauper stukje hardware als het om third party conversies ging, maar de One X deed dat een stuk beter dan de PS4 Pro.
  Het interesseert mij verder geen reet wie van de 2 het meest verkoopt, want ik word er niet rijker van. Ik zou het mooi vinden als beide vette titels uitbrengen, want ik heb niet net als TOMMIENL een krantenwijk waarmee ik een keuze moet maken. Ik koop ze allebei.
  Maar wel heerlijk om te zien hoeveel tere Playstation only zieltjes er hier rondlopen en hoe makkelijk je kinders als Don Carpaccio op de kast kan jagen. Zelf nog een italic gebruikt voor een woordje die hij wel heel stoer vond klinken. Wie heeft hier nou last van de warmte :lol:

  @Snake_NL
  Tsja, we zullen de Digital Foundry video's in de gaten blijven houden. Ik kijk in ieder geval wel weer uit naar je spreekbeurt over de PS5 in de week voor de launch hier op IG. Dat doe je toch wel weer? :P
 • @SmartTies Kijk daarom hoef ik dus niet met je in discussie verder omdat je toch kinderachtig doet, laat staan weet waar je het over hebt.

  Je komt een beetje (nogal) butthurt over). Fijn dat jij je aan DF wilt vasthouden, maar dat is niks meer dan een indicatie en om te zeggen dat multiplatform games altijd direct "mooier" zijn geweest op Xbox is niet zo. Meeste tijd was het puur een res bump, wat niet gelijkt staat aan grafisch mooier, want dan nog zijn de graphics gelijk.

  Ik hoef me niet blind te staren op DF voor mijn keuze, misschien jij wel? Succes met 800x zoom nitpicking zou ik zeggen.
 • @Snake_NL
  Jij kwam met je "ik snap dat het buiten heet is…" dus kom niet aankakken met je serieuze discussie van je, zielenpoot. Je zei het verschil is nihil alsof je zelf een betrouwbare bron hebt. En nu is het nitpicken met DF?! GTFOH!

  Jouw neem ik sowieso al jaren niet meer serieus met je Sony smegma geilerij, dus ja, veel succes met de launch-voorbereiding straks!
 • @SmartTies Haha oke, jij spoort niet in je kop dat is duidelijk. Ja deze generatie is nihil en deze consoles liggen erg dicht bij elkaar in de buurt qua performance. Dat is afgelopen 2 jaar niks anders geweest aan info.
 • @Snake_NL
  Iemand die een spreekbeurt op een gameswebsite plaatst om tere zieltjes te winnen voor een bedrijf dat spelletjes zegt dat ik niet spoor…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren