1. Beste game E3 2018 #10 Assassin's Creed Odyssey vs. Days Gone

Beste game E3 2018 #10 Assassin's Creed Odyssey vs. Days Gone

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn.

Assassin’s Creed Odyssey

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

Assassin’s Creed Odyssey kiest voor het oudste tijdvak binnen de serie ooit, namelijk de Griekse Oudheid. Dit betekent dat we kunnen moorden, sluipen en klauteren tussen filosofen en prachtige standbeelden van naakte mensen. Tot nu toe lijkt het erop dat Ubisoft de trend van Origins voortzet door Odyssey volledig te profileren als actie-rpg. Hier bovenop komt zelfs het eerste keuzesysteem van de serie, waarmee spelers het verloop van dialogen en daarmee missies bepalen. Ook kan er eindelijk worden gekozen tussen een mannelijke en vrouwelijke protagonist, namelijk Alexios en Kassandra. Assassin’s Creed Odyssey mag dan erg lijken op het onwijs sterke vorige deel, het ziet er prachtig uit en onze eerste kennismaking was ontzettend prettig.

Days Gone

Releasedatum: Begin 2019

Platform: PS4

Opvallend genoeg was Days Gone afwezig bij de Sony-persconferentie. De game verschijnt net als zeer veel andere topgames in januari 2019 en was speelbaar op de beursvloer. Sony Bend kan zich vinden in de The Last of Us-vergelijkingen, maar Days Gone is eigenlijk een ander type game. De open wereld van het spel is zo vijandig als het maar kan zijn en protagonist Deacon legt binnen de kortste keren het loodje. Dat is ook een beetje de bedoeling, want de game gaat ervan uit dat spelers door vallen en opstaan leren hoe ze hordes freakers moeten vermijden of uitschakelen. Deze wezens reageren bijvoorbeeld op licht en geluid, en verschillende soorten freakers maken strategisch inzicht een vereiste. Ook qua verhaal moet Days Gone zich onderscheiden van andere zombiesurvivalgames door een zeer filmische ervaring te bieden, wat de game vrij uniek maakt – en vergelijkbaar met The Last of Us.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren won Fallout 76 ternauwernood van Kingdom Hearts 3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zoals men al kan verwachten ga ik nu voor Assassin's Creed Odyssey ( had deze tegenover Ghost of Tsushima of Dragon Quest XI gestaan dan ik zonder twijfel voor Ghost of Tsushima of Dragon Quest XI gegaan maar het mocht niet zo zijn ) Hopelijk gaat AC Odyssey voorbij deze ronde komen.
 • Duidelijk assassins creed odyssey erg tevreden met de weg die ze in zijn geslagen. Origins is fantastisch.
 • @masters007

  Ik ben ook heel erg tevreden met de richting die ze zijn opgegaan. Ze hebben mij getoond dat het RPG genre perfect pas bij een franchise zoals Assassin's Creed en ik ben dan ook heel erg blij dat ze nu full blown RPG gaan met dialoog en keuze opties.
 • Beide interesseren me weinig. AC ziet er mooi uit en de periode is interessant, maar het reskin gehalte is hoog. Bovendien zaten er nu zelfs al in de trailers een aantal storende zaken. Vijanden die meters ver weg vliegen, matige voiceacting en nog slechtere lipsync.

  Days Gone zien nu al 3 (?) jaar achter elkaar, maar in mijn ogen mist het eigen identiteit ofzo. Vrij generiek.

  Voor mij persoonlijk dus jammer dat deze tegenover elkaar staan terwijl ik eergister amper kon kiezen tussen twee van de toppers van de show.
 • Ehm.. Ik ben erachter gekomen dat je constant kan voten door je browser opnieuw op te starten en ja de votes stijgen ook ieder keer:/
 • @mightybundy
  Dan gaan de fanboys de "wedstrijd" winnen whaha
 • @blue_blade_3 Ja nu zou dat me totaal niet meer verbazenXD
 • @mightybundy
  Laten we er vanuit gaan dat ze net zo vaak stemmen als dat ze reacties achterlaten, dan weet je al genoeg;)
 • Days Gone was niet aanwezig, dus ja, dan maar AC.
 • @Ardyn

  In alle eerlijkheid, Days Gone was weliswaar niet tijdens de persco maar tijdens de E3 zelf is er wel wat meer getoond van deze game. Maar ik het weet het nog steeds niet met die game, diep van binnen vind ik het interessant maar als ik de gameplay zie is er iets off. Dan geef mijn enige stem liever aan een game waar ik direct connectie mee heb.
 • Moeilijke keuze. Days Gone zal ik nooit kunnen spelen omdat ik een PC-bezitter ben, maar ziet er wel jaren erg tof uit. Assassins Creed Origins zit ik nu midden in, en als Odyssey daarop gaat lijken wordt het weer vele tientallen uren spelplezier. Alsof je een verloren wereld in stapt.

  Ik onthoud mezelf daarom te stemmen, kan niet kiezen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren