1. Beste game E3 2018 #13: Death Stranding vs. Control

Beste game E3 2018 #13: Death Stranding vs. Control

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn.

Death Stranding

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4

Eindelijk is er een trailer die een aantal vragen beantwoordt over Death Stranding. Althans, over de gameplay dan, want we worden weinig wijzer van Sam Bridges’ zwoele blik en het vrouwelijke personage dat wordt onthuld in de nieuwe beelden. We zien acteur Norman Reedus’ rondwandelen in een verlaten en regenachtige wereld met een robot die onzichtbare, levensgevaarlijke wezens blootlegt. Ook draagt hij een dubieuze rugzak in de vorm van een lijk, en lijken verkennen en sluipen onderdeel te zijn van de gameplay. De game is nog steeds heerlijk mysterieus en spannend, waardoor we het eigenlijk wel prima vinden dat het voor het grootste deel een raadsel blijft. Hopelijk kunnen we het voor 2021 zelf beleven.

Control

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4, Xbox One, pc

Tijdens de ontwikkeling van Quantum Break had Remedy nog een aantal ideeën dat niet bij de stijl van de game paste, waardoor ze werden bewaard voor een volgend project. Control, voorheen bekend als P7, is een verzameling van deze concepten in een nieuwe actiegame over telekinetische krachten. Spelers nemen de controle over Jesse Haden, die de leiding krijgt over de Federal Bureau of Control, nadat haar voorganger op mysterieuze wijze omkomt. Jesse beheerst telekinetische krachten en kan deze inzetten tijdens vuurgevechten met wie haar dan ook naar het leven staat. In de gameplaydemonstratie zien we hoe ze een schild heeft om kogels af te weren en allerlei voorwerpen kan afweren. Control is de eerste Remedy-game sinds Max Payne 2 in 2003 die ook voor een Sony-console verschijnt, nadat Remedy een aantal jaren nauw samenwerkte met Microsoft.

Gisteren won Ghost os Tsushima met afstand van Hitman 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Moeilijke keuze maar dan ga ik toch voor Death Stranding, Hideo Kojima is een held.
 • @Meta_coola Ik durg nog veel verder te gaan. Die man is een levende legende…..
 • @HC-freak Ik durf 100 stappen terug te zetten. Die man is een vage mafkees en, zonder de grafisch zeer overtuigende beelden, de trailers van Death Stranding zitten vol met ergerlijke onzin (babybilletjes, maffe mode en een amuze van een levende larve).

  Met een flink talentvol team om je heen ben je nog geen god of legende.. …
 • @Keesje_NLNL

  Tja dat jij die Japanse weirdness niks vind betekent niet dat dat slecht is.

  Volgens mij noemde jij Kingdom hearts een kleuter game maar dat is het totaal niet het is Japans en weird maar zeker geen kleuter game.
 • Control is redelijk onder de radar gebleven (wat best positief uit kan pakken voor de game), maar word toch wel enthousiast van de previews die ik las. En ik houd erg van de games die Remedy tot nu toe heeft gemaakt. Ik stem op Control :)
 • Control voor mij, vage shit van dead stranding trek ik niet. Je weet in principe nog niks van het spel en om nu alleen op de "Kojima is een held, dus het spel is zeker goed" hype train mee te gaan begin ik niet aan. Itagaki was met ninja gaiden 1 en 2 ook een held in mijn ogen maar kijk wat die deed met totale vrijheid.
 • @Grombeer daar baal ik ook nog steeds zo erg van. Zijn games lokten mij om een Xbox te halen toen der tijd. Nu zijn die games niet meer hetzelfde zonder Itagaki en idd zijn eigen game lijkt nergens op.
 • @Grombeer Het is wel gewoon zo… Er komt gewoon niks slechts uit die kerel zijn handen…. En er wordt juist steeds meer duidelijk… Dit is gewoon een vette strategie die werkt…. Mits goed gedaan en Kojima weet wel hoe je dat moet doen, moet je hem nageven.
 • @HC-freak
  Ja… Zeytie…..
 • Tot nu toe leek Death Stranding alleen maar op een walking simulator en Control ken ik niet so I pass
 • @mightybundy Niet bepaald….
 • @HC-freak Buiten de cinematics om zag ik maar een klein stukje gameplay waar Norman Readus door bergen heen loopt vanaf een third-person perspective.

  This one:
  https://www.youtube.com/watch?v=54RVcDgWuw8
 • DS dat kan gewoon niet anders…. Bijna elke game zal hij ervan langs geven….
 • @HC-freak Not everyone likes it though:

  https://www.youtube.com/watch?v=tJ5GkdojhAw
 • Death stranding lijkt mijn zo'n vage game die volledig de plank mis slaat. Control it is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren