1. Beste game E3 2018 #17 - Just Cause 4 vs. The Last of Us 2

Beste game E3 2018 #17 - Just Cause 4 vs. The Last of Us 2

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. Inmiddels ligt de helft van de games eruit en gaan we door met de 1/8ste finales!

Just Cause 4

Releasedatum: Eind 2018

Platform: PS4, Xbox One, pc

De Apex 4 Engine van Avalanche Studios zorgt voor een hoop nieuwe speeltjes in Just Cause 4. Hoewel de game een verhaal vertelt over Rico’s strijd tegen een militair regime op een fictief eiland, is het veel leuker om met de uitstekende physics van de game te spelen. Extreme weersomstandigheden bieden de meest creatieve mogelijkheden, zoals met je wingsuit rondom een tornado vliegen die ondertussen op zeer realistische wijze alle voorwerpen in de omgeving naar zich toetrekt. Ook is Rico’s grijphaak verbeterd en zijn de beste vaardigheden uit de eerste drie games aan het apparaat toegevoegd. Je kunt weer naar hartenlust aan voertuigen hangen, tonnen door de lucht laten vliegen en ditmaal je eigen luchtballon maken met het Fulton-apparaat. Als de framerate maar stabiel is…

The Last of Us 2

Releasedatum: 2019

Platform: PS4

Puristen vragen zich af of het een goed idee is om The Last of Us een vervolg te geven. Het eerste deel wordt gezien als een meesterwerk en daar blijf je volgens velen liever vanaf. Anderzijds is Naughty Dog een van de weinige ontwikkelaars die zichzelf keer op keer weet te overtreffen en daarom met het volste vertrouwen werkt aan The Last of Us: Part 2. De demonstratie die we tijdens deze E3 te zien kregen maakte een grote indruk en wekt de verwachting dat rauwe actie en emotionele momenten wederom de speerpunten van de game zijn. Ellie is ditmaal het (enige speelbare) hoofdpersonage en we zien hoe ze overleeft tussen brute bandieten en geïnfecteerde mensen in de postapocalyptische wereld. Verschillende gameplayelementen zijn gestroomlijnd, zoals de vuistgevechten, en de game ziet er filmischer uit dan ooit. Met zo’n veelbelovende titel en Naughty Dog aan het roer kan het zomaar zijn dat we hier te maken hebben met de beste game van volgend jaar.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • @dmons
  Top, fresh start it is. Keuze blijft uiteraard hetzelfde, Last of Us natuurlijk!
 • @AWESOMEDUDE3 die poll code had kuren, want als je gestemd had, kreeg je wel weer Just Cause en LoU te zien. Nieuwe erin gezet nu. FRESH START!
 • Zijn Gears 4 en Halo Infinite überhaupt wel voorbij gekomen? Of heb ik iets gemist.
 • @Gaaiz
  Niet gezien, zullen er wellicht volgens de redactie vreemd genoeg niet toe doen?
 • Dat kan nooit een moeilijke keuze zijn voor mensen toch?
  Ik ben benieuwd trouwens of dit het eerste jaar wordt dat een Nintendo game niet wint. Goede hoop met die teleurstelling wat Nintendo was.
 • The Last of Us 2 dat lijkt me duidelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren