1. Beste game E3 2018 #19 - Dragon Quest 11 vs. Metro Exodus

Beste game E3 2018 #19 - Dragon Quest 11 vs. Metro Exodus

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. Inmiddels ligt de helft van de games eruit en gaan we door met de 1/8ste finales!

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age

Releasedatum: 4 september

Platform: PS4

Dit jaar werd bevestigd dat Dragon Quest 11 in september eindelijk verschijnt. Hoewel de E3-trailer vooral draait om het verhaal, is bekendgemaakt dat je de semi-open wereld van de game zowel te voet als te paard kunt verkennen. Dragon Quest 11 is iets toegankelijker gemaakt voor de nieuwkomer, hoewel de game nog steeds vol zit met diepere strategische lagen. Beurten tijdens gevechten zijn nu verdeeld over personages, in plaats van teams, en spelers kunnen weer kiezen uit een flink aantal vaardigheden. Dragon Quest 11 wordt het eerste moderne deel sinds jaren, en dat is eigenlijk het enige dat telt.

Metro Exodus

Releasedatum: 22 februari 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

De Metro-games staan erom bekend videokaarten te slopen en met Exodus gaat daar niets aan veranderen. De game is nog wat ruw, maar het besneeuwde Rusland oogt uiterst indrukwekkend en haarscherp. Ook krijgen we eindelijk meer te zien van de in de gelijknamige boeken beschreven wereld, want protagonist Artyom verlaat tegen het advies van zijn familie in zijn metrostelsel om per trein het land te verkennen. Hierdoor ontmoet je niet enkel nieuwe mensen, maar ook doodenge gemuteerde wezens. Metro Exodus speelt daarom nog steeds als een horror-shooter en dwingt spelers goed na te denken over hun beschikbare middelen, waaronder het bekende gasmasker. Het nieuwe crafting-systeem helpt je een handje om altijd iets op zak te hebben, maar ook met dit hulpmiddel deden we het bijna in onze broek.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Easy… Metro!!
 • Super easy. Dragon Quest XI. J-RPG >>>>>> alle andere genres.
 • @Meta_coola
  Dit meen jij niet en dat weet jij ook! XD
 • @Piet S. @Robskee

  Dit meen ik dus wel en ik maak geen grap. J-rpg is mijn meest favoriete genre. Final Fantasy VIII is dan ook niet voor niets mijn favo game ooit gemaakt
 • @Meta_coola Goeie grap.
 • Geen idee bij deze 2. Skip ze allebei, dus geen stem dit maal.
 • Dragon Quest XI, zonder twijfel.
  Het is echt al te lang geleden dat er weer een "gewone" DQ wordt gereleased. IX was leuk, maar te onpersoonlijk. Geef mij maar gewoon vooraf bepaalde personages i.p.v. personages die geen persoonlijkheid hebben.
  Oh, en ik heb niks met Metro.
 • Is er ook een tournement table? Ik begrijp er niets meer van. RE2 en spiderman stonden tegen elkaar. Spiderman leek ruim te winnen met 67% ofzo en vervolgens zie ik beide games weer verschijnen in een nieuwe battle. Tevens vroeg ik me af waar Gears 5 en Halo Inf blijven of doen die nu onder voor al die andere games qua hype?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren