1. Beste Game E3 2018 #2 - The Last of Us 2 vs. Fifa 19

Beste Game E3 2018 #2 - The Last of Us 2 vs. Fifa 19

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De tweede ronde!

The Last of Us 2 vs Fifa 19

The Last of Us 2

Releasedatum: 2019

Platform: PS4

Puristen vragen zich af of het een goed idee is om The Last of Us een vervolg te geven. Het eerste deel wordt gezien als een meesterwerk en daar blijf je volgens velen liever vanaf. Anderzijds is Naughty Dog een van de weinige ontwikkelaars die zichzelf keer op keer weet te overtreffen en daarom met het volste vertrouwen werkt aan The Last of Us: Part 2. De demonstratie die we tijdens deze E3 te zien kregen maakte een grote indruk en wekt de verwachting dat rauwe actie en emotionele momenten wederom de speerpunten van de game zijn. Ellie is ditmaal het (enige speelbare) hoofdpersonage en we zien hoe ze overleeft tussen brute bandieten en geïnfecteerde mensen in de postapocalyptische wereld. Verschillende gameplayelementen zijn gestroomlijnd, zoals de vuistgevechten, en de game ziet er filmischer uit dan ooit. Met zo’n veelbelovende titel en Naughty Dog aan het roer kan het zomaar zijn dat we hier te maken hebben met de beste game van volgend jaar.

Fifa 19

Releasedatum: 28 september

Platform, PS4, Xbox One, pc

Het grote Fifa-nieuws van dit jaar is dat Electronic Arts de Champions League-serie heeft vergaard, die in iedere modus wordt geïntegreerd. De Champions Legaue krijgt een eigen modus met alles erop en eraan, wordt onderdeel van de carrièremodus en speelt een rol in het verhaal van Alex Hunter. Andere aanpassingen zijn onder andere het Active Touch-systeem, dat voor vlottere animaties zorgt, en 50/50-gevechten, die duels om de bal realistischer maken. Ook krijgen spelers de beschikking over dynamische tactieken en is het schieten aangepast voor spelers die meer risico’s durven te nemen. Op basis van al deze mooie termen en een eerste speelsessie kunnen we stellen dat deze nieuwe Fifa weer een uitstekende voetbalgame kan worden.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren heeft Just Cause 4 nipt van Jump Force gewonnen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • The Last of us part 2, maar nu ik zie dat Just cause 4 van jump force heeft gewonnen heb ik geen vertrouwen meer in de IG community en zie ik fifa 19 deze ronde winnen
 • @Meta_coola Als dat gebeurt ga ik de poll eigenhandig saboteren!
 • @Meta_coola last of us staat nu nog na 8 votes op 100%. fifa is elk jaar het zelfde dus alleen de 10 jarigen spelen het en stemmen er op.
 • @andre.vanvliet.146

  Lol sinds wanneer spelen alleen 10 jarige Fifa?
 • @Meta_coola

  Ik ken genoeg mensen die tLoU niks aan vinden maar wel heel veel van voetbal houden.
  Bovendien werd tLoU geprezen om zijn verhaal, niet de gameplay. Dus als je het verhaal niet zo boeiend vind valt er voor veel mensen weinig te beleven. Dat mensen dus een andere smaak hebben en kiezen voor hun game is bij jou blijkbaar niet van toepassing.
 • @hamstertrans

  Verhaal? Verhaal? Ik vind het verhaal wel oké, maar de gameplay is juist top. Je kan op zoveel verschillende manieren te werk gaan. Je kan voor de aanval kiezen, voor stealth gaan of gewoon rennen voor je leven en ik vond dat alle drie de manieren goed uitgewerkt waren.

  Bovendien gaf het je een echt survivalgevoel. Ik heb m op de allerhoogste moeilijkheidsgraad uitgespeeld en steeds geprobeerd zo min mogelijk kogels te gebruiken om ze te sparen voor de echt spannende momenten.

  Nee, ik vind juist de gameplay hier erg sterk en spannend.
 • @Luigi1985

  Mee eens. Het gameplay-gedeelte is onwijs goed, maar het verhaal brengt zoveel emotie over dat de game zo geweldig maakt. Daarom staat The Last of Us bij heel veel mensen hoog in het vaandel. Niet per se om de gameplay, al is dat ook heel sterk.
 • @Rahl

  Ok. Ik ben niet zo'n verhaalvolger in games, maar inderdaad… er zitten wel wat sterke momenten in.

  Ik ben vooral enthousiast over de spanning en de sfeer tijdens het spelen.
 • @Meta_coola
  Vind je het nou zelf ook niet een beetje triest dat je geen vertrouwen meer in de IG community hebt omdat de community toevallig een andere mening heeft ?
  Niet iedereen vind Jump Force leuk, ik ook niet.
 • @Cypher

  Ach het is bijna net zo triest als dat sommige mij hier niet serieus meer nemen omdat ik zo positief ben en blijf over AC.
 • @Meta_coola
  Ik vind het vrij jammer om, van juist jou, te horen dat anderen "triest" zijn omdat ze Just Cause leuker vinden dan Jump Force.
 • @Gaaiz
  En dan vind hij het gek dat mensen hem niet serieus nemen. Heeft hij het toch zelf naar gemaakt.

  "Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten"
 • @Gaaiz

  Waar zeg ik dat ze "triest" zijn? Ik zeg alleen dat ik de IG community niet meer vertrouw omdat ze op Just cause 4 hebben gestemd. Nergens noem ik ze triest (behalve in de comment gericht op Cypher, maar dat heeft niks te maken met Just cause)
 • @Meta_coola
  Niet meer vertrouw ? Wat heeft dit nu met vertrouwen te maken ?
 • Snap ik ook niet helemaal. Dit heeft niets met vertrouwen te maken, maar met voorkeur.
 • @Meta_coola
  Je zegt letterlijk "bijna net zo triest". ;)
 • @Gaaiz

  Ja mijn reactie over geen vertrouwen meer hebben in de IG community is bijna net zo triest als mensen die mij niet meer serieus nemen omdat ik positief ben en blijf over Assassin's Creed. Nergens maar dan ook nergens zeg ik dat de mensen die op Just cause 4 stemmen triest zijn.
 • @Meta_coola
  Je hebt gelijk! Te snel gelezen (2x zelfs).
 • @Gaaiz

  Ach dat overkomt iedereen wel eens. No hard feelings ;)
 • Last of Us 2 uiteraard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren