1. Beste game E3 2018 #20 - Shadow of the Tomb Raider vs. Cyberpunk 2077

Beste game E3 2018 #20 - Shadow of the Tomb Raider vs. Cyberpunk 2077

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. Inmiddels ligt de helft van de games eruit en gaan we door met de 1/8ste finales!

Shadow of the Tomb Raider

Releasedatum: 14 september 2018

Platform: PS4, Xbox One, pc

Shadow of the Tomb Raider laat Lara Croft van haar duistere kant zien. Wanneer ze een Maya-vloek activeert en een apocalyps volgt, beginnen de mensen om Lara heen zich sterk af te vragen hoever ze gaat om in haar vaders voetsporen te treden. Het Andesgebergte rondom Peru, waar de game zich afspeelt, heeft ook gevolgen voor gameplay. Er is meer water in de omgevingen en stealth speelt over het algemeen een grotere rol. Spelers zijn vaker aangewezen op hun handen, Lara’s pijl en boog, of de inmiddels iconische ijsbijl. Verder is onze eerste indruk vooral dat Shadow of the Tomb Raider in de basis weinig afwijkt van de vorige delen. En dat is geen probleem, want de eerste twee delen zijn uitstekend.

Cyberpunk 2077

Releasedatum: n.n.b.

Platform: PS4, Xbox One, pc

CD Projekt Red verbrak tijdens de Microsoft-persconferentie na vijf jaar de stilte rondom Cyberpunk 2077. De trailer en exclusieve gameplaydemo liet ons kennismaken met Night City, een bruisende en gevaarlijke stad die je vanuit het eerstepersoonsperspectief bekijkt. Als V neem je klussen aan die draaien om lugubere bendes die van alles aan hun lichaam vervangen of zelf handelen in implantaten. De game speelt verrassend genoeg als een shooter met ontzettend veel creatieve en brute gameplaymechanieken, maar ook biedt Cyberpunk talloze keuzes die niet onderdoen voor die uit The Witcher 3: Wild Hunt. Het keuzesysteem uit die game wordt ook voor deze titel gebruikt en bepaalt meer dan ooit het verloop van missies. Wat we tot nu toe van Cyberpunk hebben gezien is zeer indrukwekkend en stiekem nog beter dan we hadden gehoopt.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Cyberpunk verloor toch de vorige battle van Sekiro?
 • @Silverwolf
  Zeer zeker

  "Geloof het of niet, maar ten tijde van schrijven (en dus het moment dat de Battle van gisteren wordt afgesloten) heeft Cyberpunksuper nipt van Sekiro verloren"

  De quote terug te vinden bij deze battle http://www.indegamer.nl/artikel/beste-game-e3-2018-9-fall-out-76-vs-kingdom-hearts-3/
 • Ohja en op het moment dat deze battle van start ging en de vorige dus eindigde

  Stond de stand op 66 % voor Dragon Quest XI en 34 % voor Metro Exodus dus geen funny business en metro nu opeens door laten gaan Dragon Quest heeft eerlijk gewonnen.
 • @Meta_coola misschien tellen ze dubbel votes niet mee
 • @mightybundy

  Vraag mij af of dat er echt mensen zijn die dubbel voten.

  Bij cyberpunk vs sekiro is het volgens mij eerlijk verlopen en daarbij heeft IG zelf gezegd sekiro heeft gewonen. En volgens mij is de battle van gisteren ook gewoon eerlijk gestreden.
 • @Silverwolf

  Hmmmmm…. Is dat zo? Vreemd.
 • @pe-ah
  Ja wel als de game dan hier weer in battle verschijnt…

  Edit: excuus ik zie dat ik je reactie verkeerd las. Negeer mijn comment maar.
 • @xevulutionx

  :p
 • Wow en de trailer van e3 gaat weer winnen? Geen gameplay gezien van cyberpunk…. En trouwens wat de anderen zeggen, had Sekiro niet gewonnen?
 • Mea culpa, ik was het vergeten dat bij het sluiten dat Cyberpunk verloren had (en nu voorstond). Ik ga morgen even een stand-off of nieuwe battle maken om deze fuck up goed te maken.
 • @DMons

  Ach ja foutjes kunnen nu eenmaal gemaakt worden.

  Is het btw niet handig om bij elke nieuwe battle de winnaar van de vorige te melden. Heb je altijd een herinnerings puntje
 • @DMons
  Maar dit is wellicht ook nodig bij Spider-Man en RE2. Die kom ik beiden tegen nadat ze al tegen elkaar stonden
 • Waar is HALO Infinite in deze battle? Of de nieuwe Elder scrolls? Heb ik die nou gewoon gemist of?
 • Hoezo gaan er telkens 'verslagen games' door? :'D
 • Shadow of the Tomb Raider.
  Heeft meer van zich laten zien aan het publiek, en ik heb laatst Rise of the Tomb Raider gespeeld mede door dit. Toppie game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren