1. Beste game E3 2018 #22: Beyond Good & Evil 2 vs. Ghost of Tsushima

Beste game E3 2018 #22: Beyond Good & Evil 2 vs. Ghost of Tsushima

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn.

Beyond Good & Evil 2

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4, Xbox One, pc

Sommige fans kunnen nog steeds niet geloven dat Beyond Good & Evil 2 bestaat, maar het is echt waar. Deze E3 kregen we zelfs een prachtige trailer en zelfs de eerste gameplaybeelden te zien, waarin wordt onthuld dat Jade en Pey’j helemaal terug zijn. Het verhaal wordt een piratenavontuur dat voorafgaat aan het eerste deel en draait om slavernij van mens-dier-hybriden. Ook vindt het plaats in een compleet ander zonnestelsel, dat spelers delen met anderen. Beyond Good & Evil 2 wordt namelijk een online ruimtegame die exploratie combineert met gevechten op de grond. Helaas is de game nog lang niet af, maar het begin is er. Een prachtig begin, welteverstaan.

Ghost of Tsushima

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4

Sucker Punch Productions wil met Ghost of Tsushima niet de zoveelste Japanse fantasiegame maken, maar juist een simulator van het feodale Japan. Een tot in de kleinste details nagebouwd eiland van Tsushima, authentieke kenmerken van de samoerai en spannende duels maken onderdeel uit van de ambitieuze actiegame. Spelers nemen de rol aan van Jin, een samoerai die zijn thuisland moet verdedigen tegen een Mongolische invasie. Omdat al zijn meesters zijn omgekomen in de strijd zet hij zijn vraagtekens bij de oude vechtkunst en leert hij gedurende de game nieuwe vaardigheden om te overleven. Missies doen en vaardigheden leren vormen de basis van de gameplay in de open wereld van het eiland. Helaas hebben we nog weinig gezien over hoe de wereld precies in elkaar zit, maar als we de eerste verhalen over de game mogen geloven, dan belooft Ghost of Tsushima veel goeds.

Na onze fout van vorige keer hebben we een dubbele battle gehouden tussen Shadow of the Tomb Raider en Sekiro: Shadows Die Twice, en Fallout 76 en Assassin's Creed Odyssey. Nadat beide polls zijn afgelopen bleek dat Assassin's Creed en Sekiro door zijn naar de volgende ronde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ondanks ik beyond good and evil 2 heel erg interessant vind moet ik toch voor Ghost of Tsushima gaan want dat is voor mij persoonlijk toch echt wel de game van E3 2018.
 • Ik wil nog iets ophelderen over de selectie van games. The Elder Scrolls 6, Halo Infinite en andere titels waar we enkel teasers van hebben gezien, zijn niet niet meegenomen. Deze games gaan we waarschijnlijk ook nog een aantal keer zien op de E3, dus ze vast aan bod.
 • @Jack O
  ah eindelijk wordt er iets over gezegd. Dat Gears 5 er dan niet bij zit en bijvoorbeeld een Death Stranding wel vind ik dan toch gek. Had meer het idee dat eerstgenoemde nog meer gameplay leek te bevatten maar wellicht is dat debatable.

  Wellicht kun je ook antwoorden op een andere vraag die ik al paar keer heb gesteld maar tot nu steeds gemist is. Is er een tournament table? Gezien de vreemde battle RE2 vs Spiderman die spiderman won waarna RE2 toch gewoon weer in een nieuwe battle verscheen en SPiderman ook weer?
 • @xevulutionx voor Gears of War valt inderdaad wat voor te zeggen ja. Achteraf gezien had ik de game er wel ingestopt.

  Ik heb het schema niet bijgehouden, maar ik ben bang dat het een foutje in de regie is. Wellicht kunnen we weer een dubbele editie fixen. Ik geef het door, tnx voor het opmerken!
 • Lastig kiezen maar ben toch voor Ghost of (sushima) gegaan.
 • @Surveyor

  SUSHIIIIII
 • Ghost of Tsushima wint voor mij, puur omdat het uitgebreide gameplay liet zien.
  Uiteindelijk haal ik sowieso wel beide games in huis, dus ja. Hahaha
 • Ghost of Tsushima it is!
 • Moeilijk, maar toch Gosts of Tsushima!

  En nr. 22 is er niet? Beetje vreemd….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren