1. Beste game E3 2018 #25 The Last of Us 2 vs. Spider-Man

Beste game E3 2018 #25 The Last of Us 2 vs. Spider-Man

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn

Na wat horten en storen zijn we eindelijk aanbeland bij de spannende halve finales (zie bracket) en trappen meteen af met een klapper: The Last of Us vs. Spider-Man.

The Last of Us 2

Releasedatum: 2019

Platform: PS4

Puristen vragen zich af of het een goed idee is om The Last of Us een vervolg te geven. Het eerste deel wordt gezien als een meesterwerk en daar blijf je volgens velen liever vanaf. Anderzijds is Naughty Dog een van de weinige ontwikkelaars die zichzelf keer op keer weet te overtreffen en daarom met het volste vertrouwen werkt aan The Last of Us: Part 2. De demonstratie die we tijdens deze E3 te zien kregen maakte een grote indruk en wekt de verwachting dat rauwe actie en emotionele momenten wederom de speerpunten van de game zijn. Ellie is ditmaal het (enige speelbare) hoofdpersonage en we zien hoe ze overleeft tussen brute bandieten en geïnfecteerde mensen in de postapocalyptische wereld. Verschillende gameplayelementen zijn gestroomlijnd, zoals de vuistgevechten, en de game ziet er filmischer uit dan ooit. Met zo’n veelbelovende titel en Naughty Dog aan het roer kan het zomaar zijn dat we hier te maken hebben met de beste game van volgend jaar.

Spider-Man

Releasedatum: 7 september

Platform: PS4

Spider-Man komt er al vrij snel aan en is de grootste Playstation 4-exclusive van het najaar. Tijdens de presentatie lag de focus meer op het verhaal van de game, maar latere speelsessies met de game lichtten ook de uiterst vloeiende gameplay uit. Slingeren door de stad, jezelf lanceren vanaf daken en over muren rennen als een echte superheld ziet er in Spider-Man ontzettend goed uit. Gevechten hebben veel weg van de Batman Arkham-games, maar dan met meer vrijheid en een zeer interactieve omgeving. Voor liefhebbers van de stripboeken lijkt Insomniac Games ook genoeg in petto te hebben, want in de eerste trailer duiken superschurken Electro, the Rhino, Scorpion, the Vulture en Mister Negative allemaal op. Sony heeft wellicht de beste Spider-Man-game tot op heden in handen, dus we houden hem goed in de gaten.

Gisteren won The Division 2 (vrij nipt) van Devil May Cry 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Oei een lastige maar toch LoU 2. Games komen uiteraard allebei in de collectie.
 • Moeilijke keuze. Ik ga toch maar voor Spider-Man. Maar ik denk dat the last of us part 2 dit met gemak gaat winnen.
 • @Meta_coola

  Nou ja, kan zomaar zijn dat Spidey wint vanwege:
  1. Controversie om de TLoU2 trailer.
  2. Spidey al bijna uitkomt en daarom ook meer liet zien.
 • Deze vond ik ook lastig. Worden allebei toppers. Omdat spiderman een rebout is, ga ik voor spiderman. Maar heb manne-zin in beiden.
 • Voor mij is dit kiezen tussen een must have en een game die mij leuk lijkt.
  Ik kies The Last of Us 2 om de reden dat dit deel voor mij nog beter lijkt te gaan worden kwa thematiek dan het eerste deel. En ben sowieso geen superfan van Spidey.
 • Het is bijna een onmogelijke keuze maar toch voor Spider-Man gegaan.
  Bijna september kan niet wachten !
 • Kan eigenlijk niet kiezen maar toch TLOU2 dan,die kan ik gewoon niet laten lopen….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren