1. Beste game E3 2018 #26 - Dragon Quest 11 vs. Sekiro: Shadows Die Twice

Beste game E3 2018 #26 - Dragon Quest 11 vs. Sekiro: Shadows Die Twice

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen.

Inmiddels hebben we de kwartfinales bereikt en wist gisteren Spider-Man zowaar The last of Us 2 uit de race te duwen (gewonnen met 54%). Vandaag is het de beurt aan Dragon Quest 11 tegen Sekiro: Shadows Die Twice.

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age

Releasedatum: 4 september

Platform: PS4

Dit jaar werd bevestigd dat Dragon Quest 11 in september eindelijk verschijnt. Hoewel de E3-trailer vooral draait om het verhaal, is bekendgemaakt dat je de semi-open wereld van de game zowel te voet als te paard kunt verkennen. Dragon Quest 11 is iets toegankelijker gemaakt voor de nieuwkomer, hoewel de game nog steeds vol zit met diepere strategische lagen. Beurten tijdens gevechten zijn nu verdeeld over personages, in plaats van teams, en spelers kunnen weer kiezen uit een flink aantal vaardigheden. Dragon Quest 11 wordt het eerste moderne deel sinds jaren, en dat is eigenlijk het enige dat telt.

Sekiro Shadows Die Twice

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

FromSoftware verraste vriend en vijand door Sekiro: Shadows Die Twice aan te kondigen tijdens de Microsoft-persconferentie. Ditmaal gooit de Soulsborne-ontwikkelaar het over iets andere boeg door een snelle samoeraigame aan te kondigen in een fantasierijke versie van het feodale Japan. De game bevat meer verticale gameplay, waarbij je over de daken rent met een katana, en zelfs stealth-secties. Met name prothetische arm van de protagonist biedt een hoop interessante mogelijkheden, zoals een hamer om de schilden van vijanden te breken of projectielen om ze van afstand te bestoken. In hoeverre Sekiro net zo pittig wordt als de Dark Souls-games moet nog maar blijken, maar we verwachten eigenlijk van wel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Makkelijke keuze. Dragon Quest XI, J-rpg >>> alle andere genres (al zijn soulborne games ook niet verkeerd)

  En wait wut the Last of Us part 2 ligt er uit? Lijkt wel het WK van dit jaar, de meest onverwachte dingen gebeuren. Deze onverwachtsheid maakt het imho wel leuk.
 • @Meta_coola

  Gozer, zit jij niet helemaal vast in je eigen bubbel? Als het een first person shooter lijkt, raak je het meteen al niet aan. Als het een jrpg is, is het automatisch beter dan al het andere.

  Stel je eens open voor iets anders. Speel eens wat anders dan jaarlijks je favoriete series doorlopen. Je zal verbaasd zijn hoe veel je dan ontdekt.
 • @That Mr Awesome

  Nee ik weiger fps games te spelen. Met J-rpgs, rpgs, action Adventures en fighting games word mijn "honger" al genoeg gestild.

  En daarbij wat is er mis met een grote voorkeur hebben van 1 bepaald genre? Als ik J-rpgs het beste genre ooit vind mag ik dat toch vinden en dan mag ik dat genre toch gewoon boven alle andere genres verkiezen?
 • @Meta_coola

  Mag je zeker, dat zeg ik ook niet. Maar ik zie je hier zo vaak met oogkleppen op reageren… En uit eigen ervaring weet ik hoe andere games/genres je kunnen verrassen als je ze eens probeert.

  Maar als jij dat wilt, houdt niemand je tegen om je oude vertrouwde spelletjes te blijven spelen. Even goede vrienden, maar bovenstaande denk ik regelmatig als ik jouw reacties lees. Your loss…
 • @That Mr Awesome

  Als er een soldier of fortune (in de stijl van 1 en 2 uit komt ) en ook weer net zoveel blood en gore heeft dan ga ik weer terug naar first person shooters of mortyr moet weer terug komen dan ben ik weer om want dat zijn pareltjes.

  Op fps en racing na speel ik overigens elk genre.
 • @Meta_coola

  Wolfenstein 2
 • Sekiro: Shadows Die Twice off course!
 • Van mij mogen deze beiden afvallen. Sekiro trailer net bekeken en dragon quest lijkt me ook niks.
 • @pe-ah

  Say whuuuut? Sekiro wordt gruwelijk! From Software FTW.
 • @Silverwolf

  Ik heb zelf nooit een game gespeeld van software.
 • Ok ik stem nog voor het stemmen. Maar wat mij betreft duurt deze battle troep veel te lang. Klopt de uitkomst niet altijd (gelukkig was dit weer opgelost) maar in mijn ogen kan je beter categorieën maken aan daar voor elk een winnaar kiezen. Ik stel voor dat er volgend jaar een ander soort vorm wedstrijd komt. Misschien per categorie een poll maken. Ooknl niet ideaal maar we hebben nog een jaar om dit te verbeteren.
 • @Grombeer

  Wel eens eigenlijk. Vind hem dit jaar ook wel erg langgerekt en onduidelijk. Nadenken over een andere vorm voor volgend jaar kan geen kwaad.
 • @Grombeer Helemaal eens. Wellicht een item maken over hoe dit volgend jaar aan te pakken?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren