1. Beste game E3 2018 #27 Assassin's Creed Odyssey vs Ghost of Tsushima

Beste game E3 2018 #27 Assassin's Creed Odyssey vs Ghost of Tsushima

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog.

Gisteren was de titanenstrijd tussen Dragon Quest 11 en Sekiro, waarbij eerstgenoemde won. Vandaag wederom een klapper: Assassin's Creed Odyssey versus Ghost of Tsushima.

Assassin’s Creed Odyssey

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

Assassin’s Creed Odyssey kiest voor het oudste tijdvak binnen de serie ooit, namelijk de Griekse Oudheid. Dit betekent dat we kunnen moorden, sluipen en klauteren tussen filosofen en prachtige standbeelden van naakte mensen. Tot nu toe lijkt het erop dat Ubisoft de trend van Origins voortzet door Odyssey volledig te profileren als actie-rpg. Hier bovenop komt zelfs het eerste keuzesysteem van de serie, waarmee spelers het verloop van dialogen en daarmee missies bepalen. Ook kan er eindelijk worden gekozen tussen een mannelijke en vrouwelijke protagonist, namelijk Alexios en Kassandra. Assassin’s Creed Odyssey mag dan erg lijken op het onwijs sterke vorige deel, het ziet er prachtig uit en onze eerste kennismaking was ontzettend prettig.

Ghost of Tsushima

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4

Sucker Punch Productions wil met Ghost of Tsushima niet de zoveelste Japanse fantasiegame maken, maar juist een simulator van het feodale Japan. Een tot in de kleinste details nagebouwd eiland van Tsushima, authentieke kenmerken van de samoerai en spannende duels maken onderdeel uit van de ambitieuze actiegame. Spelers nemen de rol aan van Jin, een samoerai die zijn thuisland moet verdedigen tegen een Mongolische invasie. Omdat al zijn meesters zijn omgekomen in de strijd zet hij zijn vraagtekens bij de oude vechtkunst en leert hij gedurende de game nieuwe vaardigheden om te overleven. Missies doen en vaardigheden leren vormen de basis van de gameplay in de open wereld van het eiland. Helaas hebben we nog weinig gezien over hoe de wereld precies in elkaar zit, maar als we de eerste verhalen over de game mogen geloven, dan belooft Ghost of Tsushima veel goeds.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Je zou denken dat ik voor Assassin's Creed Odyssey zou gaan maar nee zonder twijfel kies ik voor Ghost of Tsushima.
 • @Meta_coola

  Goed zo:) Ikzelf vind hem erg moeilijk, vind origins fantastisch.
  Vraag mij af hoe de wereld van Ghost zal zijn, sommige beelden komen bij over of je niet kan gaan en staan waar je wilt.
  Ik denk dat je bij odyssey meer vrijheid hebt.
  Ga toch voor ghost, omdat het nieuw is en afspeelt in japan.
 • @Meta_coola :o verrader ;p
 • @ert64

  Sorry they had me at Japan
 • Weer moeilijk maar dan toch AC: Odyssey!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren