1. Beste game E3 2018 #3 - Resident Evil 2 Remake vs. Spider-Man

Beste game E3 2018 #3 - Resident Evil 2 Remake vs. Spider-Man

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De derde ronde!

Resident Evil 2 Remake

Releasedatum: 25 januari 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

Al Jaren roepen fans om een remake van Resident Evil 2 uit 1998, en deze E3 is de game dan eindelijk aangekondigd met een gruwelijke trailer. Hoewel de game er prachtig uitziet in de engine van Resident Evil 7, is er meer aangepast dan enkel de graphics. Capcom speelt met de verwachtingen van fans door klassieke horrormomenten net iets aan te passen, waardoor zelfs de grootste veteranen zich rotschrikken. De camera zit ook iets dichter op de rug van hoofdpersonen Leon en Claire, om spelers verder de wereld in te trekken en het geweld van dichterbij te aanschouwen. Horrorliefhebbers lijken met Resident Evil 2 dus komend jaar wel goed te zitten.

Spider-Man

Releasedatum: 7 september

Platform: PS4

Spider-Man komt er al vrij snel aan en is de grootste Playstation 4-exclusive van het najaar. Tijdens de presentatie lag de focus meer op het verhaal van de game, maar latere speelsessies met de game lichtten ook de uiterst vloeiende gameplay uit. Slingeren door de stad, jezelf lanceren vanaf daken en over muren rennen als een echte superheld ziet er in Spider-Man ontzettend goed uit. Gevechten hebben veel weg van de Batman Arkham-games, maar dan met meer vrijheid en een zeer interactieve omgeving. Voor liefhebbers van de stripboeken lijkt Insomniac Games ook genoeg in petto te hebben, want in de eerste trailer duiken superschurken Electro, the Rhino, Scorpion, the Vulture en Mister Negative allemaal op. Sony heeft wellicht de beste Spider-Man-game tot op heden in handen, dus we houden hem goed in de gaten.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren heeft The Last of Us 2 makkelijk van FIFA 19 gewonnen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hoewel spiderman dit makkelijk zal winnen, snap ik de hype rond die game niet zo. Persoonlijk kijk ik niet uit naar deze game, al ziet het er prachtig uit.
 • @Robskeee
  Spiderman staat momenteel al achter, wat ik persoonlijk niet snap.
 • Om eerlijk te zijn vind ik dat resident evil deze moet winnen. Dit is een klassiek meesterwerkje en de remake die eraan komt is voor velen een droom die uitkomt om het gevoel van vroeger te doen herleven. Spiderman ziet er goed uit, maar wat ik tot nu toe zag aan gameplay viel mij toch een beetje tegen ( of ik heb niet genoeg gezien) maar wat ik zag was, slinger naar punt a, kick de badguys in elkaar, slinger naar punt b, kick de badguys in elkaar. En dan repeat. Dus mijn stem gaat naar resident evil.
 • Ik stem ook RE2, niet omdat het een betere game is maar omdat Spiderman al een aantal keer op de E3 te zien was. Deze remake ziet er zoveel beter uit dan ik had verwacht.
 • @miklo32
  Capcom heeft echt fantastisch werk afgeleverd naar mijn mening.
  Zie dit eens ;
  https://www.youtube.com/watch?v=4FBQtvtG_qI
 • Spiderman, niet omdat ik extreem veel met het spel heb, maar omdat een remaster niet mag winnen imo.
 • @MythicZ nieuw gaat altijd boven een remaster, remake of port. Helaas speelt nostalgie een grote rol, waardoor blindheid optreedt.
 • @Richh onzin, een Remake zoals deze is evenveel werk als het maken van een nieuwe game.
  Ik weet niet of jij het origineel gespeeld hebt, maar deze game lijkt daar in de verre verste niet op.

  Bovendien telt nog steeds wat de betere game is. Maar daar kan niemand nog een uitspraak over doen.
 • Resident Evil 2 spreekt mij meer aan.
 • Resident Evil 2 100%
 • Spinnenman!
 • Ik ga mijn mening nog geen eens vertellen zal wel duidelijk ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren