1. Beste game E3 2018 #30 Ghost of Tsushima vs. Death Stranding

Beste game E3 2018 #30 Ghost of Tsushima vs. Death Stranding

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog.

Na een bloedstollende strijd (Dragonquest 11 heeft Spidey flink te grazen te genomen) hebben we vandaag weer een battle van jewelste: twee prachtige games waarvan één nog altijd heel mysterieus is. Wie gaat winnen?

Ghost of Tsushima

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4

Sucker Punch Productions wil met Ghost of Tsushima niet de zoveelste Japanse fantasiegame maken, maar juist een simulator van het feodale Japan. Een tot in de kleinste details nagebouwd eiland van Tsushima, authentieke kenmerken van de samoerai en spannende duels maken onderdeel uit van de ambitieuze actiegame. Spelers nemen de rol aan van Jin, een samoerai die zijn thuisland moet verdedigen tegen een Mongolische invasie. Omdat al zijn meesters zijn omgekomen in de strijd zet hij zijn vraagtekens bij de oude vechtkunst en leert hij gedurende de game nieuwe vaardigheden om te overleven. Missies doen en vaardigheden leren vormen de basis van de gameplay in de open wereld van het eiland. Helaas hebben we nog weinig gezien over hoe de wereld precies in elkaar zit, maar als we de eerste verhalen over de game mogen geloven, dan belooft Ghost of Tsushima veel goeds.

Death Stranding

Releasedatum: onbekend

Platform: PS4

Eindelijk is er een trailer die een aantal vragen beantwoordt over Death Stranding. Althans, over de gameplay dan, want we worden weinig wijzer van Sam Bridges’ zwoele blik en het vrouwelijke personage dat wordt onthuld in de nieuwe beelden. We zien acteur Norman Reedus’ rondwandelen in een verlaten en regenachtige wereld met een robot die onzichtbare, levensgevaarlijke wezens blootlegt. Ook draagt hij een dubieuze rugzak in de vorm van een lijk, en lijken verkennen en sluipen onderdeel te zijn van de gameplay. De game is nog steeds heerlijk mysterieus en spannend, waardoor we het eigenlijk wel prima vinden dat het voor het grootste deel een raadsel blijft. Hopelijk kunnen we het voor 2021 zelf beleven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Moeilijk… Maar dan moet ik toch gaan voor Ghost of Tsushima. Die game heeft mij zo hard omver geblazen, Japan/samurai/open wereld =liefde.
 • Geen gemakkelijke keuze. Het lijken me beide vette games, al spreekt de setting uit de Death Stranding trailer me iets meer aan. Daarom heb ik daar op gestemd.
 • Erg lastig maar dan toch maar voor Ghost of Tsushima.
  Ademloos gekeken naar die presentatie !
 • Een IG member heeft teveel vrije tijd in de vakantie volgens mij. +- 200 keer refreshen en een game telkens opnieuw voten is toch wel erg triest. Ik gok dat Death Stranding gaat winnen aangezien diegene vooral deze game loopt te boosten.

  Of diegene leest mijn tekst en besluit de ander game te boosten. Ga je gang.
 • @mightybundy
  Hoe kan je de tussenstand zien dan? Ik zie alleen een gele balk welke keuze ik heb gemaakt…
 • @mightybundy

  Laten we hopen dat die booster vandaag niet aanwezig is.
 • @mightybundy
  Die gast boost alle PS4 games en SMASH verloor ook ineens spontaan en kreeg binnen enkele minuten tientallen stemmen tegen.

  Maar ja, de IG redactie doet er niks tegen en meerdere keren kunnen stemmen vanaf hetzelfde IP-adres… Tja… :-)
 • @Piet S.
  Wie?
 • @san5324
  Lees @mightybundy zijn bericht even. :-)
 • @Piet S.

  Dus Smash verloor? Ow, daar gaat je vakantie Piet.
 • Hmm zo te zien nog redelijk eerlijk gegaan net zoals Spider-Man vs dragon quest XI. In ieder geval geen death stranding vs the division 2 taferelen.
 • Waar blijft de finale?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren