1. Beste game E3 2018 #4 Ori and the will of the Whisps vs. Dying Light 2

Beste game E3 2018 #4 Ori and the will of the Whisps vs. Dying Light 2

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De vierde ronde!

Ori and the Will of the Whisps

Releasedatum:

Platform: Xbox One, pc

Weinig mensen hadden gedacht dat Ori and the Blind Forest een absolute indiehit zou worden. Toch gebeurde het en werkt ontwikkelaar Moon Studios nu hard aan Ori and the Will of the Wisps, het vervolg op de schattige metroidvania. Behalve dat de belichting in de game sterk is verbeterd, zet de ontwikkelaar hoger in op Ori’s verschillende vaardigheden. Zo is er een zweep die een belangrijke rol speelt in het platformen door de wereld en krijgt het beestje meer verschillende aanvallen. Het is spijtig dat de game pas volgend jaar verschijnt, maar aan de andere kant gunnen we deze game alle tijd.

Dying Light 2

Releasedatum:

Platform:

Techland werkt al een tijdje aan Dying Light 2 en onthulde tijdens de E3 zowel de game als het feit dat Chris Avellone (Fallout: New Vegas, Knights of the Old Republic 2) het verhaal schrijft. Keuzes hebben nu een grotere invloed op de omstandigheden in de stad waarin de game zich afspeelt. Je aansluiten bij een bende kan tot gevolg hebben dat je zelf bijvoorbeeld drinkwater in overvloed hebt om jezelf te helen, maar dat het volk langzaam sterft van de dorst. De keuzes die je overdag maakt hebben ook invloed op ’s nachts, wanneer de zombie-achtige freaks door de stad rennen en je jezelf moet verdedigen met alles wat je voorhanden hebt. Freerunning betreft nog steeds de manier waarop spelers zich bewegen door de stad en afgaande op de aankondigingstrailer ben je in Dying Light 2 zo vrij als een vogel.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Oooh dit vind ik echt heel lastig. Ori is een pracht game, maar man man oh man wat heb ik een zwak voor zombies slachten. Dus puur op mijn smaak gebaseerd kies ik voor dying light. Maar Ori is ook een meesterwerkje.
 • @Grombeer
  Voor mij Ori. Platformers met een geweldige sfeer en tof verhaal zijn echt geweldig in mijn ogen.
 • Dying Light voor mij
 • Absoluut ori. Dying light 1 was veel te gewoontjes in vergelijk met ori 1 dat een absolute must have was.

  Bizar. Ik zie dat ori dit ruim gaat verliezen. Dat zal met de reviews straks wel anders zijn. Daar zou ik veel op durven wedden.
 • @xevulutionx
  Waarom is dat bizar ? Het heeft gewoon met smaak te maken. Dying Light vond ik helemaal niet gewoontjes, geweldige game juist.
  Ik ben geen liefhebber van platform games dus dan valt Ori voor mij gelijk al af.
 • @Cypher
  Ik vind dat bizar puur op basis van mijn bevindingen met beide games. Dying light voelt voor mij totaal niet als een 85+ plus game maar meer als een krappe 80 en Ori beschouw ik als een van de beste games deze generatie. Laten we de reviews afwachten.

  Oh en lees ook even de context over waarom ik het gewoontjes vond/noem. Ik zei namelijk in vergelijking met. Maar ja er is altijd een smaak kwestie natuurlijk.
 • @xevulutionx
  "Laten we de reviews afwachten"

  Waarom ?
 • @Cypher
  Waarom niet? Moet ik alles aan jou uitleggen? Vooruit… in mijn eerste reactie riep ik omdat ik dat interessant vind dat Ori ruim achterstond bij deze verkiezing. Gezien het kwaliteitsverschil bij de eerste delen in beide games (mening van mij iig) riep ik dat dat met de reviewscores in mijn verwachting wel eens anders kan zijn. Tevreden?
 • @xevulutionx
  Je hoeft alles niet aan mij uit te leggen hoor. Ik vraag toch gewoon op een fatsoenlijke manier ?

  Ik kijk er dus niet van op dat Dying Light 2 dit gaat winnen. Dying Light is bij het 'publiek' veel beter ontvangen dan bij de pers/media. Dat is ook prima natuurlijk, meningen verschillen nou eenmaal.
  Ik geloof ook dat er van Dying Light meer dan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht.
 • @Cypher
  Het kwam op mij anders over. Door de korte wijze van vragen om een waarom op 1 zinnetje uit mijn antwoord en de rest van mijn verhaal te laten liggen kreeg ik dat idee.
 • @xevulutionx

  Mario wint uiteindelijk toch wel, fanboys kennen namelijk niks anders dan japanse rotzooi..
 • Xbox exclusives hebben het altijd lastig in dit soort verkiezingen. Ori is geniaal en zou wat mij betreft zeker de halve finales moeten halen.
 • @That Mr Awesome

  Heb geen Xbox in mijn bezit, maar toch voor Ori gekozen. Game ziet er prachtig uit en deel 1 werd goed ontvangen.
 • @Silverwolf

  Gelukkig kunnen veel mensen het ook ervaren op pc. Dat verdient de game, maar je doet vooral jezelf er een groot plezier mee :)
 • Heel erg moeilijk keuze. Ori 1 was een heel erg sfeervolle platformer, maar ik heb mij toch ook heel erg vermaakt met dying Light 1. Beide vervolg delen zien er in ieder geval heel interessant uit. Dan ga ik toch voor dying Light 2
 • Ik heb de voorgaande delen van beide games gespeeld en vind toch wel Ori leuker. Sterk verhaal, mooie animatie en leuke platformer.
 • Hoe goed ik Ori ook vind, Dying Light blies me omver bij de beelden van de E3.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren