1. Beste game E3 2018 #6 Metro Exodus vs. Pokémon Let's Go

Beste game E3 2018 #6 Metro Exodus vs. Pokémon Let's Go

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De zesde ronde!

Metro Exodus

Releasedatum: 22 februari 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

De Metro-games staan erom bekend videokaarten te slopen en met Exodus gaat daar niets aan veranderen. De game is nog wat ruw, maar het besneeuwde Rusland oogt uiterst indrukwekkend en haarscherp. Ook krijgen we eindelijk meer te zien van de in de gelijknamige boeken beschreven wereld, want protagonist Artyom verlaat tegen het advies van zijn familie in zijn metrostelsel om per trein het land te verkennen. Hierdoor ontmoet je niet enkel nieuwe mensen, maar ook doodenge gemuteerde wezens. Metro Exodus speelt daarom nog steeds als een horror-shooter en dwingt spelers goed na te denken over hun beschikbare middelen, waaronder het bekende gasmasker. Het nieuwe crafting-systeem helpt je een handje om altijd iets op zak te hebben, maar ook met dit hulpmiddel deden we het bijna in onze broek.

Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee

Releasedatum: 16 november 2018

Platform: Nintendo Switch

Dit jaar verschijnt er een Pokémon-game die vooral is bedoeld voor spelers die de serie (her)ontdekt hebben ten tijde van de Pokémon Go-hype, en dat zie je direct. Het vangen van pokémon staat centraal en gebeurt nu via de bewegingssensoren van de Joy-Con of de Pokéball Plus-controller. Gelukkig zijn de beurtelingse gevechten niet aangepast en heeft elke pokémon nog steeds gedetailleerde statistieken, naast combat power uit Pokémon Go. Ook het feit dat de Kanto-regio er nu fantastisch uitziet en dat pokémon gezellig achter de speler aanlopen, maken Let’s Go Pikachu en Eevee wellicht toch aantrekkelijk voor de geoefende Pokémon-speler.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren won Dragon Quest 11 overigens redelijk nipt van Super Mario Party.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Opzich een moeilijke keuze maar na wat twijfelen ben ik toch gegaan voor Metro Exodus, pokémon Let's Go klinkt op zich leuk maar het is niet mijn type pokémon game.

  Mooi om te zien dat Dragon Quest XI nog in de running zit.
 • Lol een moeilijke keuze… Als deze gedowngrade versie van Pokémon gaat winnen, dan heb ik hoop voor deze community opgegeven. Metro all the way.
 • @Grombeer
  Haha mensen blijven de hoop op de community opgeven;) de kunst is bij voorbaat geen vertrouwen te hebben in anderen. Dan kan het niet tegenvallen.

  OT:
  Metro exodus. Nog helemaal niks van de game gezien, maar Pokémon hoeft dit van mij niet te winnen (ondanks dat ik Pokémon fan ben). Pokémon yellow remake waarbij alle toffe zaken zijn vervangen (zoals Gary en wild Pokémon battles), gaan er bij mij niet in. Daarnaast ook geen nieuwe Pokémon.
 • @Grombeer
  'gedowngrade versie van Pokémon'
  LOL
 • @Piet S.
  Geüpdate versie van Pokémon Go dan
 • Pokemon, omdat ik niks met Metro heb. Al zal er ongetwijfeld meer effort in Metro zitten.
 • Metro, misschien dat ik de games nog maar eens ga proberen een keer. Ooit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren