1. Beste game E3 2018 #7 - Shadow of the Tomb Raider vs. Forza Horizon 4

Beste game E3 2018 #7 - Shadow of the Tomb Raider vs. Forza Horizon 4

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De zevende ronde!

Shadow of the Tomb Raider

Releasedatum: 14 september 2018

Platform: PS4, Xbox One, pc

Shadow of the Tomb Raider laat Lara Croft van haar duistere kant zien. Wanneer ze een Maya-vloek activeert en een apocalyps volgt, beginnen de mensen om Lara heen zich sterk af te vragen hoever ze gaat om in haar vaders voetsporen te treden. Het Andesgebergte rondom Peru, waar de game zich afspeelt, heeft ook gevolgen voor gameplay. Er is meer water in de omgevingen en stealth speelt over het algemeen een grotere rol. Spelers zijn vaker aangewezen op hun handen, Lara’s pijl en boog, of de inmiddels iconische ijsbijl. Verder is onze eerste indruk vooral dat Shadow of the Tomb Raider in de basis weinig afwijkt van de vorige delen. En dat is geen probleem, want de eerste twee delen zijn uitstekend.

Forza Horizon 4

Releasedatum: 2 oktober 2018

Platform: Xbox One, pc

Wie Forza Horizon 3 heeft gespeeld, vraagt zich wellicht af hoe Playground Games zichzelf nog kan overtreffen. Toch maakte de onthulling van het vierde deel veel indruk vanwege het dynamische weersysteem en dieper geïntegreerde online-elementen in de wereld van Groot-Brittannië. Gedurende de game veranderen de seizoenen van het land, wat een grote invloed heeft op hoe de game speelt. In de demonstratie werd getoond dat je bijvoorbeeld in de lente met lichte regen over het asfalt raast, in de herfst door de bagger scheurt in een rallywagen, in de winter over sneeuw en ijs glijdt en in de zomer de zon tegemoet rijdt. Het Horizon-festival wordt dit jaar gevarieerder dan ooit, dus wij gaan alvast sparen voor die nieuwe McLaren Senna.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren won Metro Exodus ternauwernood van Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Voor mij tomb raider de beelden die we hebben gezien zagen er goed uit
  • Stelletje Forza haters!!!!
  • Afgelopen weekend allebei besteld bij ygz,+spiderman en assasins oddesey!!!!!!
    Laat het maar september worden
  • Zijn allebei games die heel erg op hun voorganger lijken. Nóg mooier, hier en daar een nieuwe feature. Ik ga ze beide met plezier weer spelen. Iets meer zin in Forza.
  • En oktober natuurlijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren