1. Beste game E3 2018 #8 - Cyberpunk 2077 vs. Sekiro Shadows Die Twice

Beste game E3 2018 #8 - Cyberpunk 2077 vs. Sekiro Shadows Die Twice

Net als vorig jaar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd wat jullie de beste of indrukwekkendste game van E3 2018 vinden. Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dat door twee games per ronde het tegen elkaar op te laten nemen. Natuurlijk zijn sommige games niet met elkaar te vergelijken, maar het is dan ook een verkiezing met een knipoog. En sommige E3-titels doen niet mee omdat er simpelweg nog niet veel over bekend zijn. De achtste ronde!

Cyberpunk 2077

Releasedatum: n.n.b.

Platform: PS4, Xbox One, pc

CD Projekt Red verbrak tijdens de Microsoft-persconferentie na vijf jaar de stilte rondom Cyberpunk 2077. De trailer en exclusieve gameplaydemo liet ons kennismaken met Night City, een bruisende en gevaarlijke stad die je vanuit het eerstepersoonsperspectief bekijkt. Als V neem je klussen aan die draaien om lugubere bendes die van alles aan hun lichaam vervangen of zelf handelen in implantaten. De game speelt verrassend genoeg als een shooter met ontzettend veel creatieve en brute gameplaymechanieken, maar ook biedt Cyberpunk talloze keuzes die niet onderdoen voor die uit The Witcher 3: Wild Hunt. Het keuzesysteem uit die game wordt ook voor deze titel gebruikt en bepaalt meer dan ooit het verloop van missies. Wat we tot nu toe van Cyberpunk hebben gezien is zeer indrukwekkend en stiekem nog beter dan we hadden gehoopt.

Sekiro Shadows Die Twice

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

FromSoftware verraste vriend en vijand door Sekiro: Shadows Die Twice aan te kondigen tijdens de Microsoft-persconferentie. Ditmaal gooit de Soulsborne-ontwikkelaar het over iets andere boeg door een snelle samoeraigame aan te kondigen in een fantasierijke versie van het feodale Japan. De game bevat meer verticale gameplay, waarbij je over de daken rent met een katana, en zelfs stealth-secties. Met name prothetische arm van de protagonist biedt een hoop interessante mogelijkheden, zoals een hamer om de schilden van vijanden te breken of projectielen om ze van afstand te bestoken. In hoeverre Sekiro net zo pittig wordt als de Dark Souls-games moet nog maar blijken, maar we verwachten eigenlijk van wel.

Welke van deze twee games heeft jou helemaal overdonderd tijdens de afgelopen E3? En welke wil jij zo snel mogelijk in je bezit hebben om helemaal grijs te kunnen spelen? Stem hieronder op je favoriet in de poll en laat je horen in de comments. Morgen kan je stemmen op de volgende ronde!

Gisteren won Shadow of the Tomb Raider met gemak van Forza Horizon 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • De kans dat Cyberpunk dit verliest is net zo klein dat Duitsland uit het WK vliegt! Oh.. Wacht..
 • @Gaaiz

  Nostradamus :D

  Ben persoonlijk wel blij dat sekiro deze battle heeft gewonnen (begrijp me niet verkeerd cyberpunk gaat heel erg goed worden maar er is meer gameplay getoond van sekiro dan van cyberpunk)
 • Pittige battle, beide worden topgames!
 • Cyberpunk all the way!
 • Waarom cyberpunk jongens? Een game waar je nog geen gameplay van gezien hebt? Alleen een trailer en dan met de hype meegaan? Neem Sekiro daar heb je gameplay van kunnen zien je weet dat het van de makers van dark souls en bloodborne is. Nee voor dit jaar en op dit moment verdient Sekiro het om te winnen. Als er volgend jaar meer gameplay te zien is van cyberpunk is het een ander verhaal. Naar om nu een game te laten winnen met alleen een trailer vind ik heel raar.
 • @Grombeer

  Het wordt gemaakt door CD Project Red, dat moet al voldoende reden zijn om hyped te zijn. Daarnaast alleen maar lovende berichten van journalisten.

  Sekiro wordt ook vet, maar Cyberpunk toch net iets vetter.
 • @Silverwolf, elke ontwikkelaar kan weleens de plank misslaan. Hoop het natuurlijk niet en ga er ook van uit dat het een topgame wordt. Maar te weinig van het spel gezien om te zeggen dit wordt het.
 • @Grombeer

  Activision geeft Sekiro uit.
  Small joke, maar CDPR heeft 1 prima game gemaakt en 2 geweldige games. Cyberpunk 2077 lijkt dit allemaal te gaan overtreffen.
  + I do not like the SoulBorne games. Ook al lijkt Sekiro meer aanval georiënteerd te worden, dus ik houd mijn oogjes er wel op.
 • @Grombeer Veel previews gezien en gelezen over de game en de trailer zag er nice uit. Daarnaast zoals Silverwolf zegt wordt het gemaakt door CD Project Red. Ik vond The Witcher 3 een super mooi spel.
 • @Grombeer

  Oprechte vraagr: is er veel meer getoond van Sekiro? Er zat wel wat gameplay in die trailer, maar…
 • @That Mr Awesome, kijk maar op YouTube naar gameplay clips. In ieder geval een stuk meer dan cyberpunk. Gerucht gaat ook dat cyberpunk enkel alleen first person wordt. Voor mij geen probleem, maar las al flink wat tegenstand op het net.
 • @Grombeer
  Je hebt op zich een heel goed punt. Voor mij ook altijd de reden dat ik niet zomaar mee kon gaan met de hype van Death Stranding. Daar weet ik ook nog steeds niet wat ik er echt van moet vinden. Ook die game mits in de battles aanwezig zal goed scoren. Echter in deze specifieke contest voel ik het anders. Ik kwam namelijk maar niet lekker in Dark Souls en bloodborne. Ondanks dat ik Sekiro heel vet vond ogen in de gameplay trailers nijg ik dan automatisch naar de concurrent.
 • @Grombeer

  Het is geen gerucht, maar een feit.
  En het schijnt een nauwe game te worden, dus First Person is best wel de fijnste keuze van de twee. Jammer maar helaas dan.
 • @Grombeer

  Klopt, ik geef ook de voorkeur aan third person. Meer binding met je personage (in 3rd person) vind ik wel een pre in een rpg zoals CDPR ze maakt. Ook gezien de character customization vind ik het jammer dat ze deze keuze maken.

  Maar desondanks wel erg benieuwd naar de game
 • Cyberpunk 2077 voor mij.
  Deze game past perfect in het straatje wat ik leuk vind van games en The Witcher 3 vond ik ook wel degelijk tof.
  Blade Runner 2049 is ook één van mijn favoriete films. (Eerste deel is een plek 2 voor mij, ik ben wat jeugdig(18 jaar))

  Grootste reden van allemaal: Ik vind de SoulBorne games gewoon niet leuk, absoluut goede games. Maar ik vind dat stijltje gewoon niet leuk. - Jammer voor mij.
 • Damn dit is best wel een spannende battle. Had eerlijk gezegd verwacht dat cyberpunk 2077 met gemak over z'n tegenstander heen zou walsen. Maar de realiteit is toch anders.
 • @Meta_coola Ja tot de games uit zijn…. CP heeft toch een stuk meer potentie.
 • CP2077 off course!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren