1. Beste game E3 2018 - Dubbeleditie #20 en #21

Beste game E3 2018 - Dubbeleditie #20 en #21

Shadow of the Tomb Raider vs. Sekiro: Shadows Die Twice + Fallout 76 vs. Assassin's Creed: Odyssey

Omdat ook wij mensen zijn, kan er weleens een foutje gemaakt worden. Gisteren werd Cyberpunk onterecht tegenover Shadow of the Tomb Raider gezet. De uitslag van de E3 Battles wordt (en nu wérd) namelijk bepaald door het moment dat de volgende live gaat. Op dat moment was Sekiro de winnaar (later haalde Cyberpunk 2077 alsnog in). Vandaag de juiste versus online dus. En het zijn er meteen twee want Fallout 76 moet het ook opnemen tegen Assassin's Creed: Odyssey.

Shadow of the Tomb Raider

Releasedatum: 14 september 2018

Platform: PS4, Xbox One, pc

Shadow of the Tomb Raider laat Lara Croft van haar duistere kant zien. Wanneer ze een Maya-vloek activeert en een apocalyps volgt, beginnen de mensen om Lara heen zich sterk af te vragen hoever ze gaat om in haar vaders voetsporen te treden. Het Andesgebergte rondom Peru, waar de game zich afspeelt, heeft ook gevolgen voor gameplay. Er is meer water in de omgevingen en stealth speelt over het algemeen een grotere rol. Spelers zijn vaker aangewezen op hun handen, Lara’s pijl en boog, of de inmiddels iconische ijsbijl. Verder is onze eerste indruk vooral dat Shadow of the Tomb Raider in de basis weinig afwijkt van de vorige delen. En dat is geen probleem, want de eerste twee delen zijn uitstekend.

Sekiro Shadows Die Twice

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

FromSoftware verraste vriend en vijand door Sekiro: Shadows Die Twice aan te kondigen tijdens de Microsoft-persconferentie. Ditmaal gooit de Soulsborne-ontwikkelaar het over iets andere boeg door een snelle samoeraigame aan te kondigen in een fantasierijke versie van het feodale Japan. De game bevat meer verticale gameplay, waarbij je over de daken rent met een katana, en zelfs stealth-secties. Met name prothetische arm van de protagonist biedt een hoop interessante mogelijkheden, zoals een hamer om de schilden van vijanden te breken of projectielen om ze van afstand te bestoken. In hoeverre Sekiro net zo pittig wordt als de Dark Souls-games moet nog maar blijken, maar we verwachten eigenlijk van wel.

Fallout 76 vs. Assassin's Creed: Odyssey

Fallout 76

Releasedatum: 14 november 2018

Platform: PS4, Xbox One, pc

Bethesda benadrukt dat Fallout 76 geen survivalgame, noch een battle royale-game is. In plaats daarvan wordt het een online rpg, waarbij spelers zelf of samen op pad kunnen gaan om traditionele missies te voltooien, om uiteindelijk de wereld weer op te bouwen. Een wereld bevat ‘een paar dozijn’ medespelers en alle progressie wordt te allen tijde meegenomen als je een server verlaat. Nederzettingen bouwen kan overal in West Virginia, dat vier keer zo groot is als de spelwereld van Fallout 4. De eerste beelden geven ons de indruk dat Fallout 76 qua gameplay inderdaad een vrij traditionele Fallout-game wordt, maar dan met vriendschappelijke of vijandige online medespelers. Wie weet wordt samen vertoeven in de wereld van Fallout leuker dan ooit.

Assassin’s Creed Odyssey

Releasedatum: 2019

Platform: PS4, Xbox One, pc

Assassin’s Creed Odyssey kiest voor het oudste tijdvak binnen de serie ooit, namelijk de Griekse Oudheid. Dit betekent dat we kunnen moorden, sluipen en klauteren tussen filosofen en prachtige standbeelden van naakte mensen. Tot nu toe lijkt het erop dat Ubisoft de trend van Origins voortzet door Odyssey volledig te profileren als actie-rpg. Hier bovenop komt zelfs het eerste keuzesysteem van de serie, waarmee spelers het verloop van dialogen en daarmee missies bepalen. Ook kan er eindelijk worden gekozen tussen een mannelijke en vrouwelijke protagonist, namelijk Alexios en Kassandra. Assassin’s Creed Odyssey mag dan erg lijken op het onwijs sterke vorige deel, het ziet er prachtig uit en onze eerste kennismaking was ontzettend prettig.

Er is nu een getimede poll gebruikt die de volgende dag afloopt, én we melden even wie de winnaar van gisteren was.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Sekiro en fallout!
 • Ok 2 battles op 1 pagina. Nou ja goed er is wat mee gedaan maar ik heb al een paar keer her en der gevraagd (zonder reactie tot nu) hoe het dan zit met de battle Spiderman vs Re2. Spiderman won die battle vrij ruim maar gek genoeg stond RE2 een paar dagen later gewoon weer lekker te battlen. En vervolgens Spiderman ook weer. Is er ook een tournament table want ik kan het echt niet volgen?

  Daarnaast waar zijn Halo infinite en gears 5, of zijn die titels te klein om deel te nemen?
 • @xevulutionx
  Het is een beetje een zooitje ja, haha..
  En waar is TES6? Of heb ik die gemist?
 • @Piet S.
  Ik kan me voorstellen dat TES niet is meegenomen omdat die nog in een heel vroege fase verkeerd en er eigenlijk niks van is laten zien.

  Verder vind ik deze battles maar goedkope en domme paginavulling. Had liever gezien dat er meer previews, columns en andere (post-)E3 coverage verscheen, want ik vind dat dat op IG toch met het jaar magerder wordt.
 • @barton
  Zelda Wii U (zoals de naam toen nog was) mocht ook meedoen en die game had alleen een korte trailer (wat wel meer is dan TES nu uiteraard), dus ik zou TES6 wel gewoon mee laten doen, in ieder geval. :-)
 • @Piet S.

  Eigenlijk weten we meer van TESVI dan van Zelda Wii U destijds.
  En Zelda had dat jaar nog gewonnen ook, weet ik nog wel.
  TESVI teaser had een duidelijke locatie en de main theme bevestigd die locatie alleen maar meer.

  Maar klopt inderdaad wel dat TESVI nog een pre-production is, dus ze zijn nog bezig met de concept etc. Maar dan vraag ik mij meer af waar Starfield is, aangezien die game gewoon al speelbaar blijkt te zijn.
 • Shadow of the Tomb Raider:
  Ik vind de SoulBorne games gewoon niet veel aan, is niet mijn genre. En de reboot games van Tomb Raider zijn gewoon heel erg tof.

  Fallout 76:
  Speel amper Assassin's Creed en heb gewoon heel veel zin om met mijn vrienden in het Fallout universum te gaan spelen.
 • Sekiro Shadows Die Twice

  Omdat de soulborne games erg leuk zijn en tja Tomb Raider ik kom niet eens door het 2 deel omdat te veel op het erste deel lijkt (niet dat die slecht is maar het te veel het zelfde)

  Assassin's Creed Odyssey.

  Met Assassin’s Creed Origins heeft Assassin's Creed een nieuwe jas gekregen en die jas zit bijna perfect dus als Odyssey dat nog een beetje tweaked vind ik het niet erg om de jas nog een keer aan te trekken. En Fallout 76 is niet mijn Fallout meer.
 • Wanneer je 10 voor 12 opeens om de 10 seconden een vote erbij ziet komen bij de laatste battle terwijl de eerste battle qua votes hetzelfde blijft…

  Geen idee op welke van de twee games, maar deze battles zijn ongeloofwaardig geworden
 • @mightybundy
  Dat was bij SMASH ook zo. In één keer tientallen stemmen erbij (tegen SMASH).
  Maar heb er toen maar niks van gezegd, want van gezeik wordt niemand gelukkig. :-)
 • Tomb Raider dus en AC: Odyssey , lijkt me duidelijk dus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren