1. Bethesda verkoopt misleidende Fallout 76-tas

Bethesda verkoopt misleidende Fallout 76-tas

Ontwikkelaar biedt vijf euro aan Atoms als goedmaker

Ontwikkelaar Bethesda heeft zijn excuses aangeboden aan de spelers die een speciale editie van Fallout 76 hebben aangeschaft. Bethesda heeft met de zogenoemde Fallout 76 Power Armor Edition een draagtas aangeboden die volgens de omschrijving van canvas is gemaakt. De draagras bleek achteraf van nylon te zijn gemaakt.

De speciale editie van de hevig bekritiseerde game kost ongeveer 190 euro en bevat meerdere speciale items, zoals een levensgrote draagbare T-51 Power Armor-helm. Deze helm is verpakt in de vooraf vermelde canvas draagtas. Na het ontvangen van de speciale editie begonnen mensen, die de verkeerde tas hadden gekregen, hun commentaar te uiten via het plaatsen van foto's met de tas in kwestie.

Fallout 76

Na het zien van deze klachten zeiden medewerkers van Bethesda dat de canvas draagtas een prototype was en het maken van de tas als te duur werd bevonden. Daarom is er een goedkopere nylon draagtas gemaakt als vervanging.

Ondertussen heeft de Bethesda Gear Store de omschrijving van de speciale editie gewijzigd en het woord 'canvas' veranderd naar 'nylon'. Echter wordt nog steeds dezelfde afbeelding gebruikt voor het product waarop de canvas draagtas nog steeds te zien is.

Nu heeft Bethesda via Twitter zijn excuses aangeboden en bieden ze de eigenaren van de draagtas ter compensatie 500 Atoms aan als goedmaker voor de misleidende omschrijving. Dit aantal staat gelijk aan omgerekend 5 euro en biedt de mogelijkheid om een aantal in-game items te kopen.

Eerder schreef Sam Beesems in zijn review over Fallout 76 hoe de game erg tegenvalt.

Fallout 76 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Oh man.. Wat een flop van Bethesda is dit weer. Vooral de communicatie van de helpdesk was om te huilen!
  Als reactie op de klacht van deze klant gaf Bethesda het hilarische antwoord:
  "Hello, we are sorry that you aren't happy with the bag. The bag shown in the media was a prototype and was too expensive to make. We are not planning to do anything about it".

  Zie ook de screenshots:
  https://twitter.com/AllGamesDelta_/status/1067811196215148545

  Om dan vervolgens met 5 dollar aan in-game credit aan te komen zetten maakt het verhaal compleet!
 • Het verval van Bethesda neemt bizarre proporties aan.
 • @Jelster
  Bethesdaaaaaaaaaaaaaahaaaaag!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren