1. Tweet van Bethesda hint mogelijk naar The Elder Scrolls 6-locatie

Tweet van Bethesda hint mogelijk naar The Elder Scrolls 6-locatie

Zou de game zich in Hammerfell kunnen afspelen?

Een cryptische tweet van Bethesda die eind vorig jaar werd geplaatst, zou wel eens kunnen hinten naar de locatie waar The Elder Scrolls 6 zich afspeelt.

In de tweet staat een foto van een kaart. De bijbehorende tekst leest: "Vertaal het verleden en breng de toekomst in kaart. Gelukkig nieuwjaar!" Fans vermoeden dat de ogenschijnlijk onschuldige nieuwjaarswens hint naar meer informatie over The Elder Scrolls 6.

In een Reddit-thread vol met speculatie lijken de meeste mensen het er over eens dat de onderste kaars op de foto voor "de toekomst" staat. Die kaars staat naast Skyrim. Veel fans vermoeden dan ook dat The Elder Scrolls 6 zich in Hammerfell afspeelt, de thuishaven van de Redguards.

Ook de munten die op de foto zijn te zien, leveren speculatie op. Hierop zou de tijdsperiode '4E 182' te zien zijn, een paar jaar voor de gebeurtenissen uit The Elder Scrolls: Skyrim. Er wordt dan ook gespeculeerd dat het zesde deel verhaaltechnisch nauw verbonden is aan Skyrim. Daarbij speelt The Elder Scrolls Online zich in het midden van de Second Era af - eeuwen voor de singleplayergames in de reeks - waardoor het jaartal lijkt te bevestigen dat de tweet niet over die game gaat.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat de tweet niet hint naar meer informatie over The Elder Scrolls 6 en een onschuldige nieuwjaarswens is. De game werd eerder door Bethesda aangekondigd, maar het bedrijf liet weten dat het nog jaren kan duren voordat het spel uitkomt. Naast dat men aan The Elder Scrolls 6 werkt, wordt ook aan de sciencefiction-rpg Starfield gewerkt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waar Bethesda nu mee bezig is staat een beetje in lijn met CDPR. Ik ben een enorme zeikerd, maar ik had helemaal geen behoefte aan Cyberpunk, want dit zou de release van een nieuwe Witcher game alleen maar ernstig vertragen (gok dat ze hier wellicht nu hun pijlen op gooien). Prima als een andere ontwikkelaar met CP aan de gang gegaan was, maar CDPR zag ik dus veel liever werken aan TW4 (deeltje 3 is namelijk inmiddels alweer ruim 5 jaar oud, en een nieuw deel laat echt nog wel een jaar of 3 op zich wachten).

  En ditzelfde heb ik nu met Bethesda. Skyrim stamt al uit 2011 en een nieuwe TES had er van mij nu eigenlijk al wel mogen wezen. Maar nee, Bethesda moet eerst aan de slag met Starfield. Nogmaals ; prima als ieder ander deze game ontwikkelt, maar de komst van Starfield zit de ontwikkeling van een nieuwe TES in de weg. Iets in mijn hoofd zegt dan heel egoïstisch 'flikker op met je Cyberpunk en Starfield en ga lekker aan de slag met hetgeen waar ik op zit te wachten'.

  Nogmaals ; ik besef mij heel goed dat dit een hele egoïstische manier van denken is, maar dit is even hoe mijn hoofd nu werkt :P Zou hetzelfde zijn als Nintendo een volgende 3D Zelda of Mario de komende 6 jaar niet uitbrengt omdat ze bezig zijn met een IP waar niemand om gevraagd heeft.
 • @benjaminben
  Maar ja, dan klagen andere weer dat de series uitgemolken worden en ze nooit iets nieuws maken.
 • @CerandoX.nl

  Weet ik, alhoewel zij hun series relatief sporadisch laten verschijnen. Een TES nieuwe SP Fallout zijn niet echt games die als uitmelken gezien worden. Dit komt omdat er heel wat jaren tussen zitten voordat nieuwe delen verschijnen. Net als de main Zelda-games niet als uitgemolken worden gezien. Mario met al zijn spin-offs dan weer wel.
 • Een prachtige exclusive voor Xbox-platformen.
 • Eerst zien dan geloven. Want ze gebruiken nog de zelfde engine en die engine is al lang toe aan vernieuwing.
  En ik moet zeggen dat ik erg teleurgesteld was door de laatste paar fallout games. Fallout 4 is best een kut game als je er nu naar terug kijkt, je hebt op de pc een mod die laat zien wat je poppetje gaat zeggen en soms zie je 4 dezelfde antwoorden. Dus gewoon een illusie van keuzes.
  En fallout 76 hoef ik niet eens over te beginnen geloof ik met zijn 16 Times the detail xd.
  Dus in mijn ogen mogen ze eerst maar is bewijzen dat ze het nog steeds hebben want Skyrim was de laatste toffe game die ze hebben gemaakt in mijn mening en dat is al weer 10 jaar geleden.
  Maar ondanks dat alles ben ik wel benieuwd wat het gaat worden haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren