1. Bethesda geeft geen digitale E3-persconferentie dit jaar

Bethesda geeft geen digitale E3-persconferentie dit jaar

Geen vervanging voor jaarlijkse presentatie

Volgens Pete Hines van Bethesda houdt het gamebedrijf geen digitale presentatie in juni.

Omdat E3 is geannuleerd, wordt verwacht dat veel uitgevers digitale presentaties geven in die periode. Sommige bedrijven hebben inmiddels al bevestigd dit te gaan doen. Marketinghoofd Pete Hines heeft nu echter aangegeven dat dit voor Bethesda niet gaat gebeuren.

"Door de vele uitdagingen die de pandemie veroorzaakt, organiseren we geen digitale showcase in juni. We hebben veel spannende dingen om te delen over onze games en verheugen ons erop om jullie meer te vertellen in de komende maanden." Zo luidt de tweet van Hines.

Mogelijk worden de aankondigingen omtrent de games van de uitgever niet meer gebundeld, maar los gebracht gedurende het jaar. Of we in 2020 nog meer gaan horen over Starfield of The Elder Scrolls 6 blijft echter nog onbevestigd.

Er is een kans dat dit nieuws niet echt is, gezien de datum. We vermoeden echter niet dat dit het geval is. Mocht dit toch een grap zijn, passen we uiteraard dit nieuwsbericht aan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Nog steeds geen Elder Scrolls VI nieuws dan.. Teleurstellend.
 • @Morgana

  Die game komt pas op zijn vroegst in laat 2022. Waarschijnlijk pas ergens in 2024.
  Dit is bekend nieuws. Toen het werd aangekondigd waren ze pas net in pre-productie. Starfield komt eerst. Daarna TES6.
 • @Ardyn

  Belachelijk. Dertien jaar na Skyrim… Tegen die tijd is mijn interesse allang verdwenen.
 • @Morgana

  Is niet echt belachelijk.
  Als je 20 jaar lang werkt aan één IP, heb je ook wel eens zin in iets anders.
  TES6 startte development rond 2016, terwijl ze bij BGS Maryland ook al jarenlang bezig waren met Starfield (sinds 2013 ongeveer).
  Als Starfield dit jaar niet komt, verwacht ik TES6 pas ergens in of voorbij 2023. Ongeveer 12 jaar na Skyrim.

  En je moet het maar zo zien… Persona 5 duurde 8 jaar na Persona 4 en Half Life: Alyx kwam 12.5 jaar na Half-Life 2 Episode 2 uit.
  Verder is het zo dat we nu wel een grote vooruitgang zullen zien tussen Skyrim en TES6, dat is in ieder geval een zeer positief punt.

  "Bethesda is groot! Ze horen er niet zo lang over te doen"
  Bethesda Game Studios heeft kleine en compacte teams, in vergelijking met andere studio's van hun kaliber. Ze hebben 400 man verspreid over zo'n 4 locaties, ongelijk verdeeld, dat wel.
  400-30-(50 tot 200)-25(?) geeft een schatting van 150 tot 300 mensen die in Maryland zijn gevestigd, 250 lijkt me een geschikte schatting. Dit is enigszins vergelijkbaar met Obsidian Entertainment (200 mensen).
  Maryland is bijna altijd verdeeld in twee projecten. Waarvan TES6 waarschijnlijk is begonnen na de afronding van Fallout 5, dus in 2016. Na DLC te hebben gemaakt, hielden zij zich bezig met drie projecten:
  Fallout 76(vooral door het team in Austin, maar ook een deel in Maryland), Starfield en TES6 pre-productie.

  Op dit moment zullen ze waarschijnlijk Starfield aan het afronden zijn en zijn ze bezig met TES6. Nu met het corona gedoe, zal er waarschijnlijk vertraging zijn. Daarnaast moeten ze zorgen dat Starfield goed wordt afgeleverd vanwege de backlash omtrent Fallout 76. Daarom verwacht ik TES6 pas ergens in 2023.
 • @Ardyn

  Heh oké, point taken. We zullen wel zien wanneer de game komt.
  En inderdaad, ze moeten verrekte goed hun best doen om hun imago op te schonen na het Fallout 76 fiasco.
  Is Starfield een singleplayer game?
 • @Morgana

  Starfield is in ieder geval singleplayer gefocust.
  Weet het niet zeker of ze wel of niet confirmed hebben of er multiplayer modi in het spel is. Maar het is sowieso singleplayer gefocust.
 • @Ardyn

  Dan ga ik die zeker eens checken als die eenmaal uit is. Klinkt iig goed!
 • @Morgana
  Zeker! De graphics zouden ook wonderbaarlijk mooi moeten worden, in ieder geval die van TES6, wegens nieuwe technieken die zij gebruiken. Hierbij maken ze gebruik van foto's om realistische gebieden te maken: Proof

  Verder ben ik wel angstig voor de engine, aangezien het weer een update is van de Creation Engine…. Maar ey, it just works!
  Nee, without kidding, Starfield lijkt me erg interessant en TES6 heeft ook erg veel interesse van me. Maar ik wacht er gerust op af. Persona 6 zal vast ook niet voor 2022 uitkomen, niet in het Westen in ieder geval.
 • Dan hoop ik wel op wat nieuws door het jaar heen over Starfield en GhostWire: Tokyo.
  Maar ik wacht rustig af.
  Het liefst heb ik nog wat nieuws over The Evil Within, al komt dat waarschijnlijk nooit en zeker niet nu. ;/

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren